akun lataus-latautuminen

MÄENPÄÄ TAUNO 18.02.2011 12:55

Niin mikähän on suurin latausvirta minkä akku voi ottaa vastaan kylmänä (ei ole paljon) tai sitten lämpimänä, montakohan Ampeeria, ajattelin vain että asuntoautossa hupiakku on käytössä miltei aina, jos laturi on 100A eli virtaa on tarjolla, mutta paljonko akku ottaa vastaan lämpimänä?

SUOMINEN TAUNO 18.02.2011 15:58

Jos nyt puhutaan lyijyakusta, sitä voidaan ladata turvallisesti C/15 -virralla, jossa C on akun kapasiteetti. Tarkoittaa sitä, että 60 Ah akkua ladataan 4 A -virralla. Hetkellisesti voidaan käyttää C/10 virtaa. Muista akkutyypeistä en tiedä mitään.

Luulisin, että hupiakun latausvirta on säädetty valmistajan toimesta näihin rajoihin. Itse olen miettinyt sitä, että voisiko latausvirtaa nostaa, kun olen lisännyt toisen hupiakun alkuperäisen rinnalle. En kyllä tiedä, miten latausvirtaa voidaan säätää. Varmaan joku tietää senkin.

MÄENPÄÄ TAUNO 19.02.2011 11:55

niinpä ! kysyin että paljonko akku ottaa vastaan sillä eihän mikään rajoita auton laturin antamaa amppeerimäärää paitsi laturin oma säädin. kyllähän joillakin pikalatureilla ladataan useammalla kymmenellä ampperilla mutta akun on oltava ehjä ja varottava ettei kiehu kuivaksi. Kysymyksillä pyrin selvittämään ! Talvella reissatessa tulee hupiakun kesto äärirajoillensa kun lämmitys on päällä yötä päivää ja ajomäärä jää kuitenkin viiteen kuuteen tuntiin eli jos tuo antamasi 4A pitäisi paikkansa latausmäärä olisi 24A 6 tunnin ajolla joten seuraavana yönä on kylmä, eli ajossa kertyisi vain kolmannes 60A akun tehosta jos on tyhjä lataamaan alettaessa.En kylläkään saa autoa mihinkään sähköliittymään kiinni tätä laskiessani, eli olen yöt puskassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.