Fiatin pakosarjoista

ISOMÄKI KAI 18.01.2011 12:28

Autona Ducato -92 2.5 TDi ja epäilyksenä haljennut pakosarja... Kuinka yleistä tuollainen halkeilu oikeastaan on? Asiaa en ole päässyt kovin tarkasti tutkimaan, tilaa ja näkyvyyttä ei pakosarjan puolella kovin paljoa ole... Kysellään nyt täältä ensin, ennenkuin alan irrottelemaan. Jospa vaikka joku "tietäjä" osaisi hiukan antaa osviittaa.

JANHONEN MATTI 18.01.2011 13:31

Asiasta on joskus täällä kirjoiteltu ja nimenomaan noista vuosimalleista oli kyse. Ei ole kovin yleinen vika. Jos en ihan väärin muista niin silloin vuosimallista johtuen ilmeni varaosan saantiongelmia. Tais olla Deltan aikoja. Jos on rikki niin uskon, että ainakin romikselta löytyy.

STRÖM KAI 18.01.2011 23:56

Itse ostin viimekesänä piloten Fiatin koneella ja huomasin että turbon 4 pulttia on "poikki" ruostuneet. Eli keväällä on tiedossa imusarjan ja pakosarjan irroitus joka näyttää olevan työläs projekti.

ISOMÄKI KAI 19.01.2011 12:48

Turbon pultit... Hmmmm... Täytyypä tässä kevään tullessa sukeltaa konepeiton syövereihin (tosin taitaa alakautta onnistua paremmin...) ja tutkiskella tarkemmin. Auto sai kyllä juuri 18.01.11 "leiman" tuosta huolimatta, ettei siinä kamalan iso vuoto varmaan voi olla. Tarkoittanet turbon pulteilla turbon kiinnitystä pakosarjaan. Mahtaiskohan vuoto tuossa kohdassa aiheuttaa myös jonkunmoista tehohävikkiä ? Tuli vain mieleen, että jos turbon puhallinpuolella on vajaa 1 barin paine, niin täytyyhän painetta olla toisellakin puolella. Ja vuotokohdasta se karkaa. Kevättä odotellen... 8D

PAAVILAINEN JUSSI 19.01.2011 13:59

jos pakosarja tai pakosarjan/ahtimen liitos vuotaa, niin tehohäviö on varma...se on lähes sama tilanne, jos hukkaportti olis osittain auki koko ajan. häviö on suoraan verrannollinen vuodon suuruuteen..

ISOMÄKI KAI 19.01.2011 22:31

Näin sitä itsekin pähkäilin. Tuo tieto, että halkeilu olisi aika harvinaista, oli ihan lohdullista kuultavaa. Ehkäpä tästä vielä ennen juhannusta tulee tuo kevät / kesä, niin viitsii mennä auton alle tutkimaan tilannetta. Kiitokset vastanneille jo tässä vaiheessa, seuraillaan jos vaikka tänne tulisi vielä lisää hyviä kommentteja.

MIKKONEN MATTI 19.01.2011 23:41

Ohessa on korjauskirjan kuvia turboon liittyen: Moottorin rakennepiiros, turbon leikkauskuvat ja turbohäiriöt.

ISOMÄKI KAI 23.01.2011 10:35

Matille myös kiitos kuvista! Jäi hiukkasen kiusaamaan, mistä olet moisen kirjan löytänyt...? Googlaamalla löytyy kyllä noita Alfamerin "korjausoppaita", mutta kun minä osaan jo vaihtaa renkaat ilman opasta... jopa tähän 6-pyöräiseen 8D! Kuitenkaan en panisi pahakseni vinkkejä tuohon imu- / pakosarjaremonttiin, jos joku on sellaista tehnyt.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.