Alden nesteiden tyhjennys

HAGQVIST JOHAN 10.01.2011 22:15

Mistähän päin vois etsiä lämmitysjärjestelmän nesteiden tyhjennyspaikkaa ? Olen lukenut sekä auton oman, että Alden manuaalit, eikä niissä kerrota miten järjestelmä tyhjennetään. Täyttö kyllä neuvotaan. Otin vuodenvaihteen jälkeen lämmöt pois autosta ja kun viikonloppuna laitoin ne päälle, oli pullauttanut nesteet ainakin paisuntasäiliön kautta pihalle :( Nestettä löytyi myös takapedin kyljessä olevan patterin alta ja siitä valuneena takatalliin. Ei kuitenkaan mitään isoja määriä näkyvillä, mutta säiliö on kyllä tyhjä. En ole saanut hahmotettua, miksi näin kävi, mutta eiköhän kovalla pakkasella ole osuutta. Nyt olisi tarkoitus selvittää, onko putkistoissa vuotoja ym, mutta sen tyhjennystulpan haluaisin ensin löytää. Voisi myös huuhdella samalla systeemin. Jostakin luin, että se usein sijaitsee oven/portaan lähellä. Jos jollain on tietoa ja viitsii vastailla, niin kiitollisuudella otetaan vastaan :) Auto on Burstner A647-2 Ducaton alustalla vm -01 ja Alde 3000.

VALTONEN MARTTI 11.01.2011 00:11

En tiedä pöläystäkään missä se autossasi on, mutta vaunuissa se useimmiten on kuten omassanikin lattian alla ulko-oven tuntumassa. Siinä kun on luonnostaan patteriverkon alin kohta. Yleensä se on lattiasta törröttävä kumiletkun pätkä, suljettu ainakin vaunuissani kumisella tulpalla. Jos on tuplalattia auto niin saattaapi sijaita sisä puolellakin.

YLILEHTO MARTTI 11.01.2011 11:36

Minun mielestä älä koske alden lämmön kiertovei järjeltämään Koska ei sinun muuta kuin huolehtia jotta siellä on HUOM.Aina on tarpeeksi Pakkasen kestävä neste, joka kierettää alden lämmitykessä. Sinä voit ymmärtää väärin , jotta pitää tyhjentää vedet pois.

HAGQVIST JOHAN 11.01.2011 12:17

Niin, en minä turhan päiten halua Aldea ropata, mutta kun sieltä oli nesteitä karannut, niin haluan selvittää ,miksi. Samalla sitten ajattelin vaihtaa uudet nesteet, koska en tiedä onko niitä vaihdettu ja milloin.

Se poistotulppa tosiaankin löytyi sieltä pohjasta sähkörapun vierestä. Nyt on huuhtelu menossa ja samalla yritän selvittää mahd. vuotoja. On vain niin pitkästi noita putkia, kun on lämmitettävä kaksoispohja ym. Itse pannu ei onneksi ole vuotanut. Eiköhän tämä tästä ;)

TIENHAARA ERKKI 11.01.2011 14:24

Kaksi vaihtoehtoa, pannu on kiehunut, joko laihan nesteen takia tai kiehumasuoja ei ole toiminut.

PENTTINEN ARTO 11.01.2011 19:00

Oliskohan alde 3000 olemassa joka ei vuotaisi yli -25 asteen pakkasessa nesteitä ulos sähkövastusten kiinnitys kannasta riittavästi jo yhdessä yössä jos on kylmillään ja seuraavaksi onkin jo ilmaa putkistossa ja keittää ulos loputkin ellei täytä vajausta ennen lämmitystä.

SUNDELIN JUHA 12.01.2011 09:35

Juu, pannupohjaisen vuodon toteaa parhaiten siitä Alde 3000 pannun avoimesta kulmasta, jos se pannun lattia on ns. märkä, niin jostain sisältähän se vuotaa. Omassa Alde 30000 vuoto ketjussa käsitelty tätä omaa vuotoa ja on kuulemma tuolle 'pannuperäiselle' vuodolle kolme vikaantumismekanismiä:

1) vesipuoli jäätyy ja heikentään sitä ei vaihdettavaa tiivistettä, jolloin 8kW kuorma saattaa särkeä sen niin, että alkaa pakkasella vuotamaan 2) korroosio (ei yleinen Suomessa), jolloin pannu ruostuu ja sitä kautta tiiviste alkaa vuotamaan 3) pannua käytetään ilman nesteitä, jolloin jo parin minuutin tyhjäkäytöllä pannu on soirona ja vuotaa pakkasella.

9 tapausta 10:stä vuoto on kuitenkin juuri noista sähkövastusten kohdalta, joten ne kannattaa ensin kiristää ja jos vuoto jatkkuu, niin vaihtaa (taas ns. ei vaihdettavat tiivisteet sähköpatruunassa) ja viimeisenä sitten vaihtaa koko pannu 3010 malliin.

Näin kerrottiin maahantuojan edustajan toimesta suoraan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.