Liekkihehku

HJELM ARTO-VEIKKO 22.12.2010 20:56

Pitäisikö paluuletkusta suihkahtaa heti startatessa nafta, letku irroitettu ennen liekkihehkun venttiiliä. Minne pitäisi suihkuttaa kylmäspreitä jotta hehkun toiminnan saisi tarkistettua sisätiloissa. Ducato 2,5 td 95 terv jelmi

JANHONEN MATTI 22.12.2010 22:26

Miksi sisätiloissa? Kuuleehan sen ennen starttausta toimiiko se. Mitä tarkoitat kulmäspreillä. Jos herkkää kylmäkäynnistysainetta niin pidä se poissa kuuman hehkun läheltä ja ylipäätään koko moottorin läheltä.

Kyseessä on nokkahihnallinen kone. Spreillä saa helposti aikaan nokkahihnan hyppäämisen tai vaurion/katkeamisen. Muistaaksen hehkun jännite on 9,6 V ?

JANHONEN MATTI 22.12.2010 22:38

Asiasta on kirjoitettu täällä aiemmin paljonkin.

Tein tuossa haun "Ducaton dieselin hehkutus" ja heti löytyi Mikkosen Matin kirjoitus asiasta 30.3.2007. Siitä selviää miten Ducaton liekkihehku toimii.

HJELM ARTO-VEIKKO 23.12.2010 12:36

Kylmä spreillä ajattelin jäähdyttää lämpötila anturia niin että se hehkuttaisi myös sisällä lämpimässä,jotta hehkun toimintaa voisi tutkia . Polttoaineen määrää paluuputkessa ihmettelin kun se vaikutti niin vähäiseltä käynnistäessä. Minulla on välijäähdyttäjältä tuleva letku irti ja hehkutulppa näkyy hyvin, siitä on hyvä tutkia hehkun toimintaa. Luin nuo kirjoitukset hehkusta, siellä oli paljon tietäjiä mutta näihin kysymyksiin en löytänyt vastausta.

Onko keinoa saada hehkutus aidosti toimimaan sisällä ,testi. Pitäisikö naftan lentää poistoputkesta heti startatessa,että sais sen 02 paineen.

Autoni on käynnistynyt niin että se on vastannut kaasupolkimeen hitaasti.Tätä asiaa käsiteltiin jossain jutussa ja epäiltiin pieniä vuotoja, ilmeisesti hehkun toiminta johtuu autossani tyhjentyneestä paluu putkesta . Naftan määrä kiinnostaa. terv jelmi

KOSKINEN JANI 23.12.2010 12:54

Vastaa kaasuun hitaasti? Eli täytyy vähän aikaa käyttää että alkaa ottamaan kierroksia kunnolla? Käykö samalla hieman "hötköttämällä" ja jonkinverran sinertävää savua?

Jos näin niin sitten kannattaa tarkastaa että pumpun ympäristö on kuiva, VE pumpun synti kun on se kaasuvivun akselin o-renkaan vuoto. Tuolta kun se päästää hieman ainetta pois niin lähtee käymään pienellä ilmavialla ja vaatii vähän aikaa käyntiä että kaikki ilma on pois.

JANHONEN MATTI 23.12.2010 14:23

Liekkihehkun toiminnan simulointi on vähän hankalaa sisätiloissa sen monivaiheisesta toiminnasta johtuen. No onnistuuhan se sellaisissa sisätiloissa johon auto sopii ja on tarpeeksi pakkasta.

Sehän saa virtansa virta-avaimen/ohjainyksikössä olevan releen kautta mikäli ulkoilman lämpötila on riittävän alhainen. Kytkeytymislämpötilassa voi olla autokohtaisia eroja anturista ja ohjainyksiköstä johtuen.

Kun vastus on lämmennyt ja starttaus voi alkaa niin mangeettiventiilin virta tulee startin navasta ohjausyksikölle ja siltä edelleen polttoaineventtiilille, joka avautuu ja polttoaine pääsee virtaamaan kuumaan hehkuun ja syttyy.

Kun kone on käynnistynyt niin laite kytkeytyy pois päältä laturin +navasta tulevalla singaalilla ohjausyksikköön. Poiskytkeytymisessä on tietty viive ns. jälkihehkuvaihe.

Tämä prosessin simulointi sisätiloissa on vähän hankalaa. Jostain tekstistä olen lukenut, että mijo:lla on sähkökuvat ja toimintakaaviot liekkihehkusta sellaisessa muodossa, että ne liikkuu s-postin liitteenä. En vain tiedä miten mijoon saa yhteyden.

PALIN MATTI 23.12.2010 15:44

Muisteleisin, että tuo hehkutuksen sähkökuva on ollut täälläkin liitteenä jossain viestissä. Nyt pitää vain jaksaa hakurilla kaivella ja availla niitä viestejä.

PAAVILAINEN JUSSI 23.12.2010 15:59

tostakaan ei nyt kyllä selviä, missä on anturi joka haistelee ulko lämpötilaa...

PALIN MATTI 23.12.2010 16:49

Se on siinä hehkureleessä.

MIKKONEN MATTI 23.12.2010 17:22

Tässä talteenotettavaksi liekkihehkun tietoja sekä lisäksi kaaviot 1900 turbodieselin ja 2500 turbottoman hehkutulpista, joista sanotaan, että lämpöanturi sijaitsee hehkureleessä. Lisäksi vielä kuvina suodattimen polttoainelämmitin ja vedenerotin.

Sähkökaavion lukemiseen tarvitaan numerokartta sekä johtojen värikartta. Muitakin sähkökaavioita löytyy, kun tarve yllättää.

En tohtinut pienentää kuvia, jotta luettavuus ei mene.

PAAVILAINEN JUSSI 23.12.2010 19:32

no nyt on mikkosen matilla asia meininkiä...piti heti tallentaa tiedostot varalle...imusarjahehku kun löytyy meidänkin matkailu-askista...(vm 90 ducato)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.