Ducaton lämmityslaite

KOSKINEN JANI 21.12.2010 18:00

Käytössä kun on kevytkuormuriksi rekisteröity ducato (3+4 paikkainen) ja se alkoi tuntumaan kylmältä tässä alkutalvesta niin jotain piti tehdä.

Toinen asia mikä ärsytti oli tuo lämmityslaitteen ilmansuunnat, eli ei ole asentoa missä saa kaikista suuttimista ilmaa.

Oikeastaan tuon takia otinkin kojelaudan auki ja ratkaisin sen niin että keskiluukuista tulee aina ilmaa ja jos ne haluaa sulkea niin niissähän on omat sulkuläpät. Tuon saa hoideltua radion takaa kun hieman vääntää vipua ja lukitsee sen nippusiteellä aukiasentoon.

Samalla tutkailin vaijereita muutenkin ja totesin että lämmönsäätimen liike ei olekaan ihan kohdallaan. Vaikka nupin käänsi täysille niin silti vivut vielä liikkuivat. Hyvä puoli tuossa on siinä että noista vivuista löytyy säätövaraa! Eli säädöt kohdalleen niin ilma alkaa kulkemaan kokonaan kennon läpi, tähän asti kun se läppä oli vain melkein kiinni niin osa ilmasta kulki kennon ohi ja täyttä lämmitystehoa ei saanut käyttöön.

Nyt kun on tätä -10 ilmoja niin aika pienelläkin ajolla tuolla tarkenee ja -20 lukemissakin saa lämpimäksi.

Ja suomessa myydyissä pakuissahan on pääsääntöisesti kuljettajan penkin alla lisälämmityskenno (tuossa mun ei vielä ole) minkä puhaltimen saa erikseen päälle. Jos siis tuota kennoa ei ole niin purkaamolta hakemaan niin sitten ainakin lämpö piisaa ihan eri malliin.

HJELM ARTO-VEIKKO 21.12.2010 20:01

Ducaton vuosimalli ?

KOSKINEN JANI 22.12.2010 08:27

No hittolainen, sehän jäi uupumaan. Eli tässä kyse -97 vuotisesta eli 230 mallista mitä on ollut -94 alkaen -02 asti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.