Ilmaa lämmitysjärjestelmässä?

KARJALAINEN ALPO 17.12.2010 17:13

Epäilen, että olisi ilmaa vesikiertoisesa asunto-osan lämmitysjärjestelmässä, kun ei oikein hyvin lämpene patterit. Auto on Fiat/Matkaaja vm 1989 Alde-pannu. Miten tarkistan?

LAUKKANEN MAURI 17.12.2010 17:23

Eipä siihen mittaria löydy;mutta ilmaa ,tai tarkista onko sitä ilmaa;samat työ vaiheet. Aja auto vinoon asentoon ja laske nestettä sieltä korkeimalta olevalta patterilta,jonkin aikaa;täytä se paisunta säiliö ensin aivan täyteen. Tee sama kun olet kääntänyt auton,sieltä toisesta päästä. Tietysti se kiertovesi pumppu on se tärkein asia;pyöriikö, todennäköisesti pyörii,kun lämmitää eikä alde mene häiriö tilaan.

KARJALAINEN ALPO 17.12.2010 17:37

Kyllä kiertovesipumppu toimii. Ajattelin, että onkoha ko autossa jossakin ilmausruuvia tai vastaavaa?

PITKÄAHO JUKKA 17.12.2010 17:51

minä pähkäilisin ensiksi että mistä se ilma sinne järjestelmään olisi päässyt jos toiminta on aiemmin pelannut,Todennäköisesti pumpun tehot on heikot.

HÄMÄLÄINEN HEIKKI 17.12.2010 18:07

meillä samanlainen systeemi matkaajassa.lämmityssysteemihän on paras mahdollinen,mutta jos patterit ei oikein kunnolla lämpene,aja auto niin että auton takapää on alempana kuin etupää,yläpetin siis lipan päällä on patteriventtiili,laske siitä ilmat pois jos järjestelmässä sitä on.oletko varma että kiertovesipumppu toimii?itselläkin sama vika,luulimme että pumppu toimi mutta tarkemmin tutkittuamme huomasimme että akseli pyörii mutta itse pumpun ratas ei,akseli voi irrota rattaasta ja pyörii ns.tyhjänä.näillä keleillä lämpö onkin tarpeen...

VALTONEN MARTTI 17.12.2010 18:20

Eihän sinne järjestelmään ilmaa muuten pääse kuin jos on vuoto jossain ja senhän näkee nesteen vähenemisenä tai lammikkoina lattialla. Tai nesteen vaihdon jälkeen on ilmaa jäänyt. Kai vaihdatte nesteen aina joskus..?

HAGQVIST JOHAN 18.12.2010 00:09

Muutama viikko sitten meilläkin rupesi lämmitys temppuilemaan, eli löi ylikuumenemisen suojan päälle jatkuvasti ja varsinkin kaasulla. Aikani sitä ihmettelin ja soitin sitten paikalliseen huoltoon, josta ensimmäisenä tosiaankin epäiltiin, että on ilmaa putkissa-> vesi ei kierrä ja suoja napsahtaa päälle. Sain ohjeet, kuinka ilmaaminen tapahtuu ja tosiaankin sitä ilmaa pihisi ulos aika lailla. Pattereista kuului myös selvästi sellainen veden lorina, joka ilmeisesti johtui ilmasta. Toistin ilmaamisen useamman kerran useiden päivien aikana ja sen jälkeen on lämpöä taas piisannut hyvin. Niin...ja pannuna on Alde 3000 ja kiertovesipumppu sijaitsee paisuntasäiliön päällä vaatekaapissa. Ei kuulemma mikään tehokas pumppu. Olin jo valmis vaihtamaan tilalle tehokkaamman, mutta kun rupesi pelaamaan, niin mennään nyt vielä tällä. Eli, ehdotan, että yrität ilmata järjestelmän ensiksi.

ASIKAINEN MATTI 19.12.2010 17:19

Tarkista putkisto koko mitaltaan, sillä sehän kulkee välillä ylös ja välillä alas, joten ilmausruuveja on useassa eri paikassa. Omassa autossani niitä on viisi. Jos putkista tulee ilmaa ulos, on syytä täydentää nestettä ennenkuin pumppu alkaa sekoittaa ilmaa mukaan kiertoon.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.