Valot kateissa

YLIKULJU JARMO 12.12.2010 14:18

Vaihdoin -08 Transittiin kuskinpuoleisen ajovalopolttimon huonolla menestyksellä. Vaihdon jälkeen ainoastaan parkkivalo toimi. Onkohan kenelläkään tietoa mistä löytyisi sulake, joka mahdollisesti vaikuttaa sekä pitkään että lyhyeen valoon, vai pitääkö vikaa etsiä jostain muualta? Polttimo on testattu ja toimivaksi havaittu.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.12.2010 18:42

Yleensä autoissa on eri sulake lyhyille ja pitkille valoille. Toden näköisempi syy kuin sulake on maajohdon katkeaminen tai huono liitos.

En tosin tunne Transittia, mutta koeta tarkistaa maadoitus.

HALMEENMÄKI JUHANI 12.12.2010 20:07

Mikä polttimotyyppi, H4 vai joku muu eli yksilankainen vai peräti kaasupurkaus eli xenon? Toimiiko toisenkaan puolen lyhyt vai onko sekin pimeä nyt? Toimiiko pitkät, kummallakaan puolella? Ja ser parkkivalo: vaihdetulla puolella toimii vai molemmilla?

AHOLA JARI 12.12.2010 22:51

Tulikohan pistokkeet hyvin kiinni; H4:n kantaan ja se vihreä moninapaliitin umpion ulkopuolella? Mikä mikin johto on - ei kannata miettiä..

Vilkku ja parkkiko toimivat kuskin puolella? Lähi- ja kaukovalotko ei?

Sulakkeet (ja releet) löytyy samalta puolelta autoa (tiiliskiven kokoinen ja muotonen rasia), vaan eihän ne ilman syytä pala..

YLIKULJU JARMO 13.12.2010 07:11

Polttimo on H4.

Toisen puolen kaikki valot toimivat ja ”pimeällä” puolella toimii ainoastaan parkki ja vilkku.

Pistokkeen kiinnitystä varmistelin kyllä useampaan kertaan, mutta mitenkähän herkkää on sen umpiossa kiinni olevan ”mötikän” sisällä, johon varsinainen liitin tulee. Yritin sitä ensin kiskoa ulos ennen kuin huomasin varsinaisen irrotettavan liittimen. Siisi voisiko sen ”mötikän” alla olla nyt jokin irti?

Kai se maakin tulee siinä samaisessa liitin nipussa?

HALMEENMÄKI JUHANI 13.12.2010 07:31

Jos ihkauudesta hoonelosesta puuttuu alusta alkaen kaikki valo, ja vain siitä, on 99% varmaa että joko polttimon kannan liitin tai lyhdyn liitin (se jota oli nyt nyitty) ei ole paikallaan tai oikein paikallaan. Ei siis muuta kuin homma uusiksi: valossa ja ajan kanssa. Katsotaan ettei ole revitty piuhoja irtipoikki ja että liittimet on varmasti paikallaan & pohjassa.

HINTIKKA ARI 14.12.2010 15:40

H4:seen tulee 3 johtoa joista yksi on maajohto. Uskoisin että maadotus on kadoksissa.

Parkilla ja vilkulla on taas omat maajohtonsa.

YLIKULJU JARMO 14.12.2010 19:11

Ja valkeus tuli.

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä. Vika löytyi kuitenkin, uskomatonta kyllä, lampun vaihtajasta. Siinä onnen huumassa, kun ilmeni kuinka yksinkertaiseksi ja helpoksi on Transitin lampunvaihto tehty, olin lampun paikoilleen asetettuani lyönyt sen päälle tulevan suojaluukun kiinni, kiinnittämättä lampun kantaan tulevaa pistoketta.

Sovitaanko että pidetään tämä ihan vain meidän keskeisenä tietona. Joku ikävä ihminen voisi kuullessaan tapahtuneesta keksiä, omasta mielestään, jotain hauskaa sanomista.

HEINONEN MARTTI 14.12.2010 19:17

Transit miehenä seurasin mielenkiinnolla,mistä vika löytyy,LUPAAN,EN KERRO KENELLEKKÄÄN.

HALMEENMÄKI JUHANI 14.12.2010 20:33

Yhtä helppo korjaus kuin juniorin autossa väärä valokuvio, joka oli oikein merkattu rekisteriotteeseen katsastuksessa. Oli se polttimoa pitävä lankajousi saatu sähellettyä väärin, mutta edellisellä omistajalla ei ollut taitoa laittaa oikein...

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.