Takahelman/kulman muoviosienkorjaus?/Mistä saisi edullisesti uusia? (Dethleffs)

KAUPPILA TIMO 02.12.2010 20:31

Perän ylitys kääntyessä teki tepposet,kulma jossa lamput vaurioitui jonkin verran ja lähti irti. Voiko liimaamalla, lasikuidulla vai onko jokin vasittu korjausaine olemassa näiden muoviosien korjaamisee? Ko. osat ovat valkoista muovia, pakkasella näköjään haprasta tavaraa.

Olisikohan jollain tietoa mistä ko. muoviosia saisi edullisesti ostaa? Kiinnityksen näyttäisi kyllä voivan tehdä itsekkin. Auto vm. 2005, malli A 5431.

KUNNAALA KARI 05.12.2010 19:10

Kyselin keväällä maahantuojalta juuri tuon takapuskurin muovilaatua ja tässä kopio vastauksesta:

Huomenta, takapuskurin keskiosan Dethleffs-varaosanumero on 519804. Puskurin pinnassa on ohut kerros ABS-muovia ja muuten puskuri on polystyrol-muovia. Hitsaaminen ei siis oikeastaan oikeaoppisesti valitettavasti onnistu. Asia on tarkistettu Dethleffsin tehtaan korjaamolta.

*****

Sen jälkeen käännyin vakuutusyhtiön puoleen, koska autossa on kasko. Vakuutus korvasi uuden osan ja asensin sen itse. Omavastuuta ei vähennetty, koska asensin sen itse. Lopputulos oli siis onnellinen... paitsi, että nyt se on taas halki uuden haverin vuoksi :(

Puskurin materiaali on todella haurasta - paksuudeltaan alle millimetrin

LAUKKANEN MAURI 05.12.2010 19:56

Kun minun Dethleffsistä särky se puskuri ,korjasin sen ns.muovinkorjaus sarjalla jonka ostin automaali myymälästä. Se tarttui kun laittaa vielä setä lasikuitumattoa vahvikeeksi sisälle niin lopputulos oli hyvä. Hionta ja maalaus sprai purkilla teki hyvän jäljen.

PYLKKÖ RAIMO 07.12.2010 17:28

Autostani ovat muovihelmat olleet rikki jo monta kertaa.Korjautin niitä kerran aikuiskoulutuskeskuksessa ja toisen kerran muovikorjaamo/maalaamossa.Viime kesänä korjautin vakuutuksen piikkiin caravanliikkeessä,panivat tehdas uudet helmat autoon.Odottaminen vei 3kk. Olen pieniä halkeamia korjannut juotoskolvilla siäpuolelta sulattamalla muovia saumaan.Kaikkia laatuja ei voi "hitsata". Todella heppoisia tavaroita Suomen talveen..

KAUPPILA TIMO 26.12.2010 13:52

Mitenkähän onnistuisi korjaus tavalisella lasikuidulla eli hartsilla liimataan mattoa nurjalle puolelle, joka ei tule näkyviin? Mattoahan voisi panna useamman kerroksen koska sinne mahtuu. Päälypuoli jäisi suht. siistiksi, ei tarvisi maalata. Tarttuukohan laskuitu (hartsi + matto)ko. muoviin.

Kylläkai joku on kokeillut?? Kaipaisin kokemusperäistä tietoa?

Muovinkorjaussarjat? Olisivatko parempia, kuin lasikuitu ko. hommaan?

VÄLIAHDE JUSSI 26.12.2010 15:00

Mulla on samma Pellolaisen kanssa, kuomun muovit halkeilee. Tuolla automaalaamossa sanottiin syvällä rintaäänellä jotta: "Se laisikuitu ei tule kestämään siihen on oma muoviliima massa". Sano sen merkinkin ,mutten muista sitä vasta keväällä palaan asiaan. Kun no ilmat lämpiää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.