Pakkasvahti Truma Alesi venttiili

VIRTA URPO 30.11.2010 23:20

Onko kovasti kokemuksia ko. venttiilin toiminnasta. Toiminut vuodet ok, mutta nyt SU tyhjäyksessä ei normaalisti painunutkaan naksahtaen alas vaan ns. kanitti. Voimakkaampi painallus aieutti ,että ventiilistä alkoi tulla vettä päälle. Kiireesti veto ylös ja onneksi lakkasi. Olen aina tyhjännyt kun on ns. paineet päällä ( autossa ns. painesäiliö ja painevesi) ja normaalisti laskee allensa ja pumppu vetää tyhhjäksi imu putkensa ja tuo paine säiliökin yleensä imuuntuu samalla tyhjäksi. Lisäksi olen aina märkä imurilla imuttanut tuon poistoputken kautta alipaineella joka hanalinjan. Piti alkaa tutkia miksi vesi ei valunut poistoputkeen.
No putki oli n. 5cm päästä auki, mutta läheltä pohjaa ulkoa katsottuna jäässä. Miksi jäätynyt ? Ei oikein muuta selitystä kuin hana tihkuttanut hiljaa ja vesi jäätynyt ns. saavuttaessaan ulkopuolen autosta. Se miksi taas venttiili ei liikkunut kuten normaalisti ei selvinnyt.
Tilasin uuden, mutta kuvan mukaista ei enää saa vaikka auto -07 Onko kukaan avannut / tutkinut tuota ? Huoltomiehet eivät tunteneet toimintaa. Miten voi sylkeä vettä päällensä jos poisto tukossa ? Ja kun alko vuotaa päällensä vasta ns. tyhjäys tilassa. Poistoputken jäätyminen tihkumisesta ja tihkuminen saattaa johtua ventiilin roska tai kalkki näin ajattelisin. Olemme hyvin huolellisia noiden vesien kanssa sekä säiliön pesujen. Venttiili aina lämpösessä tilassa.

NOUSIAINEN ASKO 01.12.2010 13:12

Tästä on ennenkin keskusteltu samassa osiossa 08 vuonna. Löyttyy pakkasvahti nimikkeellä , kylläkin truma on vanhempaa versiota , ja meiltä simahti 6000 pannusta poistoventtiili.

Jos nyt on kysymys samasta , tai samallaisesta asiasta . ?

HAAPANEN TIMO 01.12.2010 18:00

Varsinaiseen kysymykseen en osaa vastata, mutta kiinnostuin tuosta painesäiliön imuttumisesta. Eikös sen pitäisi aina olla asennettu reikä alaspäin, ja eihän sinne edes juurikaan mene vettä koska siellä on se puristunut ilma tekemässä sitä painetta. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.