Ducato 2002 - 2006 valojen suuntaus

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.11.2010 14:38

Kirjoittelin alla olevan kysymyksen myös tuonne karavaani.info sivulle, vaa kun sieltä ei apua löytynyt , niin kyselenpähän täälläkin.

Kuinka suunnataan Ducaton ajovalot? Tapahtuuko suuntaus umpioiden takana olevista valkeista muoviruuveista, vai muutetaanko umpion asentoa kiinnitys ruuvien yhteydessä olevista säädöistä? Lähivalot on jokseenkin kohdallaan, mutta pitkät valaisee puiden latvoja. Varsinkin oikean puolen pitkä näyttää vasemmalla olevien kuusien latvoja parin - kolmen sadan metrin päässä. Epäilen kylläkin siinä olevan syynä viallinen polttimo, tai väärä asennus (poltin ei ole paikallaan). En ole vielä tarkistanut polttimon sijaintia, kun vaihdan kuitenkin samalla ne kun otan umpiot irti.

Ettei kukaan ala viisastelemaan, mainitsen tietäväni, ettei nyky autoissa ole enää umpioita, vaikka niitä niiksi kutsutaankin.

PIRKKALAINEN UNTO 06.11.2010 20:18

Kyllä se valojen korkeus säädetään sieltä takaa niistä valkoisista ruuveista.Jos säädät kiinnitysruuvien yhteydessä olevista säädöistä se muuttaa koko umpiota.Silloin muuttuu myös ne lähivalot.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.11.2010 09:14

Kiitos Täytyypä suuntailla jahka vaihdan polttimot.

PITKÄAHO JUKKA 08.11.2010 11:51

Eipä niitä valoja kannata säädellä jos säätöjä ei ole ropeloitu,mihinkäs ne olis muuttunut itsestään,sitäpaitsi niiden valojen sekä pitkien ja puolikkaiden säätö on yhteinen elikkä ei voi säätää toista yksistään.Todennäköisin vika on polttimon asennuksessa joka ei ole paikallaan.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.11.2010 20:12

Tulipa polttimot vaihdettua, samalla tutustuin tuohon säätöproblematiikkaan. Pitkien ja puolikkaiden säätö on tosiaan yhteinen. Tuossa on vain se ongelma, ainakin minulla, että pitkät näyttää liian ylös jos puolikkaat on kohdallaan. Valojen suuntaus parani tosin polttimon vaihdolla, toinen polttimo oli vino.

Yhdessäkään autossa jotka olen saanut käsiini ei valot ole olleet kuin suunnilleen sinne päin. Joissakin yksilössä ne on ollut taivaisiin toissa taas liian alas. Jos haluaa saada valot optimiin se vaatii muutaman kerran säätöä ja ajoa pimeällä tiellä. Katsastuksessa tarkistetaan vain ettei ne häikäise vastaan tulijaa. Minä taas haluan hakea optimin jossa valot eivät häikäise vastaantulijaa ja kuitenkin näen mahdollisimman pitkälle. se vaatii työtä, mutta on kiva ajaa valoilla joilla näkee eikä vastaantulijat räpsyttele valoja.

PIRKKALAINEN UNTO 09.11.2010 10:35

Minulla voi säätää kyllä erikseen molempia valoja,jos katsoo tarkasti sinne umpion sisälle niin niissä on molemmissa iralliset pohjat joita voi säätää takana olevilla ruuveilla (molemmille omasäätö).Edessä ylhäällä olevalla ruuvilla sääty koko umpiosysteemi.Saattaa olla että kirjoitellaan ihan eriumpioista.Minulla on molemmille valoille omapolttimo varmaan säätökin on sen takia molemmille oma.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.