Hymer B544 taustapeilit väärällä korkeudella

VIHERÄ PEKKA 03.10.2010 22:52

Heti ensimmäisellä matkalla huomasin, että peili estää täysin näkyvyyden liikenneympyrässä vasemmalla. Nyt aionkin korjauksen yhteydessä kiinnittää peilit 10-15 cm alemmaksi.

Vasemman puolen taustapeilin kiinnitystanko oli ruostunut kiinni, kun rasvanippa oli tukossa. Entinen omistajan peruuttaessa peili oli ottanut johonkin kiinni. Peili on neljällä ruuvilla kiinni 1 mm alumiinilevyssä ja oli repeytynyt irti, kun kääntymismekanismi ei toiminut. Tutiseva korjaus oli tehty uretaanikitillä ja silikonilla. Tanko oli todella tiukasti ruostunut. Sain pikku lekalla (2 kg)hakattua tangon ulos, mutta laakeriholkki tuli mieluummin mukana. Holkki oli halkaistava rälläkällä ennen kuin irtosi peilin varresta. Osat säilyivät muutoin ehjinä ja peilin voi kasata. Auton kylkeen liimasin epoksilla 1,5 mm alumiinilevyä lisätueksi ja korjaamaan repeytyneen kohdan. Samalla asennan peilit alemmaksi. Hymerin peilin varsia kannattaa rasvata usein, jotteivät ruostu kiinni. Peili ei pääse kääntymään. Kylkilevy vääntyy ja ruuvit repivät sitä, jos juuttunut peili ottaa johonkin kiinni.

Matkailuautot näyttävät siististi mutta huonosti tehdyiltä. Tässä vanhuksessa (1998)sentään kaapit ja luukut on tehty puusta eikä muovilla päällystetystä pahvista.

VARTIAINEN URPO 03.10.2010 23:22

Niinhän se on Hymerissä kaikki tehty puusta ja hyvä niin..ollut alustalähtien..

PALIN MATTI 04.10.2010 09:33

Taustapeilin rasvanipat????

TERVO JARI 04.10.2010 17:43

On vara ZOOOOMATA . . .

Toi piuha "alhaalla" on peilin säädöille ja lämmitykselle . . .

VIHERÄ PEKKA 13.10.2010 15:18

Kuvassa nippa näkyy hyvin. Jos ei rasvaa, akseli ruostuu kiinni. Kun peili sitten ottaa johonkin kiinni, niin kylkipelti vääntyy ja 4 ruuvia irtoavat. Edessä on paikkaustyö. Samalla voi peilejä pudottaa 10 cm alemmaksi näkyvyyden kannalta huomattavasti parempaan asemaan. Peilin muuten saa helposti irrotettua kopauttamalla alapäähän. Joskus hyvä tietää, kun ei muuten mahdu aukosta kulkemaan.

KNAAPI JUHA 14.10.2010 17:39

Jo meni Mellajärven Menninkäinenkin sanattomaksi kuvan edessä!

PALIN MATTI 15.10.2010 09:35

Kyllä on tuosa konstruktio syvältä, jos pittää rasvan avulla pittää kaks normaalikäytössä liikkumatonta ossaa erillään toisistaan.

Mulla on elämäni aikana ollu omistuksesa kymmeniä erilaisia autoja, eikä yhesäkkään ole tarvinu peilin saranoita rasvata.

NYBERG JYRKI 16.10.2010 17:21

Mulla oli edellisessä kulkineessani vastaava peiliratkaisu. Onneksi olin rasvaillut niitä nippoja, sillä muutama vuosi sitten PowerParkin pysäköintialueella eräs toinen matkailuauto oli ajanut niinläheltä autoani, että peli oli kääntynyt paikoiltaan. Kyseinen pelihässäkkä maksaa maltaita ja jumissaollessaan peilinvarsi olisi saattanut rikkoa myös auton kylkeä. Paikallistin "peilinkääntäjän" huvipuiston parkkipaikalta peilin kehykseen jääneiden jälkien perusteella ja jätin tuulilasiin yhteydenottopyynnön. Muutaman tunnin päästä naisihminen soitti ja ihmetteli lappua, he kun eivät olleet huomanneet koko tapahtumaa. Pyysin tarkistamaan heidän autonsa kylkeä, näkyisikö siellä mahdollisesti mustan muovin jättämää jälkeä. No löytyihän sieltä jäljet, jopa korjausta aiheuttavat, mutta koska mulla ei pikkunaarmuja isompia vaurioita ollut ja olin jo reilun sadan kilsan päässä, niin toivotin heille vaan parempaa onnea loppulomalla ja hyvää neuvotteluhenkeä, auto kun oli lapsiperheen äidin vanhemmilta lainassa. Lennu

ASIKAINEN MATTI 17.10.2010 14:45

Ostin aikoinaan 80-90-luvun taitteen Ducato LMC:n ja siinä takanäkyvyys oli onneton, kun peileistä näkyi lähinnä pulleat sivuikkunat. Aioin jo ostaa uudet peilit toisenlaisella kiinnityksellä, mutta sitten hoksasin, että laskemalla peilit putkikaarissaan alimpaan mahdolliseen asentoon, ne avasivat näkyvyyden ikkunalinjan alapuolelta ja ongelma poistui. Muittenkin valmistajien senaikaisissa malleissa sama pieni askare auttanee paremman takanäkyvyyden aikaansaamiseksi. Suosittelen.

NYBERG JYRKI 17.10.2010 17:27

Tuossa peilimallissa se ei ole mahdollista, purin peilihässäkän pariinkinkertaan pähkäillessäni parempaa sijoitusta peilille. Laitoin sitten kaarevan lisäpeilin alapuolelle ja kuikuilin enempi kuskin puoleisen peilin ohi, tosin olin kerran ajaa jalankulkijan päälle risteyksessä, niinpahasti hän jäi sen kuskinpuoleisen peilin katveeseen. Alla kovastisuurennettu kuva oikeanpuolen peileistä. Lennu

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.