Matkailuautojen kytkentäkaaviot

LAUKKANEN MAURI 27.09.2010 20:59

Kun töikseen joutuu noitten sähkölaiteitten kanssa tekemisiin ja vieläpä tekemään niitä kytkentäkuvia,niin kysymys; MIKSI MATKAILU AUTOISSA EI OLE KYTKENTÄ KAAVIOITA MUKANA,on vain jonkilainen suuntaa antava ohjekirja kuten on esim,uudessa Hymerissä. Mukana on ainoastaan verkkolaiteen Elektroblock EBL 101 kytkentä,mutta kuinka se kokonaisuus on kytketty on salaisuus. Sama ongelma on muissakin as.autoissa ,valojen,lisälaiteitten yms, laiteet ovat salatiedettä.Käyttö ohjeesta ei ole apua,siinä käsketään mennä vain sinne merkkikorjaamolle. Kun naitetaan yhteen esim.Fiatin/Mersun alusta sähköisesti siihen koppiin niin se on sekasikiö. Mutta saahan joku töitä;merkkiliikeet kun ne yrittää selvittää niitä vikoja kovalla tuntiveloituksella. Olen hakenut niitä kaavoita netistä mutta turhaan,ne on salaisia!. Näin tuumasi TI-mies laukkanen

LAHTI ANTTI 27.09.2010 21:23

Kyllä mulla ainakin vaunun käsikirjassa on tarkat kuvat sähköpuolen kytkentäkaavioista. Pitää vaatia sellaiset kun matkailuvälineen ostaa! Kaikenlaisia sitä sitten myydäänkin. :)

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.09.2010 21:28

Ongelma on tunnettu omistajien, vaan ei tiedostettu myyjien osalta. Riittää kun saa kaapin myytyä, tulevatpahan sitten kyselemään rahasta. Alustan sähkökaaviot ovat nykyään paksuja mappeja, kun parikymmentä vuotta sitten oli viisi A4:sta. Uskoisin asunto-osan kaavioiden sopivan parille sivulle. Niistä parista sivustakin olisi pahuksenmoinen apu.

JOKINEN MIRA 27.09.2010 21:49

Moron

Joo meilläkin oli vanhassa autossa vm-99 kunnon kytkentäkaaviot oikein Euran kansioon nidottu. Nyt vm.-05 sama alusta, ei puhettakaan kytkentäkuvista. Mikäs sen mukavampaa kun kontata välipohjassa ja nykiä johtoja. Onneksi niihin ei tartte paljon kajota muuta kun silloin kuin hiukan lisäilee jotain joutavan päiväsiä.

Jussi

LILJEROOS JOUKO 27.09.2010 22:05

Tällaisia vastauksia saa valmistajilta, kun kyselee sähkökaavioita: "Ich habe Ihnen ein paar Schaltpläne für Ihr Fzg. angehangen, bitte haben Sie Verständnis dafür, dass wir keine weiteren techn interlagen herausgeben dürfen. Ich hoffe aber diese helfen Ihnen weiter."

HYTÖNEN RAIMO 29.09.2010 10:44

Niinpä. Nykyautojen käyttöohjekirjassa lukee melkein joka asiassa, "kääntykää valtuutetun merkkikorjaamon puoleen". Eli melko uusavuttamina pitävät meitä he. Esimerkkinä mainittakoon niinkin yksinkertainen asia kuin palaneen polttimon vaihtaminen (ei se tosin kaikissa nykyautoissa ole mikään läpihuutojuttu, etenkään pimeällä tiellä ja räntäsateessa).

HYTÖNEN RAIMO 29.09.2010 10:51

Jatketaan vielä sen verran, että unohtui tuosta edellisestä se tärkein pointti: Eihän matkailuauto/-vaunukorjaamot saisi muuten töitä, jos niitä kytkentäkavioita jaeltaisiin kaikelle kansalle vapaasti.

Toki tunari saa aikaan vahinkoa vaikka olisi kytkentäkaaviokin, mutta voisihan niihin lisätä maininnan: Tunarit älkööt vaivautuko.

VÄISÄNEN JUHA-PEKKA 29.09.2010 13:05

Ja toisaalta voishan asiaa ajatella niinkinpäin että jos siellä autossa/vaunussa on "syöttinä" se kytkentäkaavio niin silloin ne vasta huoltoliikkeet saiksi töitä :)

SALOMAA KARI 30.09.2010 19:01

Eipä meillä ollut huollossakaan noita kytkentäkaavoita. Kyselin kerran tehtaan edustajalta niin vastaus oli että niitä piiretään parhaillaan. Me saisimme ne joskus tulevaisuudessa. Ei tullut ainakaan kahden vuoden sisällä. Toisaalta toisen tehtaan koulutuksessa sai vain pieniä kohtia kytkentäkaavoista, eli niistä kohdista jossa oli ollut paljon ogelmia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.