Mutaongelmia

VIRTANEN JUKKA 27.09.2010 15:44

Oltiin tulossa Suomeen päin syyskuun alussa. Unkarissa Tokaijin leirintäalueella oli kovin märän näköistä. Oli kuulemma satanut 4 päivää kovasti. Maa tuntui kuitenkin jalkojen alla kovalta ja päätimme parkkeerata pienen Hymerimme nurmikolle, ettei kaikki kura tulisi sisään. Vaan siihen se auto jämähti. Pyörät suti tyhjää urat täynnä savea. Upottanut ei, mutta ei myöskään liikkunut. Saatiin onneksi melkein tyhjältä alueelta sen verran ihmisiä kasaan, että päästiin takaisin hiekalle. Koska meikäläinen ei usko yhdestä kerrasta, niin sama juttu tapahtui vielä Etelä-Puolassa. Eli tasainen kova nurmikko muuttuu liukkaaksi saveksi ihan hetkessä. Kysymys siis kuuluu: miten tähän voisi varautua? Lumiketjut? Ainakin Itäeuroopassa on ollut paljon sateita viime kesinä. Onko kukaan muu joutunut kokemaan samaa? Avuliaita ihmisiä on onneksi löytynyt, mutta jos joskus joutuu tähän tilanteeseen yksin.

KIISKI ANTTI 27.09.2010 16:02

Itsellä on tämmöiset kitkamatot? Tosin en ole niitä päässyt/joutunut vielä testaamaan: http://www.vapaa-aika.com/ajoneuvoihin/oikaisu-ja-tuenta/kitkamattosarja-henkilo-ja-pakett.html

HÄNNINEN JUKKA 27.09.2010 16:03

Osta lumiketjut. Helpot kiinnittää, hinta tarvikeliikkeissä 70-80 euroa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.09.2010 17:36

Eiköhän tuo kiinnijäänti ole tuttua lähes kaikille joilla on etuvetoinen matkailuauto pitkällä perän ylityksellä.

Toki rengasvalintakin auttaa esimerkiksi Michelinin XC renkaat ovat todella liukkaat märällä nurmikolla verrattuna saman firman Agilis renkaisiin.

Itsellä on kuvien mukaiset SnowTraction välineet liukasta, tai pehmeää paikkaa varten. Ne ovat pelastaneet pulasta monta kertaa. Hankimme ne jo ennen Netin keksimistä joten en löytänyt Netistä niiden tekijää.

Ne on myös helppo tehdä jos on mahdollisuus muokata lattarautaa. Ne menevät myös pieneen tilaan. Kuvista selviää malli. Isoimman lenkin koko on noin 18 X 15cm

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.09.2010 17:49

Tämä ketju jatkuu ahdella osiolla ja luulin ettei vastaukseni mennyt toisessa perille joten vastasin uudelleen.

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?E26399M=8&x26399=73483258

Syyllistyin siis samaan jota pyydän välttämään eli ei avata samasta aiheesta eri osiossa viestiketjuja, niin asiat tulevat paremmin käsitellyksi.

VIRTANEN JUKKA 29.09.2010 13:11

Tein mokan, kun siirsin tekstin ulkomaanmatkailuun. Luulin, että se ei mennyt tästä eteenpäin, koska en sitä erikseen lähettänyt. Kiiton kuitenkin vinkeistä, yritän olla huolellisempi seuraavalla kerralla.

JOKINEN ARI 29.09.2010 20:33

Tässä oiva peli huonommillekin teille.Kuvattu kesällä Amsterdamin Zeeburgin leirintäalueella.(Vaikkei taida ihan matkailuauto ollakkaan.)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.