APUA: Ducato 1.9 ohjaustehostin vuotaa yli????

VALTA-KERVINEN PIRKKO 30.08.2010 18:31

Hei kaikki!

Vanha isäni on tuolla Puolassa matkalla asuntoautoilla ja laittoi tekstarin tien päältä että (Pegaso) Ducato 1.9 ohjaustehostin vuotaa yli ja nyt jännätään että hajoaako masiina jonnekin Puolan peräkyttälään (=Varsovan eteläpuoli). Eli jos saa mitä tahansa huomioita ja vinkkejä niin olisin (ja ennen kaikkea isäni) olisi kiitollinen. Työkalujakin on mukana ja kyllä siitä Puolan parjauksesta huolimatta sieltä ihan asiallisia huoltamojakin löytyy. Mutta tarttis tietää... T Ville

PITKÄAHO JUKKA 30.08.2010 18:41

mulla ei ole kaukoparantajan taitoja mutta veikkaan että tehostajan pumppu ottaa jostain ilmaa joka tulee kuplina korkista ulos.

VALTA-KERVINEN PIRKKO 30.08.2010 20:46

Eli kiitos Jukka vinkistä, tarkistetaan!

En ole itsekään paikanpäälllä ja en tiedä tarkkaan tilannetta.

Ymmärsin vastauksestasi että jossain tehostajan lähistöllä (siihen tuleva?) olevassa muovi/kumiputkessä on reikä tai se vuotaa jostain kiinnityskohdasta?

Laitan isälleni tiedon.

Onkohan muita vinkkejä/kokemuksia tästä samasta viasta?

AHJOS TIMO 30.08.2010 21:17

Tuleeko sitä nestettä sieltä pulppuamalla vai onko vain täyttöpurkin kansi päältä märkä? Minulla se kansi on ollut jatkuvasti päältä märkä. Joku sanoi, että nestettä on laitettu liikaa. Auto on ollut minun aikana kaksi kertaa määräaikaishuollossa eri paikoissa eikä kukaan ole siihen puuttunut. Välillä olen sitä kantta paperilla kuivannut. Purkki on piripintaan saakka täynnä nestettä ja siinä kannessa taitaa olla pieni reikä, josta kansi kastuu aina uudelleen, kun neste hölskyy. - Kuten huomaat, tämä vastaus on täydelliseltä maallikolta.

VALTA-KERVINEN PIRKKO 30.08.2010 22:15

Kiitos Timo! Maallikoita sitä itsekin ollaan ja kaikki neuvot ovat tarpeen. Laitan isälle tämänkin eteenpäin. Saavat siellä paikanpäällä katsoa sitten. Keeron myös jos tästä oli kyse. Ville

JANHONEN MATTI 30.08.2010 23:03

Siihen tehostajan säiliöön menee kaksi putkea, pumpun imuputki ja öljyn paluuputki. Jos säiliö on täytetty piripintaan niin varmasti tulee yli, vallankin kun öljy lämpenee ja lämmetessään laajenee. Toinen syy ylivuotoon on tilanne jossa öljyn paluuputkeen syntyy esim. rajoitinventtiilin avautumisen seurauksena paineisku, jolloin täynnä olevan säiliön kannessa olevasta venttiilistä saattaa tirskahtaa öljyä hieman säiliön päälle. Ruokalusikallinen näyttää säiliön päällä jo suurelta määrältä.

Liika öljy kannattaa imettä säiliöstä pois vaikka kettiöpaperituppoihin imettäytämällä niin, että öljyn korkeus on säiliön kupeessa olevan viivan tasolla. Säiliössä voi olla kaksikin viivaa, ja silloin alimmainen tarkoittaa öljyn pinta kylmänä ja ylimmäinen öljyn öljyn pinta lämpimänä.

Öljyn lämpöisyydestä johtuvaa öljyn pinnan vaihtelua ja mahdollista liikatäyttöä varten korkissa on yksinkertainen venttiili, joka päästää liian paineen ja tarvittaessa liian öljynkin ulos. Joskus auttaa kun sitä korkin keskellä olevaa venttilin napukkaa hieman liikuttelee sormella. Näistä syistä ne korkin päällisen ja säiliön päällisen kastuminen yleensä johtuu. Se Fiatin tehostimen öljysäiliön korkki on vähän kun Korhosen linja-auton jäähdyttäjä, jos ei se vuoda niin se on tyhjä.

HAAPANEN TIMO 31.08.2010 15:07

Liian nesteen voi saada helposti pois kun auton käydessä asettaa täyttökorkin aukosta sormenpaksuisen muoviletkun säiliön pohjaan tuloputken kohdalle. Tyhjä pullo tms. letkun toiseen päähän.

Tällä keinolla olen likaisia nesteitä vaihtanut kaatamalla samalla lisää puhdasta tavaraa. Ääriasentoihin kääntelemällä poistuu mahdollinen ilma, jonka olemassaolon huomaa ratin nykimisenä. @timppa

TIENHAARA ERKKI 31.08.2010 20:21

Vaikuttaisi siltä, ettei tehostajan pumpun vapaakiertoventtiili toimi, eli pumppu lykkää painetta säiliöön kun muualle ei tarvi- ta.

TIENHAARA ERKKI 31.08.2010 20:38

Tohon äskeiseen lisäyksenä, jos mahdollista tehostinpumpun hihna pois paikaltaan, ajellaan kotiin hiljalleen, koska tehostin on pois pelistä. Mettässä korjaaminen on arpomista, kaiken lisäksi likaista puuhaa.

VALTA-KERVINEN PIRKKO 03.09.2010 00:47

Kiitos kiitos kiitos kaikille näistä hyvistä ohjeista/vinkeistä. Olen ne tuonne tien päällä olijoille ohjinut (Romania). Taitaa se olla sitä huokumista kun ei ole pahemmin valitusta tullut enää isältä. Mutta seurataan tilannetta ja jos rupeavat isompaan operaatioon niin kerron sitten.

T. Ville

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.