Liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto netissä Trafin sivujen kautta

VÄISÄNEN JUHA-PEKKA 28.08.2010 20:28

Jos ei vielä jollekulle ole selvä (tai ole ohjeistusta löytynyt,minä en vielä ainakaan löytänyt) niin alle 7vrk käytöstä poistoa tai käyttöön ottoa ei voi Trafin sivujen kautta tehdä koska järjestelmä kysyy VIIMEISIMMÄN tulostetun rekisteriotteen tarkistenumeroa seuraavaan tapahtumaan. Eli jos haluaa ottaa matkailuauton viikonlopuksi käyttöön niin kannattaa käydä konttorilla ottamassa auto käytöön että saa heti uuden otteen käteen (jolla auton sitten saa pois käytöstä netin kautta heti reissun jälkeen) tai odottaa 7vrk uutta otetta postin kautta että auton saa taas pois kirjoilta jolloin maksut juoksee ajamattomaltakin ajalta. Ja toisinpäin, jos poistat auton liikennekäytöstä netin kautta ja huomaatkin että tarvitsektin auton käyttöön alle 7vrk kuluessa et saa autoa uudelleen käyttöön kuin vasta sitten kun posti tuo uuden otteen jossa uusi tarkistenumero.

AHJOS TIMO 28.08.2010 21:22

Onks noin nopeatahtisessa rumbassa nyt mitään mieltä, kun ottaa huomioon siitä aiheutuvat maksut ja sen, että korotettua veroa peritään vasta ensi vuoden maaliskuusta alkaen?

SAARELAINEN MATTI 28.08.2010 21:47

Tiedoksi Väisäselle, ajoneuvon saa ottaa käyttöön heti, kun on tehnyt ajoneuvon liikennekäyttöönottoilmoituksen netin kautta,,, - tulosta vain poliisia varten ko toimenpide. PS. Kannattako tänne foorumille heitellä mutu-juttuja?

SAARELAINEN MATTI 28.08.2010 21:58

Sori kommentista, luin hätäisesti viestisi.

Todellakin näinhän se toimii.

HAAPANEN TIMO 29.08.2010 11:41

Ei siinä välttämättä viikkoa mene, jotkut ovat saaneet kolmessakin päivässä uuden otteen. Sitähän ei tietenkään etukäteen tiedä, suunnitella ei voi. @timppa

ASIKAINEN MATTI 29.08.2010 12:37

Jos vuoden vero ja vakuutukset tekevät n. 1000 € eli n. 3 €/pv, kattaa viikon seisontajakso jo hyvinkin toimenpiteistä aiheutuneet kulut. Eri asia on se, että jos olet vain rahoitusyhtiön auton haltija, et voi tehdä toimenpidettä ollenkaan. Rahoitusyhtiö tekee sen kyllä pyynnöstäsi, mutta kulut tulevat katetuksi vasta kolmen viikon seisontajakson jälkeen. Jos vakuutuksesi bonusprosentti on pieni, niin kulut tulevat katetuksi jo lyhyemmälläkin seisontajaksolla.

SIREENI LEO 29.08.2010 13:08

Meeköhän puolivuotta ennekun vakuutusyhtiöt keksivät palvelumaksun?

AHJOS TIMO 29.08.2010 17:36

Autoni arvo laskee arviolta 500 euroa/kk eli noin 17 euroa/päivä. Lisäksi tulee vielä eräitä kiinteitä kuluja, vaikka autolla ei ajettaisi. Kun sille ei valitettavasti mitään voi, mielelläni maksan vielä lisäksi 3 euroa/päivä siitä mahdollisuudesta, että sillä autolla voi lähteä ajamaan milloin huvittaa. (Ymmärrän kyllä, että toisilla on toisenlainen tilanne ja jopa toinenkin auto.)

HALMEENMÄKI JUHANI 06.09.2010 19:15

Kannattaa sitten huomioida, että tuo netti ei sitten toimi aina. On kokemusta siitä pojan autosta, jonka poisto ei onnistunut netissä, vaan piti käydä konttorilla. Ei onnistunut ottokaan, sama juttu että "jotain kesken". Kumma juttu miten jonkun auton rekisteröinti voi jäädä kesken niin, että haittaa vain tässä kohtaa, eikä vikaa saa korjattua!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.