Markiisi, pituus ja paikka.

HALTTUNEN TEUVO 17.08.2010 22:55

Sain ystävälliseltä karavaanarilta ohjeet: Markiisin pituus ja paikka (pituussuunnassa) olta sellainen ettei mahdollisen teltan seinä osu ikkunan tai luukun kohdalle. Muuten ei pääse luukkuun ja ikkuna hankautuu.

Markiisin tulee olla oven yläreunan yläpuolella niin paljon ettei oven yläreuna osu markiisin niveltankoon. Telttaseiniä käytetettäessä markiisin kaltevuus tulee seinän mukaan ja silloin on markiisin oltava kyllin korkealla.

Mikä em. kaltevuus on ja paljonko on oltava oven yläreunasta markiisikotelon alareunaan matkaa?

HAUTANIEMI ERKKI 18.08.2010 16:37

Onko kysymyksessä seinään kiinitettävä tai putkimarkiisi. Oveen kiiniotto on silloin mahdollista jos markiisi on jyrkässä kulmassa alaspäin ja kiinitys lähellä oven yläreunaa. Putkimarkiisi täytyy asentaa vain suoralle osalle kattouraan (suositus). Ikkunoiden ja luukkujen kohdalla niiden käyttö hankaloituu jos sivuseinä on päällä. Samalla ikkuna naarmuntuu ikävän näköiseksi ajan mittaan. Satunnaisessa käytössä sivuseinät ei ole niin paha asia.

HALTTUNEN TEUVO 18.08.2010 20:30

Markiisi on seinässä kiinni ja sen sivuseinän, joka on hankkimatta, kulma kiinnostaisi. Markiisihan on laitettava sivuseinän kulman mukaan.

HAUTANIEMI ERKKI 18.08.2010 23:10

Yleensä sivuseinäpala on suuniteltu määrättyyn kaltevuuskulmaan. Jolloin tuote on siisti olinen.

AHOLA JARI 19.08.2010 00:30

Mulla ovesta on n. 20cm kotelon alareunaan (Omnistor 5002:n). Ei ota kiinni..

Kuvasta voi arvioida kulmaa Safari-Room sivuseiniin.. tässä syvyys eli sivuseinät (päädyt) 2.5m.

Täältä asennustietoa; http://www.omnistor.com/spare/pdf/instalsafari5.pdf ..ja muut mallit sekä markiisit; http://www.omnistor.com/gb/service/servicemenu.php

SEPPÄ-LASSILA TUURE 19.08.2010 20:23

Jos markiisin niveltanko osuu oveen, niin tankoa on mahdollista siirtää.

Minulla myyjäliike oli asentanut markiisin siten, että kun markiisin laittoi sopivaan kulmaan, niin ovi ei auennut. Myyjä sanoi, että nosta ulkoreunaa ylemmäs. Kyllähän se ovi silloin aukenee, mutta markiisi on lähes vaakasuorassa ja sateella sitten ongelman näkee: tulee iso vesipussi, joka painaa markiisin alas. Näin kävikin...Markiisista on oven ylälaitaan alle 5 cm. Auto Adria Coral 660 SL.

Niveltankoa on helppo siirtää: markiisi auki, lukitusruuvit auki molemmista päistä ja siirretään molempia päitä suunnilleen saman verran. Kiristetään korin pään lukitusruuvi, jätetään toinen löysälle, kelataan markiisi kiinni ja sitten avataan hieman, jotta saadaan kiristettyä auki oleva lukitusruuvi. Markiisi on nyt toiminut 5 vuotta loistavasti ko toimenpiteen jälkeen.

HALTTUNEN TEUVO 19.08.2010 21:16

Kiitos, Tuure. Antamasi mitta 5 cm, on hyvä suunnittelupohja. Markiisini lienee hieman ylempänä eikä ovi ole ihan markiisin pään lähellä.

HAAPANEN TIMO 20.08.2010 16:52

Osta kuitenkin niin pitkä markiisi kuin mahdollista. Veikkaisin sen olevan käytössä pääasiassa ilman päätyjä. Kaikki mahdollinen sadesuoja on tarpeen, harmittaa jos raput kastuvat pienelläkin tuulella.

Mun markiisini on asennettu aivan kattolistaan kiinni, oveen liki 20 cm. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.