Challenger 38.n äärivalojen sulakkeiden sijainti?

KILLSTRÖM NIELS 07.08.2010 15:34

No nehän ovat kulutustavaraa nuo äärivalot, hetimiten kuraa täynnä ja tietysti poltti sulakkeensa vaan missä lymyää tuo mokoma, onko tietoa?

Vaihdan ledvalaisimet tilalle ovat tiiviipiä.

PALIN MATTI 08.08.2010 07:54

Aikasissa keleissä olet ajellu, jos auton yläkulmissa olevat äärivalot ovat menneet kuraa täyteen. No joka tappauksesa sähköt niilekki tulevat seisontavalojen sulakkeitten kautta.

Jos vain äärivalot on pimeänä, mutta seisontavalot palavat, niin vika ei ole sulakkeessa, vaan jossain johtimissa tai lampunkannassa on kosketushäiriö. Ja muutenkin kura on yleensä niin huonosti sähköä johtavaa ainetta, ettei se saa aikaan oikosulkua ja polta sulaketta.

KILLSTRÖM NIELS 08.08.2010 10:56

Taisin tuoda huonosti asini esille. Olkoon ne valot sitten helmoissa olevat keltaiset 4 kpl, ovat kuraa piukassa. Vasta yksi talvi ajettu auto. Sen sulakken poltin itse kun irtopiuhat hipas toisian puhdistuksen aikana. Auton omat parkit toimii kaikki, siksihän oletankin löytäväni sen "propun" jostain jemmanimisestä paikasta.

VIRTA URPO 08.08.2010 21:59

itsellä meni keltainen led pohjainen ( se ikuinen ) alta vuoden . Takuuna sain uuden Kabe-Adrialta Auto Kirmolan kautta. Nyt nuo etu valkoiset Led äärivalot happanee , ei ole montaa palavaa enää ja auto 3v. Muoviin valettuja 4 lediä rinnan. Vesi näkyy sisällä valussa ja ei sitä puolijohde kauankaan kestä. Mustia pisteitä alkaa tulla noista palaneista. Katsotaan koska ei enää pala yhtään. Kabe-Adrialle kirjoittelin. Käskivät kääntyä myyneen ( jo lopetun Carawallin ) puoleen ja neuvotteleen. Yleisesti kun asennetaan Led -pohjalta ja liimalla ja ruuveilla kiinni täytys kestää ainakin tuon koritakuun ajan. Nyt kun alkaa repiin auki niin tuskin helpolla saa veden pitäväksi ?

KILLSTRÖM NIELS 10.08.2010 08:23

Joo pyörittelen tässä kädessäni sellaista valaisinta, näyttää olevan kolme vesireikää alapulella. Niistä päässe vesi pois, mutta myös sisälle ja mahdollisti myös toimii tuuletus kunnes tukkeutuvat. Kyllä näyttää piirilevy olevan täysin muoviin valettu tinattuine johtoliitoksineen.

Katsotaan kuinka kauan kestää. Paremmilta vaikuttaa kuin alkupeäiset.

AHOLA JARI 10.08.2010 10:03

Itseltäni meni reilussa 2 vuodessa yksi monista led-sivuvaloista (Jokon) - malli http://www.teohydrauli.fi/tuotteet.shtml?Action=View&pro_id=532

Teohydraulista hain puolet halvemmalla mitä karavaaniliikkeistä. Tiesi myyjä kertoa, että vaikka tuo malli on ns. vesitiivis (ei mitää avattavaa), niin johto, tai oikeammin sen päässä olevat liittimet ovat vuotopaikka.. Vesi menee kuparijohmen ja johdin eristeen välissä jopa kapillaarisesti valaisimen piirievylle, vaikka johto n. 20cm. Oli useita palautteita noista tullut. Eli ohjeeksi sain tehdä vesitiiviin johtoliitoksen. Kirkasta vaseliinia suojahuput täyteen ja kiinni..

Ei ole talvessa tai suolamössössä tällä autolla ajettu..

HÄMÄLÄINEN MARKKU 10.08.2010 13:21

Mielenkiintoista. Kukaan vaan ei ole kirjoittanut niistä sulakkeista, joita kysyttiin, mitään. Näin tämä vaan menee, keskustellaan aidanseipäistä, kun aihe oli viljapelto.

RAUTAVUORI JORMA 10.08.2010 16:28

Onhan Palinin Matti kertonut, että pysäköintivalojen sulakkeesta!

NIEMINEN RAIMO 10.08.2010 18:03

Nämä sivu ja äärivalot ovat korivalmistajan asentamia ja näin ollen se sulake löytyy asuntopuolen, mikähän tämän oikea nimi nyt onkaan, mulla se on EBL-99 ohjailee näitä asuntopuolen virtoja. Löytyi edm boxista toinen sulake edestäpäin 5 ampeeria. @rami

AARNIO JUKKA 11.08.2010 00:12

Vika saattaa olla myös äärivalojen jakorasiassa. Omassa Challengerissani jako on toteutettu pistokeliittimin piirilevyn avulla. Koko härpäke on suljettu kaikkea muuta kun vesitiiviiseen rasiaan joka sijaitsee auton pohjassa juuri takapyörän takana. Piirilevy oli täysin hapettunut.

YLINEN MATTI 11.08.2010 15:21

Piirilevy kuinka ratkaisit itse tein hyppylangat mutta pitäisi käydä ranskanmaalla ja ostaa uudet piirilevyt koska vuoden välein vikaantuivat terv.masa

KOCH HANS 12.08.2010 20:15

Tervehdys Nils ja miksei muutkin keskusteluun osallistujat.

Äärisivuvalojen, joita tarkoitat, sulake löytyy apumiehen puolen ovipalkin alalaidasta. Avaamalla kynnyskotelon kohdalta kaksi ruuvia pääset raottamaan suojaa, jota ei tarvitse kokonaan irroittaa. Sieltä löytyy valkoinen jakorasia, jossa 5 A sulake sijaitsee. lisätietoa tarvitseville: info(at)matkailuauto.info

terveisin

HooKoo

AARNIO JUKKA 16.08.2010 12:11

Piirilevykotelon lopullinen remppa on vielä kesken, mutta periaate ratkaistu. Tein itsekin tuon hyppylankojen juottelun ja sain valot katsastuskuntoon, mutta apu on varmasti lyhytaikainen. Ei varmaan kannata hakea uutta piirilevykoteloa, koska konsepti on alunperin susi. Ostin raskaan kaluston valoihin tarkoitetun tiiviin rasian, jossa on valmiiksi tavalliset lattaliittimet jännitteen jakamiseksi eri valoille. Heitän siis pistokeliittimet kuuseen ja korvaan ne tavallisilla lattaliittimillä. Kytkennän jälkeen koteloon silikonirasvaa,niin hapettumat saadaan jatkossa kuriin. Läpiviennit on hoidettu puhkaistavilla kumitulpilla, joita voi vielä varmistella butyylimassalla. Koska johdoissa näyttää olevan aika paljon ylimääräistä, mietin vielä parempaa sijoituspaikkaa auton alla.

KILLSTRÖM NIELS 26.08.2010 04:07

No löytyhän se sulake ja vaihdoin vaan eipä valot toimineet!! Kerpele, vika löytyikin siitä liittimestä joka toi virran siihen rasiaan missä se sulake oli. Ilmeisesti jo asennusvaiheessa ol työnnetty liitin huolimattomasti kiinni kun naaraspuoli oli työntynyt edellä karkuun peläten varmasti yhdyntää, elikkäs oli vain hieman huulilla, sitten heilutellessa irronnut lopullisesti. Repelin sen liitinparin siitä muovihäpäkkeestä irti ja joka muutenkaan ei mahtunut kunnolla tilaansa. Nyt toimii Motonetin 4lediset 9,50/kpl ovat kirkkaat ja stylet.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.