Jääkaapin toimintahäiriö???

KAUPPILA TIMO 04.08.2010 05:27

Auton takana oleva ritilä, josta nestekaasulla käytettääessä tulevat pakokaasut, ulos oli mennyt toisesta päästä mustaksi ja vähän sulannukkin. Onkohan ollut kysymyksessä käyntihäiriö vai käyttövika? Toimii kyllä nytkin kaasulla, kun mitään ei olisi tapahtunutkaan...

HAAPANEN TIMO 04.08.2010 16:16

Olisiko mahdollisesti ollut jonkun aikaa sekä verkkovirta että kaasu päällä? Ne pakokaasut tulevat nimenonaan ritilän oikeasta reunasta, verkkovirran vastus lämmittää samaa pakoputkea.

Vertailuksi oma kaappini, jonka yläritilän takana on kaksi tietsikan puhallinta, pakoputki ei lämpene ritilän päältä juuri lainkaan. @timppa

KAUPPILA TIMO 18.08.2010 23:18

Kävin tuossa yön yli reissun ja jääkaappi pelas koko ajan vain kaasulla ja ritilä nokeentui taas ja tuntui kuumalta ennen kaapin sammutusta. Kyllä kai kyseessa on kaapin toiminta häiriö, kaipaisiko jonkinlaista huoltoa?

Kylläkai jollakin on ollut samanlaista ongelmaa??

LAINE RAIMO 19.08.2010 10:03

Joissakin kaapeissa on siinä jääkaapin savupiipussa kierukka, joka saa savun kiertoliikkeeseen. Se kierukka on rautalangan päässä ja sillä voi myös nuohota sen piipun. Se saattaa vähentää savutusta ja kuumenemista. Kannattaa myös kokeilla toisella kaasupullolla. Parikymmentä vuotta sitten tankkasin kaasua usein itäblokin maissa ja sieltä saatu kaasu oli aina niin epäpuhdasta, että se nokesi voimakkaasti jääkaapin savupiipun ympäristöineen.

PYLKKÖ RAIMO 19.08.2010 14:08

Kerran meidän vaunun jääkaappi ei toiminut kunnolla.Jääkaapin kaasupolttimon pakoputkessa oleva kierukka oli tippunut alas polttimon päälle.Rautalangassa on koukku,jonka varassa se kierukka (jääkaira) roikkuu.Lierukka oli epätasaisella tiellä (?) tipahtanut pois paikoiltaan. Jos viitsii irroittaa/irroituttaa kaapin paikoiltaan ja pitää sitä hetken aikaa päälaellaan,saattavat ne vanhat nesteet putkissa alkaa virtaamaan paremmin. En ole asiantuntija alalla,mutta olen kuullut/lukenut näitä tietoja muilta.

ASIKAINEN MATTI 19.08.2010 20:19

Meillä parin kuukauden ikäinen kaappi alkoi lämmetä huonosti, yläritilä tummui ja sieltä tuli pahaa hajua. Tulimme autetuksi Forssan Vaunussa, jossa ritilät avattiin, pantiin kaasuliekki toimintaan ja sitten puhallettiin paineilmalla alhaalta liekkipesään ja ylhäältä savutorveen niin, että nokiriekaleet vain lentelivät. Tämän käsittelyn jälkeen laite on toiminut moitteetta jo kaksi vuotta.

IPATTI VEIKKO 20.08.2010 11:24

www.koti.mbnet.fi/pes1tol sivulla on jääkaapista tietoa. Olisiko syytä puhdistaa kaasun palopesä balssihileestä samoin pakoputki.

MUIKKU VOITTO 26.08.2010 20:52

Melko varmasti on tulipesän ritilän päällä pakoputkesta pudonnutta karstaa. Meillä kerran on käynyt samoin asuntovaunussa, että tuli erittäin paha haju jopa sisällekin. Aukaisin polttimon, jolloin näin, että tulipesään oli pudonnut pakoputkesta palanutta metallihilettä.Puhdistettuani polttimon ja pakoputken asia korjaantui.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.