Kaasujääkaapin kaasun laatu ja vinkkejä polttikmeen

JUVONEN ERKKI 01.08.2010 09:30

Onko kaasuissa huomattavia eroja ? Taas kerran olin Elektrolux- jääkaapin polttimen kimpussa. Syttymisvaikeuksia. Puhdistin nuppineulalla suuttimen ( kosteus "ruostuttaa" putkistoja )ja kaasu alkoi palamaan, mutta sytyttimen liekin napse ei hävinnytkään. Jouduin säätämään sytyttimen anturin kaemmaksi eli taaksepäin saadakseni syttymisen jälkeisen napsumisen pois eli "ilmaväli" suuremmaksi. Johtuuko näistä lämpimistä keleistä suurempi energia sytyttimessä ? Syksymmällä säätö takaisin. Mökillä Upon kaasujääkaappi ja sama juttu, vaikkakin on käsipiezo. Piezo ei jaksa lyödä lieskaa kaasu päällä, vaan se pitää houkutella, kaasu pääle, kaasu pois. No nyt tiedän, että mökin kaasujääkaapin ilmaväliä täytyy pienentää. Joillakin pelaa kaapit erinomaisesti ja toisilla ei. Sipir ( venäläinen ) toimii kuulemma mahtavasti, ei ongelmia. En ole ollut tilaisuudessa purkaa Sipirin poltinta. Onko ytarvetta työntää joskus öljytä kaasuputkistoon. Öljy helposti "tukkii" suuttimen ei poltinta. Varmaan monilla on kokemuksia takavuosilta ku perse pitkällä yritettiin kurkkia kaapissa olevaa linssiä, että lyökö se vai syttykö se jo !

LAHTI ANTTI 01.08.2010 10:30

Älä hyvä mies mene nuppineulalla ronkkimaan suutinta. Saat sen reiän vain suuremmaksi ja sitä kautta polttimelle liikaa kaasua. Siksi se ei sytykään kunnolla. Ainoastaan paineilmaa tai uusi oikeankokoinen suutin polttimeen.

Suuttimia on kolme eri kokoluokkaa, määräytyen kaapin tilavuuden mukaan.

HELLE RAUNO 01.08.2010 15:27

En asiaa tunne kovinkaan syvällisesti, mutta näppituntuma on että kaasu kuin kaasu. Viime talvena Espanjassa kohuttiin ettei Butaania ole hyvä käyttää varsinkaan jääkaapissa, koska se palaa liian suurella liekillä ja saattaa ylikuumentaa kaapin taustan. Jouduin itsekin sitten ostamaan k.o. pullon ja olin vähän hämilläni että mitäs nyt. Olen nyt kysellyt asiaa moneltakin taholta, mm Paavo Rouskulta ja kaikki ovat vakuuttaneet että kyseessä on kaupunkilekenda. Ongelma on saattanut syntyä siitä että suutinta on "rassattu" sopimattomalla neulalla joka on suurentanut reiän, ja lisännyt näin kaasun virtausta.

LAHTI ANTTI 01.08.2010 15:31

Tässä poltin ja suutinvalikoima.

HAAPANEN TIMO 01.08.2010 16:29

Suuttimen reikä ei ole pöyreä, vaan risti (+) jos sitä puhdistaa neulalla koko muuttuu varmasti.

Erikokoisten suuttimien reikien kokoeroa ei pysty silmin havaitsemaan, tämä mielestäni osoittaa sen ettei niihin (reikiin) pidä mekaanisesti millään tavalla koskea
@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.