Kosteusongelma autossa - ostaako vai ei?

LEIMU JONI 29.07.2010 16:34

Ollaan useampia kuukausia etsitty ostettavaksi isoa autoa B-kortilla. Niitä on aika vähän liikkeellä ja ovat yleensä 90-luvulta eli ei mikään niistä tietenkään huippukunnossa. Nyt löytyi muuten hyvä ja siisti mutta takana alle 50x50cm alueelta kosteuslukema oli 45. Muualta autosta kosteuslukemat 6-8. Kostealta alueelta pitää vaihtaa vaneria ja mattoa puoli neliömetriä ja kuivattaa viikon verran. Autoliike hoitaisi ja maksaisi korjaamisen ja sitten uuden kosteusmittauksen todistuksineen. Epäilyttää. Homeautoa ei voida ostaa mutta ei pieni kosteus meitä haittaa. Osaisiko joku kertoa onko noissa lukemissa jo iso homeriski? Miten nuo kuivattamiset yleensä tehoavat? Palaavatko ne ongelmat helposti vaikka auto olisi kesät talvet parkissa lämmitetyssä tallissa? Takana oli n 15 cm pitkä siistinnäköisesti paikattu ventti. Saattaisiko liittyä kosteusongelman syntymiseen? Auto Mersu Dethleffs vm 1998.

JOKINIEMI PETRI 29.07.2010 18:00

ei toi nyt pahalta kuulosta.onko auto liki sinua,että voit seurata kuinka korjaus tehään.kuivatus kyllä onnistuu helposti jos on oikeanlainen kuivain ja uskon kyllä että viikon kuivatus pisaa.home onkelmaa ei synny kun poistetaan kaikki orkaaninen aines jossa on itiökasvustoo.lähtökohtahan on että puretaan hiukan isonpi alue kun on märkä alue.ja vaihdetaan kostuneen eristeet ja tukirakenteet.

KOSKINEN OLLI 29.07.2010 19:45

Myynnissä on tuhansittain kalustoa josta ...pyydetään ylihintaa.

Miksi ostaa valmiiksi viallista?

Jos kuivaus on pikkujuttu, niin kyllä se on pikkujuttu enenkaikkea myyjälle. Siis korjata asia kuntoon ennen myyntiä?

VALKAMA MARKKU 30.07.2010 07:18

"....ki orkaaninen aines jossa on itiökasvustoo.lähtökohtahan on että puretaan hiukan isonpi alue kun on märkä alue..."

Käsittääkseni kysyjä puhui kosteusongelmasta, ei homeongelmasta.

Se että jokin kohta on joskus kostea ei automaattisesti tarkoita hometta.

Itselläni oli kerran integroitu jonka ohjaamon ikkunoiden alaosien vanerit oli ikkunoista valuneen veden kostuttamina muuttuneet ihan mujuksi mutta ei siellä hometta ollut. olipahan vain BAKTEERIT (ei sienet) aikansa kuluksi järsineet puuaineksen.

M Arkku

JOKINIEMI PETRI 30.07.2010 08:21

ei jaksa sataa sanois paliini.

VALKAMA MARKKU 30.07.2010 10:10

Eipä satele, paitsi juuri nyt.

Ja anteeksi tämä jankuus mutta kun minusta on tullut yliherkkä tälle kosteus/home keskustelulle myös muutoin kuin vaunu/auto asioissa.

Yleisesti on ryhdytty pitämään sanaa kosteusvaurio synonyyminä sanalle homeongelma.

Samoin "sisäilmaongelman" kuvitellaan tarkoittavan että rakenteet on homeessa. 99.3%:ssa tapauksista kuitenkin kysymyksessä on huoltamaton ilmanvaihtokoneisto.

Se rahamäärä mikä on käytetty täysin ehjien julkisten rakennusten "rakennusvirheiden" korjaamiseen tai korvaamiseen uusilla rakennuksilla, ei ole pieni.

Kuitenkin useimmissa tapauksissa sisäilmaongelmat olisi ollut helppo hoitaa huoltamalla/kunnostamalla ilmanvaihtilaitteet.

Hyvänä esimerkkinä tästä on henkilöautoni joka ryhtyi tunkkaiseksi ja olo oli kuin vanhassa homeisessa maakellarissa.

ongelma poistui ilmastoinnin desinfioinnilla. Ei tarvinnut vaihtaa lattiamattoja tai istuinverhoiluja eikä romuttaa koko autoa ja ostaa uutta tilalle.

Mutta, kuten nyky asenne on, "Apua, HOMETTA"

Tunnustan, että on olemassa ihan oikeita hometalojakin mutta ei se oikeuta vouhkaamaan aina kun jossain on loiskahtanut vähän vettä seinälle/lattialle.

M Arkku

KUVAJA AKI 30.07.2010 15:03

Mistä kosteus on rakenteisiin tullut? Jos aiheuttajaa ei poisteta niin oireiden korjaus ei poista ongelmaa vai miten se meni?

LEIMU JONI 30.07.2010 17:27

Kiitti vastauksista. Tällä kertaa ei ostettu, kun ei saatu selkoa mistä kosteus johtuu ja kuinka paha ongelma on. Autokauppiaan oman huoltomiehen "pikku juttu" voi olla jotain ihan muuta. Saatiin liian epämääräistä tietoa huollon tarpeesta ja kosteusongelman laadusta jotta oltais uskallettu ostaa. Tuli olo ettei ehkä olekaan pikku juttu vaan saattaa olla isompi koira haudattuna.

HALTTUNEN TEUVO 30.07.2010 18:02

Teit hyvän päätöksen.

NIIPPA RAIMO 31.07.2010 12:06

Meidän ensimmäinen matkailuauto oli volkkarialustainen matkaaja. Heitin myyjälle tarjouksen, joka oli puolet pyynnistä. Elettiin markka-aikaa ja yllätys oli kova, sillä ihmeekseni myyjä hyväksyi tarjouksen. Jälkeenpäin osottautui, että koko takapää oli märkä. Tiedustelin korjaushintaa, joka oli täysin poissa laskuista. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin tehdä homma itse. Rakenne matkaajassa, niinkuin muissakin on yksinkertainen eli ulkona matkaajassa nystyräalumiinipelti (nykyisin pääsääntöisesti lasikuitua), keskellä 3cm styroksia ja sisällä vaneri. Kehikko kolmen sentin rimaa. Aluksi luulin kuivattavani auton pelkillä rakennuskuivaimilla. Pidin saunalämpöä autossa viikon, ei vaikutusta. Ei muutakakuin purkamaan, kaapit pois (kuvat on hyvä ottaa, että osaa jälleen kasata), vanerit irti ja märkien styroksien vaihto kuivempaan tavaraan. Kosteusongelma matkaajassa oli se, että alumiiniprofiili oli ulkopuolelta suoran pellin sijasta nystyrämäinen ja nämä nystyröiden päät olivat hapettuneet niin, että suurelta alalta näkyi sisälle ulkoilma, kosteus tuli sen kautta sisään. Korjaus sujui helposti, reijät umpeen ja uuden styroksit kiinni. Sisävaneria ei tahtonut heti löytyä,kunnes sain vinkin eräästä puutavaraliikkeestä, millä oli varastossa ns. Korean panelia, joka vastasi aiempaa. Panelin liimaukseen tulee käyttää erikoisliimaa, joka oli koko korjausprosessin kallein hankinta, muistaakseni luokkaa 500 mk purkki. Homma oli hyvinyksinkertainen ja samalla pääsi perille auton rakenteista. Itse tehtynä hintakin oli murto-osa siitä, mitä liikkeet pyysivät, terveisin 77675

HAAPANEN TIMO 31.07.2010 12:18

Lasikuitua ei ole kuin muutamissa autoissa, jotain muovia ovat yleisesti. @timppa

NIIPPA RAIMO 31.07.2010 19:22

Sori, muoviahan nämä nykyään ovat eli siinä poikkeavat veneistä, mutta itse kosteutta ei kannata pelätä, Loviisan kauniista suvesta tervehtien 77655

PS Muuten Loviisan Tamminiemi on nyt vaihtanut omistajaa ja täällä on mukaavaa, tulkaa tänne

HALTTUNEN TEUVO 31.07.2010 22:31

http://www.allergia.com/index.phtml?s=290

JOKINIEMI PETRI 01.08.2010 14:23

oikean päätöksen teit jos myyjältä ei saanu suaria vastauksia kysymyksiin.ei muuta kun uutta etsimään

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.