Aiheeton veromuistutus.

HALTTUNEN TEUVO 09.07.2010 16:23

Verotuksen atk- systeemi ei ole kunnossa. Ajoneuvoveroni maksetaan suoraveloitusta käyttänen. Kuitenkin TraFi keksi lähettää "maksamattomasta" ajoneuvoverosta (28,59 euroa!) muistutuksen.

Virkailija selitti miten järjestelmä oli toiminut, mutta ei millään myöntänyt ohjelmointivirhettä. Järjestelmä vaikutti olevan mahtava, koskematon toteemi.

Lopuksi löytyi "JÄRJESTELMÄSTÄ" suoraveloitustieto (joka on eri kuin suoraveloituksen palvelutunnus)ja verokin oli ajallaan maksettu.

Onko muut saaneet perusteettomia veronmaksupyyntöjä?

LEPPÄNEN KEIJO 11.07.2010 11:39

Minulle laittoivat Akelta suoraan karhulaskun, vaikka en ollut saanut alkuperäistäkään laskua Net-postiin. Soittooni vastasivat, että heiltä on aikoinaan lasku lähtenyt ja panivat Net-postin viaksi. Minun pitäisi selvittää asiaa sieltä. Soitto Net-postiin ja siellä sanoivat, ettei heille ole tullut ilmoitusta ko. laskusta. Lupasivat kuitenkin ruveta selvittämään asiaa, mutta samalla epäilivät, että saattaa olla mahdotonta näin pitkän ajan jälkeen saada syytä selville. Aikanaan tuli kuitenkin viesti, että syy oli ollut Aken tietojärjestelmässä. Net-posti hyvitti puhelinsoitot muutamalla postimerkillä ja Ake vähensi karhukirjeessä olleen koron seuraavassa laskussa. Onneksi en joutunut ko. aikana ratsiaan, kilvet olisi lähtenyt ja matkanteko keskeytynyt. Aken mukaan asiakkaan pitää seurata milloin laskun pitäisi tulla ja hoitaa asia omatoimisesti.

ILTANEN KARI 11.07.2010 12:25

mulle,kävi vähän samanlainen juttu...... otin auton käyttöön pääsiäiseksi..... laskua ei kuulunut, sitten poliisi pysäytti vero eli erääntynyt, no, tulivat pankkiautomaatille kattomaan, et heti maksoin, muuten olisivat halunneet uudesta autosta kilvet pois, mutta uskoivat tarinan ettei laskua ollu tullu kotiin.... akesta väitettiin et lasku oli lähetetty, ja sieltä saatiin poliisin kanssa kaikki viitenumerot ja summat ja korot ym maksutiedot että saatiin asia hoitoon .... nyt toisen auton kohdalla on sama juttu, käyttöön otosta on kolme viikkoa eikä laskua vielä näy aika taulullisesti asia menee niin että eräpäivä on noin 5 viikkoa käyttöön oton jälkeen, olkaa tarkkoja ettei tartte poliisin kanssa vääntää kättä tien päällä, voi olla ettei kaikilla kärsivällisyys riitä asian peruteellisempaan tutkimiseen ja sakot tulee??? Laskuntiedot saa trafista soittamallakin jos epäilyttää että lasku on myöhässä tai "hävinnyt", lisäksi jos menee katsastuskonttorin ohi sieltäkin saa tiedot maksamatomista veroista

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.