Koritakuu maahantuojakohtainen?

HALTTUNEN TEUVO 07.07.2010 14:17

Muuan maahantuoja kertoi, että ulkomaillakin tehtävä takuukosjaus on hoidettava ko. suomalaisen maahantuojan kautta. Kuulostaa kuin maahantuoja olisi takuun antaja? Olin luullut (= vaarallinen sana) takuun olevan valmistajan antama ja takuutöiden hoituvan millä tahansa "valtuutetulla" korjaamolla ympäri Euroopan. Mikä on koritakuun systeemi?

PALIN MATTI 07.07.2010 15:38

Takuuhan on vapaaehtoinen myynninedistämistoimenpide, jonka voi antaa valmistaja, maahantuoja tai myyjä. Myyjä on se ainoa yhdyshenkilö, kenen kanssa takuuasioista tulee neuvotella, olipa takuun myöntäjä kuka tahansa.

BRAGGE MARTTI 09.07.2010 21:25

Väärin. Takuusta, joka on tehtaan myöntämä, voi keskustella/hoitaa muidenkin ko. merkin kanssa valtuutettuna olevien tahojen kanssa.

PALIN MATTI 09.07.2010 23:12

Väärin! Voi tietenkin hoitaa, mutta ei tarvitse. Myyjä riittää kumppaniksi ja on velvollineen hoitamaan asiaa eteenpäin.

AHJOS TIMO 09.07.2010 23:47

Uuden Fiatin mukana tulee auton käyttöohjekirja, erilaisia takuupapereita ja toinen kirja, jossa on lueteltu eri maissa toimivat Fiat-korjaamot. En ole noita viimeksi mainittuja tarkkaan lukenut eivätkä ne nyt ole tässä minulla käsillä, mutta sellainen mielikuva on niitä selatessa jäänyt, että tehdastakuuasioissa voisi kääntyä sen Fiat-huollon puoleen, joka on vian ilmaantuessa lähimpänä. Mutta tässä olikin näköjään kysymys koritakuusta, joten pyydän anteeksi aiheesta poikkeamista.

BRAGGE MARTTI 10.07.2010 22:11

Sanan selitystä.... "Myyjä on se ainoa yhdyshenkilö, kenen kanssa takuuasioista tulee neuvotella".

Me molemmat olemme samalla asialla.

Takerruin vaan tuohon alussa lainattuun. Tehdashan sen takuun näin yleisesti myöntää. Ja, ainakin oman kokemuksen mukaan se toimii niin kuin esitin asian.

LILJEROOS JOUKO 13.07.2010 11:21

Kun olen ostanut autoni Turusta ja pohjoisen matkalla se lakkaa toimimasta Rovaniemellä. Tarkoitatteko, että paikallinen saman merkin myyjä/huolto voi hoitaa takuun piiriin kuuluvan korjauksen, mutta minun pitää kuitenkin maksaa se itse. Entä jos olen ostanut auton, jonka edellinen omistaja on ostanut ulkomailta?

HALTTUNEN TEUVO 13.07.2010 14:16

"Eurooppatakuun" idea on se, että kaikkialla Euroopassa kori- ja runkomerkin mikä tahansa "valtuutettu" edustaja tekee valmistajan takuuseen kuuluvat takuukorjaukset. Kohdallani tämä on toiminut Ruotsissa ja Saksassa. Suomessa on palloteltu, mutta on tehtykin.

Periaate ei mitenkään muutu vaikka joku yksityinen on tuonut ajoneuvon maahan, mutta ainakin yksi "Suomi- liike" ilmoitti suhtautuvansa täysin eri lailla yksityisesti tuotuihin ajoneuvoihin, mikä on kyllä velvoitteiden pakoilua. Nurkkakuntaiset markkinat täällä Suomessa.

LILJEROOS JOUKO 13.07.2010 22:23

Kesäkuussa Kuopiolainen Hymer myyjä ilmoitti, muiden kuin heiltä ostettujen Hymerien, takuukorjausten olevan maksullisia. Samalla oli tarkoitus vaihtaa auto vähän isompaan. Arvatkaa, vaihdoinko Kuopiossa? Enkä suosittele kenellekkään ko. liikettä. Varmaan asiakaspalvelu on vastaavaa muissakin asioissa.

KILLSTRÖM NIELS 18.07.2010 09:35

Kesäkuussa Kuopiolainen Hymer myyjä ilmoitti, muiden kuin heiltä ostettujen Hymerien, takuukorjausten olevan maksullisia.

Outoa, maksullista takuuta?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.