Hyttyset autossa

PERTTUNEN TUULA 21.06.2010 20:04

Lapinreissulla jäivät yöunet vähiin, kun asuntoauto täytyi verenhimoisista inisiöistä. Mistä niitä oikein tulee? Ikkunat ja luukut olivat kiinni. Auto on merkkiä Adria Coral 655 SP. Pitääkö autoon virittää rankinen sänkyihin vai jätää kotimaanmatkailu sikseen?

VIRTANEN HANNU 21.06.2010 20:35

Minä tiedän mistä tuli viime kesänä hyttyset uuteen Burstneriin. Tehtaan hyttysverkot ilmanvaihto aukoissa on niin harvaa soikeasilmäistä verkkoa että lapin sääski pisti siivet suppuun ja ryömi läpi...aivan oikeasti. Laitoin kaupassa myytävää vihreää verkkoa tilalle, loppui hyttysten sisään tulo. Meni vain jokunen yö ennekuin selvisi mistä ne tuli sisään. Oliskohan Adriassa sama juttu?

HALTTUNEN TEUVO 21.06.2010 20:42

Jossain myydään paristoilla varustetttuja kärpäsläppiä. Hyvin tuntuu toimivan, mutta ei tuki tuloreittiä.

VALTONEN MARTTI 21.06.2010 20:54

kannattaa tarkistaa onko liesituulettimen poistohormissa verkkoa.Tämä poisti eräästä vaunustani pitkään kiusanneen hyttysongelman.

PERTTUNEN TUULA 21.06.2010 21:03

Sellainen kärpäslätkä oli kyllä kovassa käytössä! Pitääpä huomenna tarkistaa liesituulettimen verkko...ja järjestää hyttysille koe läpäisevätkö olemassaolevat verkot! Kiitos vinkeistä.

ASIKAINEN MATTI 22.06.2010 11:55

Kahdessa dethleffsissäni on ollut kattoluukun reunatuuletusraot niin suuret, että inisijät tunkeutuvat niistä läpi sisälle. Irrotin luukun kehyksen (varoen painamasta meisselillä ruuveja niin, että katon puolella oleva kehys olisi noussut irti) ja laitoin oikeaa kärpäsverkkoa suikaleina ilmastointiteipillä rakojen päälle. Sen koommin ei ötököitä ole sitä kautta sisään tunkeutunut.

KUVAJA AKI 22.06.2010 16:37

Kysymykseesi ei minulla ole vastausta mutta helpotusta hyttysvaivaan. OFF:n paristokäyttöinen hyttyskarkoitin on hyvä. Sininen noin nyrkin kokoinen. En tiedä ovatko vetämässä pois markkinoilta kun vaikea löytää mutta oli vielä myynissä Oulun eteläpuolella Jukolankujan Tokmannissa.

PÖNTINEN PEKKA 22.06.2010 20:18

Meillä on vaunussa kolme karkotinta: Verkkovirralla toimiva, 12V:lla toimiva ja vielä varalla tuo em. paristokäyttöinen. (Ei kaikkia kuitenkaan yhtäaikaa päälle!) Kaikkiinhan käyvät samat yksittäispakatut karkotusainetyynyt. Niilä on pärjätty eikä ole tarvinnut sisällä huitoa. Sääskien kanssa pärjääminen ulkona onkin sitten jo oma taiteenlajinsa. Ininättömiä öitä!

KUVAJA AKI 23.06.2010 22:54

Sain OY Transmeri AB:lta vahvistuksen että ainakin tuo paristokäyttöisen tuotteen myynti on lopetettu maailmanlaajuisesti eli se siitä sitten. Joitain kappaleita löytyy vielä kauppojen hyllyiltä mutta ei varmaankaan enään kauan.

NIEMI MARKKU 24.06.2010 15:26

Meillä oli sama vika Adria Stargossa. Laitoin kattoluukkuihin katon puolelta talon ilmanvaihdossa käytettävää "suodatinlevyä", vajaan 10 mm paksua ehkä noin 50 leveän suirun reunalleen. Samaten WC:n kattoluukkun pyöreään reikään. WC:ssä ongelmana oli myös roskien tulo rullaverhon väliin. Riippuu tietysti kattoluukun valmistajasta, mutta meillä toimii.

PÖNTINEN PEKKA 24.06.2010 15:51

Kertoiko Transmeri, miksi tuote on vedetty markkinoilta? Olisi hyvin mielenkiintoista tietää.

AUTTI PEKKA 26.06.2010 20:33

Näin Lapissa ikäni eläneenä, konsteja on pitänyt keksiä, että kesällä voi hengittää.. autossa käytämme tolppapaikoissa mustaa Raid-palloa pistokkeessa,ja johon tyynyn vaihto kerran päivässä ja yksi riittää...ulko-oven viereen sitten kierukoita, jos haluaa olla ulkona..ostin kirpputoreilta pari "kynttilänjalkaa, joissa tuikun voi laittaa sisälle ja myrkkytyynyn päälle "kuppiin"...on siistimpi, kuin se alkeellisin, tosin toimiva, eli ylösalaisin olevan kaljatölkin alaosaan reikä, jonne tuikku ja myrkkytyyny tölkin päälle...toimii varmasti. Noita puhallinpalloja on kaksikin kappaletta, eivät tosin olleet näin tehokkaita, mutta roskiimpa menevät sitten, kun tyynyjä ei niihin saa..

T Vaimo

KUVAJA AKI 26.06.2010 21:14

Valmistuksen lopetuksen syytä ei kerrottu.

JOKITULPPU PASI 28.06.2010 23:16

Katoppa vessan ilmanvaihto mulla tulee ainakin sieltä.

HALMEENMÄKI JUHANI 28.06.2010 23:59

"Sain OY Transmeri AB:lta vahvistuksen että ainakin tuo paristokäyttöisen tuotteen myynti on lopetettu maailmanlaajuisesti eli se siitä sitten. Joitain kappaleita löytyy vielä kauppojen hyllyiltä mutta ei varmaankaan enään kauan."

"Kertoiko Transmeri, miksi tuote on vedetty markkinoilta?"

Noilla on sitten iso ero. Vedetty markkinoilta = ei enää kauppojen hyllyillä viimeisiäkään, koska tuotteet on vedetty pois markkinoilta. Tuotteessa selvä vika tai puute. Meillä usein TUKESin määräyksestä. Myynti on lopetettu = ei mene kaupaksi tarpeeksi hyvin, tullut jokunen reklamaatio, valmistus liian kallista tai muu ihan kaupallinen syy. Loput varastot eli hännät myydään loppuun.

ASIKAINEN MATTI 29.06.2010 13:13

Markulle. Ehkä ymmärsin asennuksesi väärin, mutta mieleen tuli, että tuo suodatinlevy tekisi ehkä liian suuren vastuksen painovoimaiselle ilmanvaihdolle.

HALINEN HARRI 29.06.2010 14:06

Tässä ikivanha tarina (n vuonna 1990)Vesisaaresta palatessa. Yövyimme Kuusamon yläpuolella keskellä korpea, hyttysia pihalla ettei ovea uskaltanut avata. Yöllä hyttysiä ilmestyi ja aamulla oli pakko herätä aikaisin niitä metsästämään. Aamiainen saatiin syötyä suht rauhassa mutta kun pistin auton käyntiin niin niin yhtäkkiä niitä tuli parvi autoon. Selitin asian itselleni siten, että ne tulivat jalkamiehinä ilmakanavia pitkin ja kun puhallus alkoi niin kanavissa patikkamatkalla olevat saivat ilmaisen kyydin sisätiloihin. Auto oli muistaakseni -88 Pilote, Peugeotin koneella.
Tuskin fransmannit olivat silloin ajatelleet hyttysiä. Muut aukot oli tukittu, mm. liesituuletin oli siihen aikaan siinä autossa tuntematon laite.

SAASTAMOINEN REIJO 29.06.2010 17:49

Adriaani tutkaillessa huomasin ,että kynnyskotelossa olevassa ilma-aukossa ei ollut verkkoa!! Tämä jää helposti huomaamatta koska siitä astutaan vaan yli.Ritilässä on niin suuret raot,että siitähän lentävät kaikki varista pienemmät reppuselässä sisään.Korjauksena: Ritilä auki ja hyttysverkko väliin.En tiedä hyödystä kun korjasin ennen hyttysiä,mutta ei liene ollut haitaksikaan.(ei ole näkynyt variksia;)

AALTONEN RAIMO 21.07.2010 16:20

Mistä niitä tyynyjä saa ostaa? Meillä on ollut harvemmin käytössä se pistokemalli ja ei enää ole muistissa mistä se ja tyynyt ostettiin. Ei ole osunut kohdalle kaupoissa kierrellessä. Kiitos vinkistä! Kyselee Aaltosen vaimo.

HÄNNINEN JUKKA 21.07.2010 16:36

Tammisaaressa löytyy sekä S- että K-supermarketeista. Hyllystä missä raidit ja muut ohvit.

HALTTUNEN TEUVO 25.07.2010 23:29

Matkailu sikseen - kesällä ei kerkiä. Mutta tänään illan hämärtyessä huomattiin m- auton ulkoseinässä "tuhat" siipimuurahaista, siinä mihin aurinko oli paistanut. Katolla oli "miljoona" samaa lajia.

Vesisuihkulla ei saanut puhtaaksi, kun aina tuli lisää lentäjiä. Siipimuurahaisia suljettujen kattoluukkujen sisäpinnoilla, sängyssä, tiskipöydällä ja vessan lattialla. Alkoi taitolento sytytettyjen valojen ympärillä.

Tuli vaan mieleen: Ovatkohan m- autot tarkoitettu vain sisäparketeilla käytettäviksi

HUUSKONEN ARTO 29.07.2010 15:04

Kyselin maahantuojalta ja sain tälläisen vastauksen! Paras laite mielestäni sähköverkon ulkopuolella!

Kiitos yhteydenotostanne ja palautteestanne. Valitettavasti Raid Paristokäyttöinen Hyttyskarkottimen valmistus on maailmanlaajuisesti lopetettu joten sen myynti on lopetettu. Tuotteiden valmistus on lopetettu, koska SC Johnson harmonisoi tuotevalikoimaansa; valikoimaan tuli supistus tämän tuotteen kohdalla. Tuotteet on aiemmin rekisteröity Suomeen ja silloin ne on todettu turvallisiksi viranomaisten toimesta. Rekisteröinti on voimassa vain tietyn aikaa, ja näitten tuotteiden kohdalta sitä ei ole uusittu, kun tuotteiden valmistus lopetettiin sortimentin harmonisoinnin sivutuotteena.

Jossain liikkeessä saatta vielä olla tuotetta jäljellä, viimeiset myytiin loppuun varastostamme v.2009. Tuote myyty esim.: J. Kärkkäinen Oy:lle, Hong Kong, Puuilo, Rautia, Prisma, K-Rauta Espoo, Saiturinpörssi Malmi ja Lappiin. Kannattaa kysellä pienistäkin kaupoista missä myydään hyönteiskarkotteita jos sattuisi olla täyttöjä jäljellä.

Parhain terveisin! Oy Transmeri Ab Kuluttajapalvelu Carola Wollsten

www.transmeri.fi p. 0800 92299 (arkisin klo 13-15)

Transmeri Oy PL 50 02631 Espoo

SIIRONEN SEPPO 29.07.2010 16:42

Vammalassa Villihinta-nimisen liikkeen hyllyyn jäi vielä 4 kappaletta kun sieltä omani ostin viime viikolla ja hinta olimuistaakseni alle 5 €...

ASIKAINEN HANNU 22.08.2010 12:39

Maahantuoja ilmoitti kesällä, että kyseisen hyttyskarkottimen valmistus on lopetettu. Löytynee vielä jostain vanhaa varastoa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.