Kosteus kirjaan.

HALTTUNEN TEUVO 16.06.2010 08:42

Kosteusmittaukset on saatava järjestykseen.

ENSIKSI: Perustetaan jokaiselle ajoneuvolle kosteuskirja (uudelle ja vanhalle). Kirjaamalla uuden auton mittaustulos saadaan selville rakenteiden sisällä olevat metalli- ym. massakeskittymät, jotka mittari valehtelee kosteudeksi. (Myöhemmin ei kukaan osta halvalla autoasi väärän mittaustuloksen perusteella).

TOISEKSI: Paikallisyhdistykset hankkivat yhteisostona saman laiset mittarit jotta kosteuskirjat ovat vertailukelpoiset. Yhdistys voisi saada tuloja kosteuskirjojen myynnistä ja mittaustoiminnasta.

HALTTUNEN TEUVO 17.06.2010 00:13

Tuskin tämä niin juhlallinen asia on, että vaatisi pitkän hiljaisuuden. http://www.paavilainen.info/

Pintaa pitkin pyyhittävällä mittarilla saadaan tietää onko rakenteessa kosteutta paljon, keskinkertaisesti vai hyvin vähän. Hälytys voi tulla muustakin kuin kosteudest, selvitys mistä hälyttää edellyttänee rakenteen purkamista.

Piikein varustettu mittari ilmoittaa prosentteja rakenteen sähkönjohtavuuden perusteella. Kun piikit painetaan kuivaan sisäpintaan niin antaako mittari todellakin kosteusarvon vastakkaiselta pinnalta, joka on kiinni alumiinipellissä?

Korjatkaa, että tiedetään jotain lisää.

NOUSIAINEN ASKO 17.06.2010 11:39

Nyt on sopva aika tarkistaa ikkunoiden tiiveys , kun on ollut sadettakin tarpeeksi. Suurin työ on kiristysruuvien päissä olevien "koristehattujen" poisto vai mitä ne on nimeltään. Heitin ne huitsin nevadaan. Sitten kiristys ritipäällä vähän kerrassaan ettei ruuvit tule läpi ikkuna pokista. Sopivan aurnkoinen päivä on paras työn tekemiseen , niin vanhakin butuuli massa tiivistyy ja auto tai vaunu säästyy kosteudelta. Löytyhän yhdestä ikkunasta kosteutta joka irroitetaan ja lisätään tiivitemassaa ,kunhan sitä ensin hankitaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.