kattoboxi katolle, miten?

JUMISKO VELI-MATTI 14.06.2010 19:03

Näkyy noita boxeja olevan autojen katoilla. Siispä hommasin sellaisen. 2200X900X300mm eli leveä ja pitkä, takaa aukeva. Minkämoiset poikkiputket virittelen nykyisten kattoa kolmelta suunnalta kiertävien kaiteiden päälle? Auton poikkisuuntaan siis? Tai putken tiedänkin mutta miten sen saa kiinni tuohon alumiinikaiteeseen fixusti. Pikku ongelma on myös se että vessan kattoikkunan on mahduttava aukeamaan eli boxi täytyy asentaa melko ylös. Saako jostakin kiinnitysosia valmiina. Saksasta katselin valmiita poikkipienoja nettihintaan 100 e kpl, kuvista jäi epäselväksi passaako ne autooni eli onko Omnistor tehnyt 90 luvun lopun alkovihymerin kattokaiteet?

JANHONEN MATTI 15.06.2010 16:55

Nuo entisetkin kattokaiteet näyttää olevan alumiiniprofiilia. Helppohan noihin on kiinnittää uusia ritumeja teettämällä pultiin t-muotoisen pään joka sopii menemään profiilin väliin ja kun sitä kääntää 90 astetta niin pultin voi kiristää mutterilla kiinni vanhoihin kattokaiteisiin. Tämän tyyppisiä nuo kaiteiden kiinnityspultit tai niiden vastakappaleet nytkin näyttää olevan. Sopivia alumiiniprofiileja ja niiden pää- ja kulmakappaleita on myynnissä pilvin pimein. Pursollakin Nokian Siurossa yli 1000 mallia. Googleta haulla alumiiniprofiili niin löydät lähimmän paikan mistä voit ostaa sopivaa profiilia. Myydään metritavarana ja esim. valmiiksi sopivaan mittaan katkottuna. Hinta tarvitsemallasi profiililla lienee n. 7-8 e/m ja kokonaistarve n. 4,5-5 metriä.

Box:n taas voi kiinnittä profiiliin esim. neljällä hinselillä siten, että kiinnitysmutterit jää box:n sisäpuolelle.

JUMISKO VELI-MATTI 16.06.2010 14:15

Ongelma, jos se nyt oli ongelma ratkesi siten että löysin Hymercenterin kautta valmiit väliputket reilulla satasella. Tarvikeosia, alkuperäisputkiparin hymerhinta olisi lähennellyt kolmea sataa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.