Caravaanarin pika-apu sivut

BRAITHWAITE WILLIAM 07.06.2010 01:50

Terve! Paljon on hyviä kysymyksiä näillä meidän sivuilla ja moni saa vastauksen kysymykseensä. Meillä on myös monia asiantuntioita joilta voi kysyä asioista.Olen kuitenkin pannut merkille sellaisen asian: samat yksinkertaiset kysymykset toistuvat täällä esim: Miksi jääkaappini lopetti kylmenemisen kaasulla, mutta sähköllä toimii? Vastaus tulee täältä meidän sivuilta kuin turusen pyssystä puhdista poltin ruosteesstä/töhnästä. Kuitenkin yksi vastauksista voi olla pyöritä jääkaappia. Eli ota suuritöisesti kaappi irti ja pyöritä sitä, vaikka selvästikkin nestekierto toimii.Ja diaknoosi on ollut väärä, koska jääkaappi toimii sähköllä!Eli jääkaapin vaivalloinen irtiotto on ollut turhaa. Tai muut kysymykset auton alustaan,moottoriin yms. Sitä tässä peräänkuulutan, että eikö meidän liiton asiantuntiat voisi tehdä sellaisen listan ongelmista minkä tavallinen caravaanari voi kohdata ja hän voi ongelman itse poistaa:esim: jos piezo ei toimi sytytytä ulkoapäin tulitikulla, jotta ei yhden jääkaapin takia mene koko joma pilalle! Tai puhdista poltin paineilmalla huoltoasemalla yms.yms.Tämä esimerkki koski vain jääkaappia, mutta on koko liuta muitakin asioita mihin pitäisi olla valmiita vastauksia! Liiton sivut pitäisi olla sellaiset, että kohdatessasi ongelman löydät sieltä siihen vastauksen.

LIIMATAINEN HANNU 07.06.2010 08:36

Terve terve! Ei kuullosta kovinkaan hyvältä idealta, monistakin syistä. Tuskin Liiton asiantuntijat ryhtyvät täällä neuvoja jakelemaan, en uskokaan. Täällä on omasta takaa ihan riittävästi asiantuntijoita ja asiantuntemusta. Kaikkiin kysymyksiin kysyjät ovat saaneet lopulta oikeat vastaukset, itse on osattava seuloa turhat pois. Ja itse on vastuussa neuvojen ymmärtämisen suhteen, savolaiseen tyyliin. Jos se jääkaappi sähköllä kylmenee niin pitää ymmärtää ettei nestekierrossa ole ongelmaa, kaasupuolelta se löytyy.

Toisaalta, miksi rajoittaa kenenkään jäsenen oikeutta kysellä vaikka niitä kuuluisia 'tyhmiä kysymyksiä' tai vaikka moneen kertaan kysyttyjä kysymyksiä. Kysyjälle ne ovat sillä hetkellä tärkeitä ja ajankohtaisia. Kaikki eivät osaa käyttää hakuria löytääkseen kysymykseensä vastauksia.

Siis, en halua tyrmätä ideaasi, kerron vain mitä mieleeni tuli. Jos työstät ja jatkat asiaa, niin kukaties vaikka sellainen 'ongelmapalsta' tänne ilmestyisikin. Tuskin se haitaksikaan olisi.

Eli, tästä joukosta, lukijoiden, kyllä löytyy asiantuntemusta kaikkiin mahdollisiin ongelmiin ja myös oikeat neuvot ja ratkaisutkin. kaikki ovat tulleet autetuksi, se on ainakin oma näkemykseni. Jos sitten niitä 'turhia' huumorivastauksiakin seassa on niin jokainen täyspäinen kyllä osaa ne erottaa ja jättää sinne 'huumori osioon'. Niihin kannata nyt ryppyotsaisesti suhtautua, verenpaine vain nousee, turhaan! Kun niillekään ei mitään voi, se on nähty moneen kertaan. "Ihmisiä on kuin muurahaisia ..."?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 07.06.2010 09:29

Kyllä Williamin esityksessä on itua enemmän kuin perunassa.

Ei tuollainen aakkosellinen tietopankki, helposti esille saatava, ainakaan minua haittaisi, jopati päinvatsoin.

Nuo liiton "asiantuntijat" ovat kummastuttaneet, hämmästyttäneet pientä kulkijaa alun alkain. Missä he luuraavat, onko joku niitä tavannut livenä tahi edes virtuna. Panin sekä ulko- että kotimaan matkailun hakuriin liittomme herra matkailuasiantuntijan nimen, joko arvasitkin, ei ensimmäistäkään osumaa. Jotta sellaisia asiantuntijoita meillä, saakohan ne jonkinlaista korvausta tekemättömästä, se kun näyttää olevan maan tapa, meillä kun on pilvin pimein mm. valtion ja kuntien virkamiehiä, joille varta vasten maksetaan siitä, etteivät tee mitään ettei tule tehdyksi virheitä.

Joo, asiantuntijoiden=karavaanaritoverit värkkäämä tietopankki pystyyn!

LIIMATAINEN HANNU 07.06.2010 10:20

Nooh, ans' kattoo! Moniakin hyviä ideoita on täällä esitelty, montakos olette nähneet toteutuvan?

Josko sen hyvän idean jossa 'itua' laittaiskin multapenkkiin, kasvaiskos siitä kunnon 'tulema'?

KUNNAS TAPANI 07.06.2010 13:15

Tuo voisi toimia Wikipedia -tyyppisenä sivustona, jota jokainen halukas voisi päivittää. Mutta minun tietämys ei riitä niin pitkälle, että osaisin sen jonnekin perustaa. Ehkä joku muu osaa?

LIIMATAINEN HANNU 07.06.2010 13:54

Jos nyt yrittäisi asiallisesti. Eli olen kovin epäileväinen sellaisen sivuston jopa perustamisesta. Vielä enemmän epäilen sen toimivuutta pidemmän päälle. Kuka sitä 'ylläpitäisi' ja päivittäisi. Ettäkö kuka tahansa meistä? Eppäillä tuota soppii.

Kyllä sinnekin kertyisi sitä turhaa 'läskiä', jopa huumoripläjäyksiä ja taas olisi hyvä homma pilalla. Mitäs sitten tehdään? Haukutaan huumorveikot? Epäasillisuudet? Paranisiko sillä?

Sorry vaan kuntit, jotenkin en vain jaksa uskoa sinänsä hyvältä kuullostavaan ideaan. Ja aikaa myöten siitäkin tulisi vaikeasti käytettävä sivusto, josta oikean tiedon hakeminen ei enää onnistuisikaan kovin helposti.

Ja meillähän on jo käytössä se sivusto/sivustot. Kun vain käyttää sitä hakuria, oikeilla hakusanoilla. Kyllä tietoa kaikenlaisista ongelmista löytyy, vuosien varrella käsitelty lie kaikki mahdolliset probleemat, muuta mahdotonkin.

Kiitos ja anteeksi! Armoo?

REINI SEPPO 07.06.2010 15:31

Myös minä olen Hannun takana !! Kyseiset jääkaappi korjaukset kun ovat luvan varaista toimintaa (kaasu ja sähkö). Nytkin esittiin sytyttämistä suoraan jääkaapin takaa jos ei muuten syty(RÄJÄHDÄ) Eli täytyy tietää ,mitä tekeen,kussakin erillisessä tapauksessa! Siksi yleis pätevää ohjetta EI voi antaa! Lisäksi huolloista saa myöskin ohjeita(ja pikaapua) , kysymällä! Turvallista Kesää!! t.se

JANHONEN MATTI 07.06.2010 15:45

Aivan aluksi ehkä kannattaisi kysyjien kehittää tuota kysymyspuolta niin, että kysymykset olisivat järjellisiä eikä vastaajan tarvitse olla selvinnäkijä. Aina kysymykset ei ole järjellisiä tai ja sitä saa mitä tilaa. Huolimaton kysymys ei hoikuta vastaamaan tai saattaa jopa houkuttaa venkoilemaan kysyjän kustannuksella. Usein heitetään vain kysymys ulos ilman, että itse vaivaudutaan kirjoittamaan auki edes auton/vaunun merkkiä, vuosimallia, tyyppiä jne. saati, että ongelman kuvaus olisi edes sinne päin.

Pysyvään tiedostoon en oikein usko, koska ongelmilla on tapana muuntautua hieman toiseksi ongelmaksi mm. teknisen kehityksen myötä, mikä vanhentaa hyvätkin vastaukset.

Merkittävä parannus saataisiin aikaan sillä, että sivujen nykyisiä hakutoimintoja parannetaan. Nykyiset hakutoiminnot eivät ole kovin asiakasystävälliset. Tosin hakujen onnistumiseen voi vaikuttaa myös kirjoittajat siten, että käyttävät jutuissaan yleisessä käytössä alalla olevaa sanastoa.

SALO MARKKU 07.06.2010 19:04

Mitäs liimatainen sitten tekee jos sellainen tulisi

LIIMATAINEN HANNU 07.06.2010 19:17

Nii että tulisi mikä?

Ei kai Salo Markulle ole kehittynyt sellainen pakko-oireinen mielialahäiriö, liimis aiheuttaa angstia ja sitä päästävä jotenkin täällä purkamaan?

Sellaiseen angstiin saattaa löytyä ihan täsmälääkityskin, liimisprozac. Kyselepä Markku sitä sieltä kunnallisesta ...!

Liian pitkälle päässyt angsti voi aiheuttaa vakaviakin pääntauteja, kaikki eivät ole sellaisesta selvinneet. Yritä nyt hyvä mies jotenkin hoitaa tuota ongelmaasi ettei vain ennuste näytä masentavalta.

Paranemista, toivotteleepi liimi@!

SALO MARKKU 07.06.2010 19:36

Liimataiselle jos on lukihäiriö.Caravaanarien pika-apu sivut,Lääkitys on kohdallaan mutta onko siellä. Hyvää kesänjatkoa parane pian.

LIIMATAINEN HANNU 07.06.2010 19:44

Eipä ole minulla lukihäiriötä ja jos sinulla on "lääkitys kohdallaan" niin sehän on hyvä juttu! Minulla ei ole lääkitystä, näihin vaivoihin.

Iloista kesän nautintaa ja pikaista paranemista! ;-)))

MÄKELÄ TUOMO 07.06.2010 20:46

Bill! Jääkaapin pyöritys sillointällöin on aina paikallaan jos ei ole muuta parempaa tekemistä. Kerran vuoteen kun absortio kaappia virittelee niin kummasti paremmin toimii . Teknistä tietoa löytyy paremmin tuolta infon puolelta. On siellä myös paljon mutuakin. Letkujen tarkastus ja uusiminen ei kai liene laitonta valistuneelle kulkineen omistajalle.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.