Oletko miettinyt autoa Saksasta????

HEIMBERG TOM 04.06.2010 21:30

Moi. Olen lähdössä Saksaan 13.6 ja mikäli jollain on matkailuauton tarve niin voin tuoda sen tullessani. Varsinkin uudemmissa autoissa säästö voi olla huomattava. Olen tuonut 5 autoa sieltä ja tiedän kaikki paikalliset koukerot. Mikäli olet kiinnostunut tai tiedät jonkun muun jolla tarve niin soittele 0400-722402 viimeistään tiistaina 8.6.

JANHONEN MATTI 04.06.2010 21:59

Olen tuonut (vain omaan käyttöön) hieman enemmän, mutta en edellenkään tiedä kaikkia koukeroita.

HEIMBERG TOM 04.06.2010 22:04

Se on Matti helpompaa jos puhuu samaa kieltä myyjän kanssa:-)

KOCH HANS 05.06.2010 01:10

Minä kyllä mongerran sujuvasti sitäkin murretta ja olen tuonut yli kolmesataa autoa..........menestystä. toivoo HooKoo

JANHONEN MATTI 06.06.2010 11:42

Tunnustin vain nöyrästi sen, että vaikka jotain käytettyjen saksalaisten ostamisesta jotain tiedänkin niin en kuitenkaan tiedä kaikkea paikallisia (saksalaisia) koukeroita. Mitä tuohon kielitaitoon tulee niin se ei suinkaan ole tae siitä (vaikka apu onkin), että homma aina hoituu. Ei hoidu aina täällä Suomessakaan, missä sentään sekä ostaja että myyjä puhuu samaa kieltä.

Käytetyn matkailuauton ostaminen on muutakin kun tietoa siitä miten auton paperimuodollisuudet hoidetaan. Hyvä lähtökohta kaupanteossa on se, että myyjän kertoo ostajalle vain sen mikä on tarpeen ostopäätöksen tekemiseen. Omaksi vahingokseen myyjä ei puhu - ei edes saksalainen. Monille käytetyn ostajille pelkkä myyjän puhe riittää ja seurauksia nimitetään kokemuksiksi.

Ostajan tulisi auton asiakirjoista saatavan tiedon lisäksi tietää se se mistä myyjä ei puhu/halua puhua tai ei osaa puhua. Tällöin tullaan tilanteeseen jossa ostajalla tulee olla kykyä oman näkemisen ja kokemisen kautta hahmottaa auto ja tehdä päätös siitä kannattako juuri hänen ostaa kyseistä autoa vai ei. Tämä on se kaupanteon vaihe jossa ei pelkkä kielitaito auta - täytyy olla myös muuta alan osaamista ja kokemusta.

Vaikka EU:n sisämarkkinoiden hyödyntämistä kannatankin, niin yksi totuus on se, että monet käytettynä tuodut matkailuautot olisi ollut syytä jättää tuomatta.

HEIMBERG TOM 06.06.2010 23:40

Monta autoa olen myöskin jättänyt tuomatta! Vaikka en tällä hetkellä ammatikseni tätä teekkään niin olen ollut tämän alan kanssa tekemisissä vuodesta 1974. Ensin vaunujen kanssa ja nyt myöhemmin autojen kanssa. Olin mm 70 - 80-luvun taitteessa mukana tuomassa ensimmäisiä Hobby merkkisiä vaunuja Suomeen. Silloin epäiltiin kovin että "saas nährä" kuinka saksan ihmeen käy Soliferin ja Kafin luvatussa maassa. Tänä päivänä niitä näkyy muutama Suomenkin teillä. Uskoisin että tämä 36 vuoden kokemus sekä ammattina että harrastajana on opettanut "haistamaan" mitä kannattaa tuoda ja mitä ei. Tarkoitukseni oli vain tarjota apuani sitä tarvitsevalle ja tarjous on edelleen voimassa.

VALLIUS MARTTI 07.06.2010 09:03

Puhut asiaa Tom sinulla varmasti riitää tietoa ja taitoa kaupanteossa matkakulkimien suhteen,näillä palstoilla tarvitaan juuri tietoa monessakin asiassa.Mutta suurin osa kommenteista perustuu OLETTAMUKSIIN ja on paljon ihmisiä jotka ovat ittseäänkin viisaimpia.en sillä sano että eikö kommenteja ja kokemuksia pitäis kirjoitella sitä varten nämä palstat ovat.Että hyvää kesän jatkoa kaikille.

PIETARILA ILKKA 21.06.2010 19:53

onko ne niin sanottuja kesäautoja pienet lämmitimet ja ohuet seinät?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.