Vesijohtojen tyhjennyshanat?

KIISKI ANTTI 04.06.2010 15:58

Omassa autossani huomasin että vesiletkujen tyhjennysventtiilit (kuuma-/kylmävesiletkuissa) tiputtavat vettä läpi. Autossani on kuvan mukaiset muoviset hanat. Onko jollain kokemusta noista pronssisista hanoista? olisikohan ne parempilaatuisia kuin nuo muoviset? ne kävisi vaihtaa suoraan muovisten tilalle. Tai sitten korvaan ne kokonaan tuommoisilla palloventtiileillä.

Sinänsähän vuotoa on kovin vähän mutta turhaan painevesipumppu pärähtelee silloin tällöin kun nuo hanat vuotaa, ja eipähän kukaan pääse valittamaan että taas siinä yksi karavaanari on laskenut likavedet maahan.

HYTÖNEN RAIMO 07.06.2010 08:39

Itsellä jokseenkin samanlaiset hanat, eivätkä tiputa yhtään. Epäilen, että letkuliitokset ovat löystyneet.

Onko ne miten vanhoja (ne hanat)? Kaikki hanat tuppaavat vuotamaan tarpeeksi ikäännyttyään. Eikähän noissakaan muovia ole muu kuin käyttövivut, sisuskalut ovat samaa kamaa kuin muissakin hanoissa (=metallia + kovakumitiivisteet).

KIISKI ANTTI 07.06.2010 10:35

Hanat ovat vasta noin kaksi vuotta vanhoja. Letkuliitokset on tiiviit, vesi tosiaan tippuu harvakseltaan maahan hanojen lattian läpi menevistä putkista. Mikäli liitokset vuotaisivat pitäisi vettä olla sisällä lattialla.

Onko sinulla painevesi? minullakaan ei tiputa jos sammutan vesipumpun. Voisikohan vesipumpussa mahdollisesti olla vikaa että nostaa paineen liian isoksi? jostain netistä löysin että nuo muovihanat olisi mitoitettu 3 bar:n asti. En tiedä mikähän tuommoisen Surflo vesipumpun paine mahtaa/pitäisi olla?

Olen talvisin jättänyt nuo hanat auki asentoon, jospa ne ei tykkää siitä.

HAAPANEN TIMO 07.06.2010 17:31

Mulla on Fiamma Superflow-pumpussa paine 1,3 bar. Varmaankin Surflolla mennään suunnilleen samoissa. @timppa

LAHTI ANTTI 07.06.2010 17:52

Shurflo pumpuissa se vaihtelee 1,4 - 2,8 bar. välillä. Riippuu pumpun tyypistä.

HUOVINEN SIRPA 07.06.2010 18:36

Voihan sitä pumpun painetta säätää?, eikö. Esko

LAHTI ANTTI 07.06.2010 19:05

HUOVINEN SIRPA "Voihan sitä pumpun painetta säätää?, eikö. Esko"

Voi säätää pumpun päästä. Siitä oli muistaakseni kirjoituskin lehdessä kuvien kera. Taisi olla J.Halmeenmäen tekemä, jälleen. Kiva kun tulee aina välillä tuollaisia maanläheisiä ohjeita tavallisille tallaajille.

Eikä aina niitä ökyautojen koeajoja.

HAAPANEN TIMO 07.06.2010 19:57

Fiamman pumpun käyttöohjeissa kerrotaan suunnilleen näin: "Pumpun paine on tehtaalla säädetty optimaaliseksi, toivomme ettet sormeile tätä ruuvia" ja nuoli osoittaa säätöruuvia. Mutta tottakai sitä joissain tilanteissa joutuu säätämään, muttei esim. sillon kun on pumpussa oleva suodatin tukossa.

@timppa

HALMEENMÄKI JUHANI 07.06.2010 22:57

Ohjejuttu oli Shurflosta. Tuskin oli pumpun valmistaja ajatellut, että jossain Suomessa pumppua käytetään vielä kymmenvuotiaana. Jolloin pitää jo hieman justeeratakin. Pahus kun ei hajoakaan edes meidän käyttöajassa, liian hyvää laatua!

KIISKI ANTTI 01.07.2010 21:31

Noniin, sain vihdoinkin aikaiseksi tutkia noita vuotavia hanoja. Hanat saakin helposti auki. Työntää lukitustapin ulos niin hanan sisus liukuu ulos ylöspäin. Toisesta hanasta oli O-rengas mennyt halki ja toisesta se oli kuivunut ja halkeita täynnä ja siksi ei enää pitänyt. Vaihdoin O-renkaat (2x6 mm) hanoihin, eiköhän ne taas pidä vettä.

Ohessa kuva josta selviää rakenne.

HUOVINEN SIRPA 02.07.2010 19:29

painevesipumpun paineensäätöön palatakseni,niin juuri kuin Antti sanoi,siitä oli juttua joskus lehden sivuilla ja varmaankin Halmeenmäki. Itse jouduin säätelemään "katkaisukohdan" joitain vuosia sitten vaihtaessani pumpun . Siellä se on pumpun päässä kuusiokoloavaimella toimiva säätö. Esko

HOKKA TERO 05.07.2010 12:12

meillä vuotaa autossa tiputtamalla wc-lavuaarin hanan ja aivan siitä hanan alapuolelta, josta letkut lähtevät ja juoksuttaa vettä pitkin johtoa pitkin lattian läpi ulos asti (takarenkaan kohdalla lätäkkö) mutta ainoastaan silloin kun paine on päällä. tämä on erilainen vuoto kuin keskustelun alkuperäinen kysymys, mutta vuoto kuitenkin.

JORMALAINEN JUHA 05.07.2010 13:20

tuo Hokan vika johtuu viallisesta O-renkaasta letkun pikaliittimestä tai hanaan menevä letku ei ole kunnolla pohjassa. Itselläni ainakin k.o vika korjaantui O-rengas vaihtamalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.