Fiat Ducato kojelaudan merkkivalo

EKHOLM RAIMO 27.05.2010 21:23

Auto on 2.8JTD vm. 2001 koelaudassa vasemmalla punainen (suihkun)merkkivalo palaa pienillä kierroksilla, normaali teiajossa valo ei pala. Moottori käy mielestäni normaalisti?Olisikohan tietoa kyseisestä viasta?

JANHONEN MATTI 28.05.2010 10:09

Tästä suihkun merkkivalon palamisesta on kirjoitettu aika paljon tällä palstalla. Suihkun merkkivalon palamiseen pienillä kierroksilla voi olla useita syitä, mutta valistumaton arvaukseni on, että aiheuttaja on hapettuneet liitokset suuttimille menevissä johdoissa tai ohjausbox´n päässä. Irroita venttiilikoneiston päällä oleva muovinen kansi ja heiluttele varovasti johtoja. Johdot voi myös irroittaa vapauttamalla liitoksissa olevat haitat ja ruiskuttaa kontaktipintoihin hapettumusta estävää ainetta, vaikkapa contact cleaneria. Myös mekaaninen puhdistus käy kunhan sen tekee varovasti, ovat ne pinnat aika hengettömiä. Joskun auttaa kun sopivalla työkalulla taivuttaa liitosten kontaktiliuskoihin hieman lisää jännitystä.

Yleensä tämä homma kannattaa tehdä ensin ja jos siitä ei ole apua niin sitten vasta alkaa katselemaan muita mahdollisia vianaiheuttajia. Systeemille on myös oma sulake ja sitä kannattaa myös liikutella, mutta vain kun moottori ei käy ja virta on katkaistu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.