Takajousitus

KAAKKOLAHTI ANITA 15.05.2010 21:38

On ilmennyt tässä kevään korvilla, et taka pään jousitus natisee kun ajaa vähänkin johonkin töyssyyn.Isompi jousto normaali. Olen yrittänyt rasvailla jousituksen pulttien välistä sprey tervalla ,mut apu on ollut mitätön.Auto "Pösö" Boxcer lisä jousilla.Jokin apu pitäisi löytyä.???????????????

AIRIKKA ISMO 15.05.2010 23:18

Tulisko iskarista tuo ääni ????

HARJULAMPI JUKKA 16.05.2010 09:49

Jos lehtijouset ja useampi kuin yksi lehti, ääni todennäköisesti lehtien välistä. Meillä uusittiin talvella Portugalissa "nailonlätkät" jousien väliin ja kitinät jäi korjaamolle.

KAARNA PAULI 16.05.2010 21:13

Joo aikanaan nuorena miehenä kun luulin osaavani tehä rempat omin päin,purin morris minorista jousipakat ja lehtien ylöslyönnin jälkeen kasatessa huomasin että väli muovit oli niin huonot että jätin ne pois,mikä kyllä osoittautui pahaksi virheeksi.Sitä natinaa ja kitinää ei kauaa jaksanu kuunnella. Onneksi löytyi lähes saman kokoista muovi listaa josta sain muotoiltua kosanilla ja puukolla uudet muovit pakkoihin ja hyvät tulikin ja äänettömät.Oppi tuli kantapään kautta ja samalla opin kysymään asioista joita en hallinnut.

KAAKKOLAHTI ANITA 17.05.2010 19:52

Nitänä kuuluu edelleen.Hieman "taas" voitelu autto, myös jousen välit.????????

KAARNA PAULI 18.05.2010 13:21

Niin kuin mainitsin edellisessä kirjoituksessa kitinä johtuu siitä kun kaksi metallia hieroo toisiaan siellä jousipakassa.Vaihda ne väli "muovit" jousen lehtien väleihin niin saat helpotusta äänimaailmaana.Eikä se hyvää tee niille jousen lehdillekään jos metalli hieroo metallia,jossa voitelu aineena on suolainen kuravesi. Päältäpäin ei välttämättä näe onko muovit kulunu puhki,joudut avaamaan jousipakat

ASIKAINEN MATTI 18.05.2010 13:56

Mahtaisiko onnistua ainakin tilanteen tarkastaminen nostamalla rungosta pyörä ilmaan, niin että jousipakka kevenee ja sitten kankeamalla alemman lehden päätä irti ylemmästä, jolloin välin tilanteen pääsisi näkemään. Se muovilätkä lienee kiinnitetty jotenkin veikkaisin alempaan jouseen, joten vaihtamisen onnistumisesta purkamatta en olisi niinkään varma.

KAARNA PAULI 18.05.2010 14:19

jousipakan keskellä on sidepultti joka samalla toimii muoviliuskojen topparina,joten ne on purettava.Alkuperäisissä muoveissa on myös keskilinjalla nappulat jotka tulee vastaaviin jousen lehdessä oleviin reikiin. Nostamalla kyllä saattaa nähdä lehtien päistä väliin vähän matkaa.Turvallisinta olis mennä nosturille katsomaan,jos ei ole tukipukkeja niin pelkän tunkin varassa ei pidä mennä auton alle ettei käy ohrasesti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.