Katsastus / sammutinpullo

JORMALAINEN JUHA 14.05.2010 17:01

Käytin tänään oman piironkini syynissä ensimmäistä kertaa. Ja siellä katastuspoika huomautti, että sammutinpulloa ei ole tarkastettu. Oli valmistettu 2005 elikä samaa vuosikertaa kuin itse autokin. Kuulemma hänen mukaan pitäisi viedä tarkastukseen.

No minäpä otin huomautuksesta vaarin, ja painuin lähinpään sammutinhuolto liikkeeseen sammuttimen kanssa tarkastukseen. Mutta siellä odotti uusi yllätys. Kaveri totesi suoralta kädeltä että ei hän voi tarkastaa/koeponnistaa pulloa, kun se alkuperäinen saksalainen sammutinpullo ( auto tuotu saksasta 2007 ). Kuulemma EU / Suomen viranomaiset kieltävät vielä moisen "rikollisen toiminnan". On kuulemma ollut jotain neuvotteluja, että moinen epäkohta poistuisi. Eihän siinä auttanut muu kuin sijoittaa jokunen kymppi suomalaisin tekstein olevaan sammutinpulloon. Ja asia sillä selvä.

Se tässä asiassa jäi vähän vaivaamaan kuin tarkkoja näiden sammutinpullojen suhteen katsastuksessa ollaan, kun tämäkin auto on liikkunut Suomen maaperällä jo kohta 4 vuotta.

Omapa nyt sitten yksi "laiton" varapullo :)

TIENHAARA ERKKI 14.05.2010 17:56

Ajoneuvojen sammutin täytyy tarkastaa kerran vuodessa, katsastuk- sessa se tarkastetaan, ratsiassa poliisi voi halutessaan tarkas- taa tarkastusleiman. Sammutin on ihan oikeasti syytä pitää kun- nossa, koska se voi pelastaa oikealla käytöllä ihmishenkiä, sekä omaissuusarvoja. Suosittelen yhdistysten järjestämiä sammutushar- joituksia. Sammuttimen lisäksi halpa lisäturva on sammutuspeitto, jolla esim. grilli, liesi on tukahdutettavissa suurempien vahin- kojen välttämiseksi.

KUNNAALA KARI 15.05.2010 08:16

Puhut, Erkki asiaa. Sammutin kunnossa ja sammutuspeite käsillä on turvallisuutta. Sammutinkoulutuksen merkitys tulee esille silloin, kun sammutinta käytetään. 2 kilon sammutin kun tyhjenee yllättävän nopeasti. Jos se ei osu ensisekunnista oikeaan kohteeseen, niin peli on yleensä menetetty sen sammuttimen osalta. Tässä se sammutuspeitteen merkityskin korostuu.

JORMALAINEN JUHA 16.05.2010 11:40

Sammutuspeiton totta tosiaan voisi kanssa laittaa mukaan kyytiin, kun sattuu olemaan nurkissa useampikin.

ILTANEN KARI 16.05.2010 13:20

ei sillä sammuttimen tarkastuksella ole mitään yhteistä sammuttimen toiminnan kannalta, katsoin vieressä kun sammutin huollon mies leimasi sammuttimen<<. katsoi mittarin, oli vihreällä ja punnitsi pullon ja laittoi uuden tarran pullon kylkeen--- 15€ ja taas saa ajella vuoden verran???? mutta tarra pitää olla muuutrn tarkka polliisi saattaa siitä sakot kirjoittaa

OLLIKKALA PENTTI 16.05.2010 22:14

Sammutuspullo ja sen tarkastus.Vaikka laki vaatii sammuttimen tarkastuksen,niin se toimenpiteenä on yksi surkuhupaisimmista toimenpiteistä mitä niin sanottu ammattilainen voi tehdä . Ravistus pari,kolme kilistystä pullon kylkeen mittarin tarkistus onko vihreällä ja leima kylkeenja lasku käteisellä, tarkastajalle yksityisesti 15€ aikaa kului noin 3 min, min,Kyllä liikenne viranomaiset osaavat asettaa auto,vene ja vaunukansalle mielekkäitä lisäkuluja.

VALKAMA MARKKU 17.05.2010 13:02

Nyt jo, kun vaihdoin auton aisalliseen, kehtaan tunnustaa; itse tarkastutin autoni sammuttimen vain joka toinen vuosi. Ei sitä kukaan muu vahtaa kuin katsastaja eikä sekään joka kerta. Jos käy tarkastuttamassa pullonsa ja saman tien konttorille niin homma on bueno. Vuoden päästä käy konttorilla pari päivää aiemmin ja kas kummaa, pullossa on voimassa oleva leima! Kas näin sai sisäistä tyydytystä kun onnistui kiertämään systeemiä ja siinä sivussa "säästi" pikku summan rahaa.

Tiedättehän että se sammutin toimii vaikka sen tarkastus olisi suorittamatta. Tiedättehän myös että vakuutusyhtiöt korvaavat sammuttimen jolla on suoritettu onnistunut sammutus operaatio. Ja ihan sama oliko se pullo tarkastettu vai ei.

Kun pullolleni tuli kalenteriaika (10v) täyteen jätin sen kuitenkin paikoilleen ja ostin sille kaveriksi uuden viereen.

Pari vuotta sitten autotallia siivoillessani löysin vanhan (1986) sammuttimen joka oli viimeksi tarkastettu 1990, piruuttani testasin sillä pienimuotoisen öljypalon sammutusta, hyvin onnistui!

Mielenkiintoista; auto katsastetaan vuosittain, auton pullo tarkastetaan vuosittain, Vaunu katsastetaan joka toinen vuosi, vaunun pullo tarkastetaan joka toinen vuosi ,tai siis joka neljäs ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.