Ilmastointi

SALOMAA MAUNO 02.05.2010 18:42

Onko kellään tietoa ns. "12V siirrettävistä mini-ilmastointilaitteista". Tiedustelu siksi, että jos tulisi sellaiseen tarvis tulevan kesän aikana. Just` tuli hankittua 2006 Adria, jossa ei ole ilmastointia. Onhan kyllä tämä pohjoismaiden kesä lyhyt ja hellepäiviä vähän. Nyt kuitenkaan ei vielä ole mikään eteläeuroopan ressu tiedossa ainakaan tänä kesänä.

EK HARRI 02.05.2010 19:40

Ei ole noista kokemusta, mutta sama tilanne auton vaihdon jälkeen. Edellisessä oli katolla ilmastointilaite, joka oli kylläkin tehokas mutta metelöi yli kipukynnyksen. Olen asennuttamassa uuteen autoon Fiamman Turbo Vent laitetta, jonka ainakin Saksan foorumilla kehuvat pesevän useimmat ilmastointilaitteet. Toimii 12V ja hinta on kohtuullinen.

JOKINEN MIRA 02.05.2010 20:46

Moro

Meillä oli tuossa edellisessä autossa tuommoinen Fiamman Turbo Vent . Jos siis tarkoitat tuommoista mikä laitetaan kattoluukun tilalle? On kanssa aika kova ääninen, mikä tietysti johtuu siitä kun ilmaa siirretään niin meteliähän siitä syntyy. Kesä kuumalla tuli käytettyä aina iltaisin ennen maate menoa ikkunat auki ja propelli täysille viemään katorajasta kuuma pois. Kannattaa käydä kuulostelemassa ennen kun asentelee. Nykyiseen autoon en meinaa kyllä enää laittaa.(Jos vaimo ei pakota)

Jussi

KORPPI SEPPO 02.05.2010 23:21

Näyttäisi siltä, että se on tuuletin, joka puhaltaa ilmat ulos. Sekä ottaa korvausilmaa jostakin. Jos se saa viileää korvausilmaa, niin saattaisi toimiakin. Mutta ainakin tuolla etelässä illallakin on vain lämmintä ilmaa. Silloinhan auton/vaunun ilmakaan ei jäähdy. Kiertää vain vähän nopeammin. ☺ ☺ ☺

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.