Autoradion kuuluvuus

IHALAINEN VESA 01.05.2010 03:22

Pioneeri on nyt radiona, eli kyllä pitäisi kuulua. Aiemmin oli TravelPilotti, samanlainen kuuluvuus silläkin = yhtä huono. Auto on peltikuorinen alkovimalli, ja fiat 2.8.

Onko kokemuksia huonosta kuuluvuudesta, etenkin ajossa? Ei löydy yleensä kuin pari asemaa ja nekin pätkii, sama homma esim. Saksanmaalla.

Antenni siinä oikealla puolella konepellin kulmassa. Antennipiuha näyttäisi olevan ok kaikinpuolin, ei hapettumia yms. Miten teillä radio kuuluu, ja millaisella antennilla?

Tup Pioneerin malli siitä vähän huono että kuluttaa koko ajan virtaa vähän, kiinni ollessaankin, ja kuulemma akku voi tyhjetä muutamassa viikossa jos ei ajele. Lienee se kuitenkin otettu auton akusta, eikä asunto-osasta.

VALLIUS MARTTI 01.05.2010 09:09

Katsoppa että antenin kinnitys jalka on siinä pelissä kinni niin että se saa kosketuksen pelti kopaan se on ykksi mahdolisuus huonoon kuluvuteen.Esimerkiksi kaikissa MB-alkuperäisissä auton-anteneissa on erilinen maajojto ja jos se ei ole kiini rungossa niin kuluvuss on heikko,olen itse tehnyt joihinkin anteneihin maa johdon poramalla kinnitys jalkaan sivuun 3 mm reijän ja pienellä pelti ruvilla kinni noin 4mm kapelista maa johdon ja toisen pään kinnitän runkoon ja on autanut. Mutta vikoja voi olla monia tämä vain ykksi mahdolisuus johon kannataa kinitää huomiota.

VIRTANEN HANNU 01.05.2010 09:13

No jos molemmilla on yhtä huono kuuluvuus niin kannattaa kyllä hakea vikaa antennipuolelta. Onko johto mitattu ettei ole keskikarva poikki, se nimittäin on usein ihan ohut kuparilanka. Jos kaikki on kunnossa ei Suomen lähetysasema tiheydellä pidä pätkiä.

IKÄVALKO YRJÖ 01.05.2010 09:50

Siitä virran kulutuksesta. Minulla on Pioneer DEH-2000MP malli, sen käyttöoppaassa on kohta: Akun kulutuksen säästö. Koska autossani ei ole ACC (lisälaite asentoa) ja halusin kuunnella radiota vaikka virta ei olisikaan päällä niin kytkin molemmat sekä punaisen että keltaisen johdon niin että niihin tulee virta koko ajan ja kun yllä oleva säästö toiminta on päällä niin radion ottama virta on 65mA kun sulkee radion mutta se putoaa 1mA:iin minuutin kuluttua ja sillä ei akku tyhjene.

SUOMI SEPPO 01.05.2010 14:00

Kaivappa vielä kerran sieltä radion takaa jospa löytyisi toinen antennijohto. Koritehtaalla yleensä niin laiskoja etteivät viitsi poistaa alkuperäisen antennin johtoa vaikkei siinä ole sitä antennia enää. @seppo

SVÄRD TIMO 02.05.2010 10:26

Huonosti "kuuluu" eli singnaali on heikko kun radio-antenni on asennettu lokasuojaan ( alkuperäinen asennus paikka ) ja auton kori on peittämässä singnaalin vastaanottioa varsinkin lähetysaseman suunnasta. Pari konstia millä voit huonoa kuuluvuutta parantaa on antennivahvistimen lisääminen radion antennikaapelin väliin jolla singnaalitasoa saadaan nostettua ja radiosi kuuluu näinollen paremmin. Toiseksi radioantennin sijoituspaikan muuttaminen katolle esteettömään paikkaan josta singnaalin vastaanoton kannalta "koppi" ei rajoita. Älä unohda maadoitusta kuten aikaisemmin tuli jo selville.

HALMEENMÄKI JUHANI 02.05.2010 10:41

Yksi outous mitä olen itse ihmetellyt on joidenkin kanavien kuuluvuuden vaihtelut. Ja nyt ei puhuta antenniongelmista, koska antenni on vaihdettu ennen ongelmia ja ongelmien jälkeen tarkastettu. Lisäksi sama kummajainen esiintyy jo kahdessa autossa. Eli kevättalvella jotkin kanavat heikkenivät oleelliseti Turun seudulla, käytännössä niin huonoiksi että eipä enää halua kuunnella. Ja monet muut taas säilyivät ihan yhtä hyvinä kuin ennenkin. Rukataanko noita lähetystehoja tai lähettimen paikkoja useinkin? Ja tapaan että tänä vuonna on x-kanavan vuoro olla paitsiossa?

Ai niin, ja ylen kanavathan kuuluu tietysti aina parhaiten. Taitavat saada parhaat lähettimet & tehot. Karjala-Keskisuomi välilläkin ajellessa kävi usein niin ettei korvessa löytynyt muuta kuin ykkönen, puhe ja sitten Radio Vega. Seuduilla joissa ruotsinkielisten osuus on erittäin pieni. Sinnehän se kannattaakin lähettää ohjelmaa jota kukaan ei kuuntele. Ja pyytää mediamaksua että pärjäisi taloudellisesti.

IHALAINEN VESA 05.05.2010 02:38

Kiitos kommenteista.

Antennipiuhahan ei ole kovin pitkä siitä radiolta tuohon puolen metrin piiskan oikeassa lokarissa, otin lokaria vähän paikaltaan (alhaalta jäi vielä joku kiinni), ei siitä suurempia selvinnyt, mutteri tiukassa.

Johdossa on se perinteinen liitäntä, ja lisäksi sivussa musta ohut johto, joka näytti menevän jonkun kajarin kanssa samaan liittimeen, oisko vahvistimen johto? Antennin juuressa on jonkinlainen mötikkä.

Pitää varmaan koekäyttää liikkeestä toinen antenni, ja tyrkätä radioon ja ikkunasta ulos vaikka toiseen kiinni väliaikaisesti ilm.teipillä... ja tsekata ajossa miltä kanavat alkaa näyttämään.

Toisaalta kiinnostaisi se ufokin jossa on mahdollisuus liitää radio ja tv, tulispahan tuo puuttuva tv käyttökin mahdolliseksi halutessa, ja luulisi sen kautta kuuluvan radiokin. Onko kenellä käytössä kyseistä mallia, ja kuuluvuuskommentteja?

Tuossa Knaussissa, Suntraveller, on vaatekaapissa valmis kohta josta antenniputki pitäisi asentaa ulos, siinä kohdassa lie jotain tukea muutakin kuin eriste+pelti. Antennijohtoa en ole kyllä löytänyt, en sieltä kaapin puolelta valmiina mistään, kuin myöskään yläsängyn viereisestä tv-kaapista toistakaan päätä. Pitääkö se itse vetää, ja purkaa koteloita, hyvin on piilotettu jos se jossain on valmiina.

LAUKKANEN MAURI 05.05.2010 08:17

Tosiasia on,että matkailuautoisa se autoradion antennin paikka on ongelma. Uusissa Hymereissä se antenni on intergoitu sivipeilin sisään,ja siinä se singaalin vahvuus vaihtelee riipuen missä mennään. Sama asia on minun työ autossa,jossa se antenni on taas tuulilasin "sisässä",jossa on samat onglmat. Mutta edellinen kirjoittaja mainitsi se UFO antennin jossa on (vahvistimessa)oma lähtö radiosingaalille,ja se TV-antenni on yleensä katolla;optimaalinen paikka radio/TV-SINGAALEILLE,siis jos kytkee sen UFON radioon ,niin luulisi toimivan parhaitten. Minäkin meinaan testata kuinka UFON käy,toimiiko vai ei aika ja korvat antaa tuloksen.

NIITTYARO TAPANI 05.05.2010 09:37

Ostin Integroituun pari vuotta sitten jonkun noin satkun radion, ulkoista antennia en ole nähnyt mutta kuukausi sitten kun ajoin halki Suomen täältä lounaasta Kuopioon niin kuuntelin YLE:n puhetta koko matkan ja vain pari kertaa se hieman kräpisi matkalla ennen vaihtoa seuraavaan vastaavaan asemaan. Merkkiä en muista enkä viitsi lähteä pihalle katsomaan. Aika hyvin kuuluu, sanoisin.

LILJEROOS JOUKO 06.05.2010 13:01

Onko vielä lähetysten polarisaatiossa(?) eroa? Ennen Ylen lähetykset olivat vaakapolarisoituja ja kaupalliset pystypolarisoituja, tai päinvastoin. Siihen auttaa antennin asennus n.45asteen kulmaan. Molemmat kuuluivat silloin yhtä huonosti.

LEHTOSAARI TIMO 06.05.2010 21:18

Kyseltiin tämän UFOn kuuluvuutta. Omassani ei muuta antennia ole koko autossa, samalla toimii auton telkkarit ja etupään radio, jopa Tompan TMC saa siitä signaalinsa, kojelaudasta pilkistää vain USB pää Tompalle. En tiedä voisiko kuuluvuus olla parempi, mutta hyvin se on mielestäni toiminut. Plussana voi pitää sitä, että antennin voi asentaa kiinteästi katolle eikä tarvitse käännellä tai nostella minnekään. Lisäksi jos jotain kiinnostaa voi näppärä kaveri purkaa UFOn kotelon ja liimata sen antennin vaikka muovikuorisen autonsa katon pinnalle, koska siellä sisällä on vain metallikehä ulkolaidalla ja pieni piirilevyn pala hartsiin upotettuna jossa F-liitin ja ledi. Niin utelias en ole että sitä vartavasten purin, mutta jokin jännitys tai talven pakkanen katkaisi liittimen kiinnityksen piirilevyltä ja olihan se korjattava!

LAUKKANEN MAURI 06.05.2010 21:27

Minulla on ufo antenni katolla vedän siitä piuhan radiolle;kiitoksia tiedosta!!

TUOVINEN ILMARI 07.05.2010 20:45

Minulla oli antenni ongelma Hymerissä,kun sen radioantenni oli asennettu tehtaalla sisälle ja sivu seinään kuljettajan yläpuolelle.Sitten Lapin kalareissulla kuuluvuus katosi tyystin,mikä ei muuten ollut parasta koskaan.Löysin siitä vian,kun antennijohto oli asennettu niin tiukalle ja lyhyeksi että tärinästä se oli irronnut liitoksistaan.Kun katossa oli valmiina "Ufo" televisiolle, niin vedin uuden antenni kaapelin ja vahvistimelle sähkön radion ja Ufon välille.Johan rupesi kuulumaan,eikä ole minkäänlaisia häiriöitä.Asun nimittäin sen verran Jumalan selän takana että pittää olla hyvät anteenit jos meinoo kuunnella radiota. Terveisin Ilmari:nen

NOUSIAINEN ASKO 08.05.2010 12:27

Ei ole ufoa katolla ,ja oli kuuluvuus heikko . Vaihdettiin pisin madollinen antenni lokasuojaan ,parani silleen että ajossa voi kuunnella ylen ohjemia. On luultavasti vahvistin antennista pois koska , antennin paikka on vaihtunut Adriassa katolta lokasuojaan.

LAINE RAIMO 08.05.2010 14:28

Mullakin on UFO katolla ja haluaisin kokeilla vieläkö radion hyvä kuuluvuus tulisi vieläkin paremmaksi UFOn signaalilla. Mutta kun se radion antennitöpseli on niin helkkarin hankalassa paikassa, niin kysynkin minkälainen väliadapteri vaaditaan sieltä UFOn vahvistimelta radiolle. UFOstahan lähtee normaali TV antennin kaapeli, mutta se pistokehan on kaiketi liian lyhyt autoradion antenni in reikään.

SALOMÄKI MATTI 10.05.2010 17:16

Mä teetin TV-huoltoliikkeesä kaapelin, toiseen päähän radioon sopiva pää ja toiseen F-liitin. Hyvin kuuluu.

IHALAINEN VESA 11.06.2010 05:24

Kiitos keskusteluista. Tuo alkuperäinen homma meni niin että viimein sain lokarin sillein auki että sain antennin ruuvattua irti. Siinä oli se vahvistinmötikkä juuressa, ja se oli täysin sisuskalut ruosteessa. Ostin lähes samanlaisen vahvistetun=elektronisen antennin autovaraosaliikkeestä, alle 20€, ja siihen tilalle. Uusi antennipiuha mutta käytin entistä virtapiuhaa antennille kun puuttui siitä antennipiuhan kyljestä. Kyllä ainakin kotipaikalla testatessa löyti nyt asemia mukavasti, eli pääsyy oli tuo vahvistinosan hajoaminen jolloin antenni ei pelittänyt oikeastaan yhtään. Testataan vielä matkalla lähiaikoina.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.