HARMAAVEDEN HAJJU

SUUMÄKI HEIKKI 26.04.2010 09:50

Harmaavettä laskiessani huomasin sen haisevan todella pahalle. Miten se saadaan vähemmän haisevaksi? -Tyhjennetään usein? -Käytetään jotain kemikaalia, mitä ?

Joku muu kikka, mikä? Haju nousee putkia pitkin sisälle, kun laskuputkissa ei ole hajulukkoja, pitäisikö rakentaa? Ongelma on sekin, että auton myyjä ei ole toimittanut asunto-osan ohjekirjaa (auto on ostettu yli puoli vuotta sitten) Vinkeistä kiitollinen. Hekuli
TERVO JARI 26.04.2010 10:19

etikkaa loraus, tulee bakteerilla pahaolo ja se kuoleepi ja lopettaa haisemisen.

olen käyttänyt tavallista etikkaa harmaavesisäiliön ja putkistojen desifiointiin ja hajujen estoon, hyvin on toiminut

sinuna tekisin kuitenki näin aluksi sitruunahappo "pommin" alkajaisiksi, vesi/sitruunahapposeosta käyttövesisäiliö täyteen, pumpataan se käyttövesiputkistoja pitkin vesipisteille ja viemäreiden kautta harmaavesisäiliöön siinä samassa tulee pestyä käyttövesijärjestelmäkin. ja sitten jokapäiväisen veden juomakelpoisuuden ylläpitoon micropur:

http://www.vapaa-aika.com/micropur-juomaveden-sailontapulve.html

tuossa muitakin pakkaus kokoja:

http://www.vapaa-aika.com/catalogsearch/result/?q=micropur

kun harmaavesisäiliö on 2/3 täys lähetään ajeleen mutkastatietä näkymättömiin, kun tuntuu sille että säiliössä ollut neste on huuhdellut tarpeeksi säiliötä ei muuta kuin litku harmaavesityhjennyspisteeseen.

voit tuonne harmaavesisäiliöön aika-ajoin pistää matkalle lähtiissä veden sekaan desinfioivaa tiskipesuainetta se pesee ja desinfioi säiliön.

tuossa linkki naapurisaitille josta saat sitruunahappoliuoksen vahvuuden selville:

http://karavaanari.info/index.php?topic=4340.0

200g/10litraa vettä elikkä 2%

ruokasoodaakin voi käyttää, siitä ei ole omakohtaisia kokemuksia

jari

TERVO JARI 26.04.2010 10:22

nii....

unohtu että huuhtele se sitruunahapon maku pois putkista runsaalla vedellä, maistuu mutoin turhan kirpeelle . . .

LAHTI ANTTI 26.04.2010 12:44

Myös voit kaataa klooripohjasta pesuainetta altaiden kautta harmaavesisäiliöön. Laimenna 0,5l/5L vettä. Se liuos toisesta altaasta ja samanlainen toisesta. Siis yht. 10l. Ja kuten Jari sanoi, lähde ajamaan mutkasta tietä puoleksi tunniksi ja sen jälkeen anna seoksen vielä seistä säiliössä tunnin pari. Sitten tyhjennys asianmukaiseen paikkaan.

SOHLBERG JUHA 26.04.2010 13:04

Kloriittipullo meilläkin on aina matkassa. Varsinkin etelän lämmössä jos keitokset "kiehahtaa" niin pieni läpihuuhtelu tyhjäyksen yhteydessä ja tuo 0,5L/5L seos perään... Tuoksahtaa tyhjentäessä uimahallilta, mutta on se mukavampi kuin varpaanväli...

Juha

SUUMÄKI HEIKKI 26.04.2010 13:24

Kiitos ohjeista. Pitää lähteä heti hommiin. Hekuli

PALIN MATTI 26.04.2010 14:34
Eipä ole koskaan tullu isomin huuheltua nuita sitruunoita pois harmaavesisäiliön putkista, ku harvemin sieltä mittään tarvii juua tai maistella muutenkaan. Riittääku saa sen tuoksun raikastettua. Maku on toisarvonen asia.

)

RAUTIAINEN KARI 26.04.2010 16:33

Sitruunahappo on monikäyttöstä tavaraa. Esim sioille ripulilääke.

Edullisimmin vaikkapa agrimarketista pönttö, joka maksaa samanverran kun apteekin pari 30 grammasta pussia.

Laita sitä ripaus myös mustikkapiirakkaan niin ei mustikan väri tartu huuliin tai vaatteisiin.

Näitten museomoottoripyörien tankkeja oon siivonnu ruosteesta siten että ämpäri sitruunahappovettä tankkiin ja ravistelua, tulee puhtaalle metallille puolessa tunnissa.

Mutta sitruunahappo toimii hyvin kuumana. Yli 40 astetta, oon jopa vetässy 80 asteiseksi.

KOIVUPURO PEKKA 26.04.2010 19:30

Itse tuo haju muuten tulee varmaankin maitopohjaisista aineista eli jos sinne harmaavesi tankkiin kaadat lasillisen maitoa niin johan tulee hajut ! Nuo poikien antamat vinkit ovat ihan hyviä ja toimivia, vaikkakin se haju tuntuu kestävän siellä tankissa silti viikkoja ! Eli kaikki maidon loput ja kermakahvi jämät ikkunasta suoraan pihalle ja viemäriin vain vettä höystettynä hammastahnalla tai tiskinpesuaineella tms.!

PALIN MATTI 26.04.2010 20:55

Meän piironki kuuluu onneksi maiottommaan alueesseen, joten tuomosta pelekoa ei ees ole olemasakkaan.

VIITALA RISTO 26.04.2010 23:29

Jep! Sehän onkin harmaavesisäiliö tarkoitettu aivan muulle tavaralle(harmaalle vedelle)kuin maidolle. Eli harmaahkot vedet tankkiin ja maidot kahvin sekaan.

LINDBERG KALEVI 28.04.2010 18:33

Juu,mutta haisi se puhdistettu säiliö kuitenkin vaikka laitoin mitä litkuja sekaan? Työnsin kuitenkin vesiletkun siihen tyhjennysputken päähän ja annoin veden virrata vastapäivään ja johan hajut häipyivät! Niin ja sitten tietysti säiliö tyhjäksi.Se konsti on niillä puhtaan veden siirtoputkillakin käytössä kun vastavirtaan puhdistavat vedellä niitä vesiputkia!Kokeilkaa?!! Ensin piti kuitenkin aijjaa se lenkki jotta seinätkin puhdistuvat niillä litkuilla!

RANTAESKOLA JANNE 29.04.2010 20:35

Laitan samaa tavaraa kuin kemssaankin. Siis Aqua Kem Blue:ta . Ei ala haisemaan vaikka kuinka kauan seisoisi..eikä tarvitse useampia myrkkyjä kantaa mukana.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.