Jääkaapin piezo ?

HAKALA-RANTA MATTI 23.04.2010 09:27

Mistä löytyy vika kun jääkaapin sähköinen piezo ei toimi ? Dethleffs T5801 -02

TERVO JARI 23.04.2010 10:28

elikkä tuleeko sähköt jääkaapille ?

sulake palanut ? pääkytkin nollilla?

ja kerro jääkaapin sisällä olevan tarran kertoma jääkaapin tyyppinumero, se kertoo enempi kuin "kengännumero".

jari

ps. isot kirjaimet toistaiseksi pannassa....

UNHOLA JUHANI 23.04.2010 11:47

Tähän samaan syssyyn kysyn, kun minulla ei todennäköisesti toimi kaapin termostaatti kun pakkaa jäätymään vaikka on ihan pienimmällä. sama kaasulla ja sähköllä?

TERVO JARI 23.04.2010 19:06

termostaatin anturi, alumiininen kapillaari putki, irti jääkaapin sisällä olevasta jäähdytyselementistä ?

tarkista tuo seikka, en pysty tarkistaan et onko noita kapilaariputkia antureita kaksinkappalein,sähkölle ja kaasulle( oon ny ykskätinen, sen takia en viitti noita isoja kirjaimia ym ruveta tänne pelleileen ) ja paperit on senverran pahassa paikassa.

jari

LINDBERG KALEVI 28.04.2010 19:45

Miullakin oli se pulma aikoinaan,etten meinannut saada kaappia syttymään kaasulla. Menin sitten korjaamoon ja kyselin apua,kun samalla kaappi piti puhdistaa ( siis nuohota pastat poies). Kaveri kysyi ,näytäs kuinka yrität sitä sytyttää? No painelin harvakseen sitä piezonäppylää ja eihän se syttynyt. No nii siinä se sun pulmas onkin! Runkkaa sitä nii nopeasti ku pystyt ja kyll se sit syttyy: Niin se tekikin! Toinen konsti on että laittaa kaasun päälle noin puoli tuntia ennenkuin käynnistää kaapin ja laskee hetken päästä vähän kaasua tulemaan iliman sytyttelyä! On pelannut,ei kai sitten muuta tarvita?? Nii ja sitten vielä kolmas konsti: Lämmitä sähköllä kaappia muutaman ajan ennenkuin yrität kaasulla. Lämmin kaappi syttyy helpommin!!

LINDBERG KALEVI 28.04.2010 19:51

Sit vielä? Äläkä jätä sähvöä päälle kun saat kaapin palamaan. YKs mummu aikoinaan poltti vaununsa ku jätti mölemmat päälle.ja roihu näkyi kauas. Mummu senkun pakeni mettään,mistä ei sit uskaltanu vähään aikaan tulla esille, kun lapset kotiin tultuaan huhulivat mummelia!!

HÄNNINEN PENTTI 29.04.2010 11:12

Lindbergin Kalevi avasi sanaisen arkkunsa ja lausui seuraavaa:

"Nii ja sitten vielä kolmas konsti: Lämmitä sähköllä kaappia muutaman ajan ennenkuin yrität kaasulla. Lämmin kaappi syttyy helpommin!!"

Mulla taas on ihan päinvastaisia kokemuksia. Yleensä olen vaunua pakatessa jäähdyttänyt jääkaapin sähköllä. Kun sitten yritän vaihtaa kaasulle, niin poltin ei syty, ei sitten millään. Kun kytkee sähkön pois ja odottelee puolisen tuntia, niin sitten lähtee ekalla.

Ilmeisesti on niin, että lämpimässä palopesässä on niin kova veto, että se vie kaasut pois kipinäkärkien läheltä. Hetken jäähtymisen jälkeen toimii taas.

Pena

UNHOLA JUHANI 06.05.2010 19:20

Tervehdys Tervo Jari. Olen purkanut kaappia sekä tutkinut kapilaariputket, eivät voi irrota. Ovat tungettu niille vartevasten kennoihin puristettuihin putkiloihin. Kummallakin on oma termostaatti ja kapilaari El Ja Gas. Kaappi on Elektrolux RM4401. Laitoin muovipullon puolillaan vettä(n:200g) yöksi keskimmäiselle hyllylle,aamulla oli umpi jäässä. Termostaatin asensin kohtaan 1. ihmettelee Jussi Nuuskakairasta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.