Tietoa Fiatin huoltokutsutuille

PALIN MATTI 20.04.2010 16:14

Selvitin jo tässä talvella netistä, että oma vuosimallin 2005 Fiat 2,8 JTD piironginalustani kuuluu niitten armoitettujen takaisinkutsukampanjoitavien joukkoon, joissa on jotain tehtaan piikkiin korjaamista.

Selvitin itselleni myös sen, että täällä Perämeren perukan jylhissä maisemissa, missä luonto on karu ja ihmiset yksinkertaisia, on Wetteri Kemissä se liike, jolle Fiatin edustus siirtyi vuodenvaihteessa. Wetterihän on kautta aikojen ollut näitten maisemien Volvo- ja Renault-edustaja.

Ja ei kun siis heti eilen paikan päälle huoltoasiantuntijoita puhuttamaan. Ihan outo oli koko asia niille, mutta lupasivat asian selvittää. Sain tänään puhelun, että minun autossani asia koskee väärin näyttävää nopeusmittaria. Toimenpiteeseen kuuluu koko mittariston vaihto. Ilmoittivat, että minulle on varattu huoltoaika 03.05.2010 klo 08:00 Kemin Wetterillä. Hieno hommahan tuo.

Hetken päästä tuli vielä asian vahvistus tekstiviestillä. Edelleen tuntui hienolta tuo.

No sitten taas hetken päästä se kaveri soitti ja perui ajanvarauksen, koska Fiat-maahantuoja oli ilmoittanut, ettei uutta mittaria saada Italian tehtaalta ennenkuin vasta joskus ensi talvena.

Enää ei tuntunut yhtään niin hienolta tuo.

Tämä siis tiedoksi kaikille samanlaisesta takaisinkutsusta nauttijoille.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.04.2010 21:42

Pyydäpäs Matti tarkistamaan mitä siellä takaisinkutsun ohjeessa todella lukee. Minulla on nimittäin sama aihe, tosin korjattuna. Korjaus on rattaiden vaihto, ei mittarin vaihto.

Olen nähnyt sellaisen mittariston irrallaan enkä havainnut siinä edes nopeusmittarin vaijerille paikkaa, taitaa olla sähköinen koko härveli. Sen takia ihmettelinkin miksi sitä nopeusvirheen korjausta ei voi tehdä ohjelmallisesti.

Työaikamäärittely rattaiden vaihtoon on ohjeen mukaan puoli tuntia, sanoi paikallisen Fiat huollon edustaja tutkiessaan tietokonetta kun soitin hänelle. Hänkin sanoi ensin vaihdettavan mittariston, mutta luettuaan paremmin ohjetta hän tuli toiseen tulokseen (olisiko Ranskalaista Englantia)

Minulle on tehty jo rattaiden rattaiden vaihto aiemmin, tosin laatikko poistaen paikoiltaan. Kun tivasin soittaessani, eikö sitä laatikkoa tarvitse irrottaa sanoi Autokeskuksen kaveri ohjeen olevan rattaiden vaihto laatikko paikoillaan alakautta, työaika 0,5h.

Tosin ne rattaatkin saattavat olla tuhkan joukossa, kunnes taivas selkenee :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.