Merkki ja malli / AL-KO vakuutuskirjassa?

HALTTUNEN TEUVO 10.04.2010 21:39

Autossa on AL-KO- alusta ja vakuutuskirjan kohdassa "Merkki ja malli" on mm. DUCADO 15 2.8 JTD.

Onko tuossa mitään ristiriitaa, kun auton omapainokin on vain 2705 kg?

JANHONEN MATTI 10.04.2010 22:14

Ei niin minkäänlaista ristiriitaa. Alusta on Fiat Ducato 15 josta on napsastu ohjaamon takaa runko poikkki ja liitetty siihen pulttiliitoksella AL-KO:n valmistama peräpää ja sen päälle laitettu kori. Kysessä on itseasiassa kolmivaiheiheisesti valmistettu matkailuauto, mutta perusauto on aina se joka määrää, mitä rekisterikirjassa lukee.

Itseasiassa nuo AL-KO -alustaiset autot tulee jo Fiatin tehtaalta ilman takaseinää ja runko katkaistuna. Liitospalikoilla kaksi Fiatin etupäitä on liitetty vastakkain. Kun pistää jommankumman pään etupöyrät rattilukkoon niin "yhdistelmää voi liikutella.

Mitä siihen 2705 kg:n omapainoon tulee niin se selviää luotettavasti vasta kun auton punnittu sääntöjen mukaisissa varusteissa. Jostain syystä vaan on useimmiten näin.

HALTTUNEN TEUVO 11.04.2010 11:04
Lainaus: "Liitospalikoilla kaksi Fiatin etupäitä on liitetty vastakkain. Kun pistää jommankumman pään etupöyrät rattilukkoon niin "yhdistelmää voi liikutella." Tuota pitäisi kokeilla. Molemmat ratit käyttöön ja menisi auto helposti parkkiin. Saisi myös ikimuistoisia ajokokemuksia. Emäntä toiseen rattiin ja välillä paikan vaihto. Ketkä ajaisi komeimmat kuviot?
LINDROOS LAURI 11.04.2010 22:26

Vastaavaa on naapurissa kokeiltu. Tosin yhdistettiin pari Warren nokkaa ja pari kuskia ajoi. Pyörähteli vähän hätäseen komeita ympyröitä. Piirongissa sama pudottaisi telkkarit hyllyiltä...

NYBERG JYRKI 12.04.2010 21:58

Tääkään juttu ei liity alkuperäiseen kysymykseen, jatko-osaan kyllä. Virossa Järve-Jaanin palomuseolla on lada, johon eräs pellepeloton oli laittanut ohjausakselille välityksen, kun rattia käänsi oikealle, auto kääntyi vasempaan ja päinvastoin. Rattimies oli aikansa ajellut ladalla ja lähti sitten omalla autollaan museon pihalta sillä seurauksella, että käänsi vanhasta muistista väärään suuntaan ja törmäsi museonjohtajan mersun kylkeen. Tällaisen tarinan museonjohtaja kertoi ladaa esitellessään. www.jjts.ee Lennu

NIKOLA HEIKKI 13.04.2010 20:11

Kaveri rakensi polkupyörän ohjauksen niin että ratas kääntyi eri suuntaan kuin ohjaustanko,oli muuten erittäin vaikea pysyä pystyssä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.