Kevät tulee ja pesut sitä myötä

HAUTAVIITA ERKKI 09.04.2010 10:19

Moi kaikille. Veinpä autoni tänään taasen pesuun, oli muuten tosi likainen, olin varannut ajan AutoDentistä Espoon Kauklahdesta koska minulla oli hyviä kokemuksia aikaisemmasta käynnistä. Olen kertonutkin aikaisemmin ja kehunutkin Fixlandia-nimistä firmaa Nummelassa ja yritinkin päästä sinne, mutta se on lopettanut toimintansa, siispä toiseksi parhaaseen paikkaan sitten. Saavuin paikalle ja kas kummaa hallissa pestään kuorma-autoa ja jonossa on "muunväristä" porukkaa, joka kiilaa ensimmäisenä kuorkin jälkeen halliin. Nämä kaikki olivat "henkilökuntaa"? Autoani alettiin pesemään ja menin kaffeelle, kun tulin takaisin 15min. kuluttua, pesu oli suoritettu käytännössä loppuun. Jouduin veksailemaan autoni hallista, jotta kiilari pääsee pois, ja tarkastelin todella huonoa pesun jälkeä, josta valitin pesun tehneelle kaverille, hän totesi, että valumaa tulee ja jos kaikki otetaan pois, niin MINÄ en suostu maksamaan esim.150€? Kerroin edellisestä kerrasta, jolloin marokkolaisyntyinen mies pesi autoni loistavaan kuntoon, käsipelillä kesto n.1-1,5t., kuulin voitonriemuisen lausahduksen, että Rashid on saanut potkut, johon totesin/kysyin "liian hyvin tehdystä työstäkö", näin kuulemma. Ihmettelen vaan suomalaisten "duunareiden" käsitystä työnlaadusta vai onko kyse omistajien älyttömästä voitontavoittelusta?

Jälleen kerran suomalaiseen käsityöhön pettynyt Eksu

PS.Edellisen kerran Fixlandiassa pesi virolaismies ja tosi hyvin.

PIIRONEN KARI 09.04.2010 23:38

Pese hyvä mies vaikka itse tuolla KTK asemalla, niinkuin moni meistä karavaanareista. 20-30 euroa, niin puhdasta jälkeä syntyy. terv. nim. itse kokeillut useam. kerran

PYYKKÖNEN PÄIVI 10.04.2010 00:30

Asennustiimi Karhula&Niemelä Oy 8-tien varressa Kokkolassa. Todella hyvin pesty ja edullisesti. Suosittelen lämpimästi!

HAUTAVIITA ERKKI 10.04.2010 11:52

K.Piiroselle. Oletko varma aineista KTK-asemalla vai onko sinulla omat liemet? Aineiden kanssa kannattaa olla erittäin tarkka, viittaan esim.takuuasioihin, ongelmia voi olla äkkiä edessä. Eksu

PIIRONEN KARI 10.04.2010 13:43

Liottimet ja pesuaineet olen talon puolesta käyttänyt. Omalla pesuharjalla harjannut ja puhdasta tullut. Linja-auton kokoinen Concorde tuli jälkeni pesuun viimeksi, etten usko kenenkään tuon hintaista autoa siellä pesevän, jos aineet siellä vahingoittaisi kulkimia. Itselläni tosin vanha LMC. t.Kari

AHJOS TIMO 10.04.2010 15:16

KTK-huoltamon pesuhalleissa saa käyttää myös omia pesuaineita. Talon aineista eli liuottimesta ja pesuaineesta veloitetaan vain todellisen käytön mukaan. Sen kassanhoitaja näkee mittarista. Itse olen käyttänyt muualta ostettuja aineita sen vuoksi, että olin valinnut ja ostanut ne jo ennen ensimmäistä pesua. Varmaankin kysymällä selviäisi, mitä pistooleista tulee.

SILJAMÄKI ANTTI 10.04.2010 15:48

Juuri taas tänään KTK:n hallissa käyneenä matkailuauton pesuhommissa suosittelen paikkaa kaikille pääkaupunkiseudulla asuville. On todella hyvä paikka ja homma toimiii joko ajan varaamalla tai jonoperiaatteella. Ja omat aineet saa olla mukana. Olen käyttänyt paikkaa jo kuusi vuotta.

OLLIKKALA PENTTI 10.04.2010 23:05

Siljamäki Antti , älä hitossa kehu ,Ktk pesupaikkaa eihän sinne kohta pääse kuin parin viikon jonottamisella.pesupaikka ja henkilökunta, on sitten viimeisen päälle, että kiitos Helsingin ktk. Asiasta, toiseen kun pesee itse autonsa on se sitten con corne tai fiiu se on sitä terapiaa mikä saa tunteen että minä osaan pyörittää muutakuin kuin tahkoa .optimi asunto autoilijalle tietysti olisi jos voisi ja olisi varaa vaihtaa kulku pelinsä aina uuteen kun tulee tarvetta pesettää se, vanha sanonta oli joillakin parempiosaisilla, silloin kun autoissa vielä tupakoitiin, kun tuhkis täyttyy niin tarvii vaihtaa autoa!!!

SILJAMÄKI ANTTI 11.04.2010 13:13

Pentti, kehun paikkaa siksi, että aikanaan asemanhoitaja pyysi minua kertomaan paikasta karavaanareile, koska valitteli hallien "vajaa käyttöä". Kyllä sinne on aina saanut ajan ja ei meitä innokkaita pesijöitä niin paljoa ole tässä pk-seudulla.

Terapiasta olen täysin samaa mieltä: muut murheet unohtuu ja näkee heti kättensä jäljen. Kyllä puhdas asuntoauto on aina kaunis näky.

PIIRONEN KARI 11.04.2010 13:35

Hautamäen Erkille vielä, että ihmettelen tuota ilmoittamaasi pesun hintaa 150 euroa. En tosin tiedä, miten iso kulkine sinulla on. Mieluummin pesen itse ja ostan tankin polttainetta hinnansäästöllä ja pesutuloksesta voin syyttää itseäni, jos ei miellytä. Kukin tyylillään ja varojensa mukaan!

OLLIKKALA PENTTI 11.04.2010 14:57

Antti Enhä minä sitä esittänyt vakavissani kunhan heitin tähän saitti porukkaan pienen väännön ymmärrät kait kun tässä saitti porukassa tuntuu olevan tiukka pipoisuutta. käydään vai uudestaan ja uudestaan helsingin ktk:ssa on han siellä loistava taso.Kun on automme pesty juodaan sitten oikein hyvät pullakahvi ollaanhan me ne ansaittu,kun ei olla tarvittu maksaa tekemästämme työstä kohtuutonta hintaa.

HAUTAVIITA ERKKI 11.04.2010 17:02

K.Piiroselle jälleen. Hinta pesulle (siis surkea) oli 60€, mutta esimieskaveri sanoi viisaana jäppinä etten MINÄ maksaisi 150€, mitä veloittaisi jos pesisi kunnolla??!! Marokkolainen Rashid olisi pessyt, mutta AutoDentissä on ajat ja tavat muuttuneet. Muuten, vertailin KTK-hintoja näihin kunnon pesijöihin niin aika kova on tuo 30€ + ensin hankittavat ja kunnossa pidettävät tarvikkeet ja aineet. Harjat pitää olla sitten tosi puhtaat. Halusin vain ilmaista ihmetykseni nykyajan työmoraalista ja meidän karavaanareiden kohtelusta. Eksu

AHJOS TIMO 11.04.2010 22:24

"vertailin KTK-hintoja näihin kunnon pesijöihin niin aika kova on tuo 30€ + ensin hankittavat ja kunnossa pidettävät tarvikkeet ja aineet."

Helsingin KTK-huoltamon pesuhallin käytöstä veloitettiin siellä viimeksi käydessäni 19,00 euroa/tunti + mahdollisesti käytetty liuotin ja pesuaine mitatun käytön mukaan. Vähimmäisveloitus on 15 minuutilta. Pesuhallissa on käytettävissä siirrettävä portaikko. Sillä seisten ylettyy pesemään matkailuauton katon pitkävartisella harjalla tai muulla työvälineellä, joka pitää olla omasta takaa.

Jokainen voi siis itse päättää, yrittääkö päästä mahdollisimman halvalla vai nauttia kiireettömästä pesemisestä.

OLLIKKALA PENTTI 11.04.2010 22:54

Voi hyvät caravanaarit,kiinnitin huomion sanontaan siellä saa olla omat aineet no sehän on hyvä,mutta kun se vaatii toisen kuskin eikä minulla ole mahdollisuuta siihen,niin minun täytyy tyytyä talon aineisiin kun niitä ei viitsi nauttia.kuiteskii kivoja pesuja koko caravan pesueelle!!!! heh heh!!!!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.