markiisin seinäsarja onko käyttöä

GRANBERG ANDERS 19.03.2010 17:34

eli tuleko käytetty vai onko vain painona tavaratilassa. kertoka käytökoemuksia.

SUUMÄKI HEIKKI 19.03.2010 19:30

Joo. Tilattiin Saksasta sellainen. Tuli hyvin pakattuna ja kun kaksi vuotta myöhemmin vaihdoimme autoa seinäsarja meni mukana avaamattomassa paketissa. hekuli

NOVA KAI 19.03.2010 19:48

Käytetty on. Ei viitsi kasata parin päivän takia mutta jos on viikonkin samassa paikassa parkissa niin on mukavana lisätilana. Etenkin sateisina aikoina mukava apukeittiö ja seurustelutila. Kulkee mukana ainakin etelänreissuilla. Painaa samanverran kun pari Larssen laatikkoa tai kolme olutlaatikkoa niin tulee lievää "hävikkiä". Matkailu avartaa. T:Kaitsu.

JOKINEN MIRA 19.03.2010 23:11

Moro Kyllä tulee käytettyä jos on viikonlopunkin paikallaan. Onhan siinä tietysti oma hommansa mutta mihinkäs sitä kiire.(38 min yksin, pikku apureitten kanssa 60min) Ollaan aika usein käytetty silleen, että etuseinä ja toinen päätyseinä paikoillaan. Helmasuoja antaa myös mukavan lisän teltassa oleiluun. Ei puhalla tuuli nilkoille. Vaatii toki autoon kourulistan asentamisen. Teltan kuivaus on sitten taas oma hommansa mutta on syytä tehdä huolella. Talvella ei olla käytetty.

Jussi

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.03.2010 10:18

Meillä oli etuteltta edellisessä autossa ja aika harvoin sitä tuli käytettyä. Möimme sen pois, kun se ei sopinut meidän nykyiseen markiisiin.

Nykyään meillä on yksi tuuli-/sadepääty, joka ei ulotu maahan asti ja ei näin ollen kastu kun on muovinen eikä likoa maassa.

Markiisin etuosaan olen tehnyt omatekoisen aurinkosuojan ohuesta kankaasta josta näkee lähes lävitse ja joka jää maasta noin puolen metrin korkeuteen. Aurinkosuoja estää myös sateen tulemisen markiisin alle ja se kuvaa sateen jälkeen minuuteissa.

Auton helmasuojan olen tehnyt hopean värisestä kankaasta, samasta josta tehdään autojen puolipeitot. Kiinnitys tapahtuu neppareilla joiden vastapuolet olen kiinnittänyt rosteri peltiruuveilla. Myös nepparit tulee olla ruostumattomia esim. messinkiä, ettei auton kupeeseen tule ruostejälkiä. Maahan kiinnitys tapahtuu kuminauhoilla joissa on napin reiät, näin sen saa kiristettyä riippumatta helman korkeudesta maahan.

Nämä omatekoiset suojat menevä murto-osatilaan tehdastekoisten paksuista sovellutuksista

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.03.2010 10:52

Tuossa vielä linkki vapaa-aika.com sivulle josta sadesuojia myös löytyy http://www.vapaa-aika.com/omnistor-rain-blocker-sivuseina.html

HAAPANEN TIMO 20.03.2010 11:11

Meillä on tuollainen aita: http://www.aijaa.com/v.php?i=5934770.jpg Kuvassa ei näy toisen pään kiinnitys, mutta se on mustekalalla markiisin jalkaan. Auton takana pyörätelineessä on narulenkki johon aidan tolppan yläpää pujotetaan.

Kovassa tuulessakin se on paikoillaan pysynyt, kuitenkin aika harvoin käytetään. @timppa

PIIRONEN KARI 20.03.2010 12:41

Jos nyt näkyis paremmin. Tuossa meidän versio etutelttahommasta. 15-20 min. emännän kanssa pystytetty joka reissulla.

SOHLBERG JUHA 20.03.2010 13:38

Kahdessa edellisessä oli safari-room ja tässä nykyisessä safari-residence. On paljon tukevanpaa tekoa, joten kokoamiseen menee tunti. Toisaalta tuulisella säällä on rauhallisempi olo ja tietää varmuudella, että ne markiisin ja sivuseinien väliset klipsit ei aukea kun recidencessä on erilainen puristuskiinnitys.

Jos hakee telttaa 2 päivän tai pidemmän ajan pysähdyksiin niin recidence, mutta safariroomin pystyttää 1-2 yönkin takia...

Teltalla tuplaa rauhallisen tilan ja sinne voi jättää fillarit, penkit yms ihan nätisti suojaan. Lisäpainoa tulee se 50-60 kg.

Juha

PIIRONEN KARI 20.03.2010 14:01

Tässä mun versiossa on Fiamma 280 leveä, 250 syvä käytetty. Uudet sivuseinät Fiamma. Toinen ikkunalla ja toinen ilman. Etuseinä mallia 300/300cm Citymarketista. Koko systeemin hinta 310 egeä ostessa.

TUOMINEN JANNE 20.03.2010 17:17

Meille ollaan kans suunniteltu markiisin (omnistor 5000) "etutelttaa" elikkä 1 sivuseinä ja etuseinä. Saisi tavaroita sateelta suojaan ja vastaavasti jos joskus paistaa aurinko niin sais vähän varjoa. Miten seinät on kiinnitetty markiisiin? Tuossa yhdessä kuvassa näyttäs sivuseinä tuleva ylhäältä putkella. Miten etuseinä on kiinni? Joskus joku on tehnyt seinät itselle niin vinkkejä otetaan vastaan.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.03.2010 17:34

Sivuseinät on yleensä putkella tms. Etuseinä taas kiinnittyy markiisin etureunassa olevaan telttauraan.

Sen aurinkosuojan voi tehdä helposti itsekin, ellei viitsi askarella narun kanssa saa myös valmista telttaura nauhaa esim. vapaa-aika.comista: http://www.vapaa-aika.com/catalogsearch/result/?q=telttauranauha

Nauhaan voi ommella esim ohutta vuorikangasta joka antaa vrjoa, mutta ei pimennä ja kuivuu nopeasti. Alareunaan kun lisää pitkät kuminauhan niin sitä voi pitää eri asennossakin.

PIIRONEN KARI 20.03.2010 17:36

Etuseinä on myrskypantaan kiinnitetty mukana tulleila tarranauhoilla. Nopea asennus.

GRANBERG ANDERS 21.03.2010 14:56

kiitoksia mielipitteistä mitten hankala tämä kosteanna purku ja säilytys on. jos vaika mene pari vuorokauta että ei voi pystyttä.

SOHLBERG JUHA 22.03.2010 21:11

Märkänä olen heittänyt takatalliin päällimmäiseksi rullalle kierrettynä. Omnistorin kumimateriaali on paksua ja en usko sen happanevan ihan nopeasti. Myös kostealla nurmikolla pakkaaminen on hankalaa, koska valkoinen imaisee helposti vihreää väriä mukaansa. Tämän takia pakkaan aina kuivalla asfaltilla tai soralla. jos on vähänkin kosteutta niin jätän rullalle... http://www.omnistor.com/gb/products/safarimenu.php

Juha

NIKOLA MIKKO 23.03.2010 00:08

Kokeiltiin SafariRoomia yksi kesä. Työläs pystyttää, päivän - parin pysähdykselle. Painava ja tilaa vievä. Sitoo auton leiripaikalle.

Hankittiin tilalle kevyt itseisova autoteltta, jonka voi jättää leiripaikalle, kun lähtee m-autolla ostoksille tai tutustumaan lähiseudun nähtävyyksiin.

Teltan voi pystyttää markiisin jatkoksi tai (osittain) markiisin alle. Vaikka teltan mitat olisivat pienemmät, kuin markiisin seinien rajaama tila, tuo se leiriin enemmän tilaa, koska markiisi tai osa siitä, toimii pationa.

Telttojen mitat alk. 220 x 340. hinnat alk 200,- kevyimmät painavat vain parikymmentä kiloa ja vievät vähemmän tilaa, kuin "huvilateltta"

Mikko

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.