Autoa vaihtamassa

NYYSSÖNEN RISTO 15.03.2010 17:36

Kova polte vaihtaa auto. Mitä mieltä olette tästä? Onko hintansa väärti? http://www.nettikaravaani.com/hymer/mobil-bm-630-star-line/1283080

HAAPANEN TIMO 15.03.2010 19:06

Pikakurkkaus Mobileen tuotti vain neljä vastaavaa: http://tiny.cc/iWLhi Tuon perusteella pyynti on aika kohillaan, muuten en ole hintoja seuraillut. @timppa

KIISKI ANTTI 15.03.2010 22:12

Näyttää olevan Sprint-Shift vaihteistolla (sähkö-pneumaattinen robotti-vaihteisto), tunnistaa tuosta hopeisesta vaihdekepin päästä. Niissä on tunnetusti ollut ongelmia ja vian etsintä/korjaaminen kallista.

Mikäli haluaa automaatti-vaihteistolla kannattaa ostaa yksilö jossa oikea automaatti (turbiinilla) eikä Sprint-shift.

Turbiinilla varustettu on kestävä ja ajossa mukava. Sen tunnistaa Mersulle tyypillisestä automaattikaaviosta (kuva).

JANHONEN MATTI 15.03.2010 22:43

Itsellä on tuosta vähän pienempi malli baariversiona mersun alustalla ja automaatilla. Automaatilla kun vähän aikaa ajelet niin et polkuautoihin päin vilkaisekaan. Totta puhuen kyllähän Hymerissäkin omat vikansa on, joista osa näyttää olevan jopa suunnitteluvirheitä. Ja osaa siinä mersun CDI:ssäkin vikoja olla esim. vaikkapa suutinviat. Mersun koneessa on nokkaketju, joten se ei aiheuta ongelmia.
Omani oli ostettaessa 70 tuhatta ajettu siinä oli kyllä aika paljon näppitöitä nimenomaan Hymerin korin kanssa, ennen kun sain sen ns. "omille jäljille. Mm. kaikki harmaavesiputkien liitoskappaleet piti halkeamien vuoksi vaihtaa. Ei ollut vessan lattian alla kulkevien putkin osalta mikään helppo homma.

Yksi ongelma mersun alustassa on liian pehmeä jousitus. Tai ainakin itse koin ekassa mersualustaisessa niin. Taakse se vaatii joko lisälehdet tai ilmapalkeet ja näiden lisäksi iskunvaimentajien pitää olla kunnossa. Iskunvaimentajat mieluusti vahvistettua mallia) (bussi/ambulanssi -malli)

Aivan oma lukunsa on mersun takaveto. Yhdistelmä automaatti ja takaveto (ja vallankin jos lukkoperä) on kova sana liukkaalla. Ahtaissa tarkkuutta vaativissa paikoissa mersu on kääntyvien etupyörien ja automaatin vuoksi mukava käsiteltävä.

JANHONEN MATTI 15.03.2010 22:52

Kuten Antti tuossa edellä kertoi niin vikoja on ollut mm. vaihteiston hydraulipumpun releissä ja sen jälkeen itse pumpussa. Mese-sivuilta löytyy varmaan lisävalaistusta asiaan.

NYYSSÖNEN RISTO 16.03.2010 07:34

Tällä hetkellä minulla MB 313 CDI-koneella varustettu Rimor Sailer vm. 2000. Mersuun olen ollut tosi tyytyväinen, vaikka vikoja siihenkin on ilmaantunut.

Katselin Mersun keskustelupalstalta tuosta vaihteistosta ja löysin tällaista: http://www.mersuforum.net/forum/viewtopic.php?t=81737&highlight=sprintshift+vaihteisto

Itse asiassa nykyinen autoni on ihan ok, mutta se kirottu autokuume. Se on pahempi kuin noro-virus pahimmillaan! Se, mitä myös etsin, on mahdollisimman hiljainen "ajomelu". Satuin tuossa taannoin matkustamaan ystäväni uudessa Flairissa (n. 150 000 €), ja totesin, että on niitä suht hiljaisiakin (lähes äänettömiä) matkailuautoja.

Kiitoksia hyvin paljon vastauksista. Ne auttavat tilannetta, mutta en tiedä, mihin ne lopulta johtavat....

SUOMI SEPPO 16.03.2010 12:07

Hymerin laadusta ei vielä kokemuksia. Ollut vasta ½ vuotta ja 5000 km. Huojuu ajaessa(Fiat Alko) vähemmän kun Sprintterin vakioalusta mutta leirissä keinuu enemmän. http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailuautot/?x26555=27795283 Hiljaisempi ja tukevampi ajaa kuin Adrian ½ integ. Olen kyllä aina tykännyt ajaa Fiiulla enemmän kuin Mersulla. Syy miksi valinta ei ollut Mersu oli puhtaasti taloudellinen. Vaikka olinkin vähän hiiltynyt SprintShift:iin niin uskaltaisin nyt ottaa sellaisen uudelleenkin. http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailuautot/?x26555=13769934 Releenvaihtovinkki kannattaa ottaa huomioon. @seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.