Outo kolina

TÖRRÖ TOIVO 08.03.2010 10:31

Minulla on Fiat Ducato vm.07. Kun ajaa sellaisella tiellä missä on monttuja niin kojelaudan oikealta puolelta kuuluu aika kova kolahdus en tiedä mistä tulee onko iskarin kumi mennyt huonoksi vai mikä on vai onko jäätä jossain välissä . Ääni on kyllä aika kova että sen kuulee konnolla.Se tuntuu kyllä ,että ääni tulisi kojelaudan sisältä,mutta onko sielä sellaisia osia jotka olisi voinut irrota.Onko kenelläkään vastaavaa kokemusta.

KATEISTO EERO 08.03.2010 10:40

Saman kolinan olen huomannut. Ei tule iskarista, mutta oikealta puolelta se kuuluu. Auto on samankorinen -08- mallinen. Edellisen oudon äänen lähde löytyi. Se oli vessassa pyörinyt pesuvati, jonka oli laittanut kattoluukun alle lattialle.

KUNNAS TAPANI 08.03.2010 17:24

-08 Adria Twinissä ihmettelin samantapaista kolinaa, kunnes löysin työkalulaatikon vänkärin penkin alta. Siellä tavarat kolisee. Myös vänkärin penkin kääntömekanismissa oli vähän klappia, joka poistui kun kiinnitin vähän ilmastointiteippiä toiseen toisiaan vasten kolisseista metallipinnoista.

PULKKI MARTTI 08.03.2010 17:25

Moi.Voi olla iskarin ylälautanen,tai alapallo,tai jotain muuta.Tuntemus alkavasta samanlaisesta oireesta.

REINI SEPPO 08.03.2010 17:27

Tapani! Minusta tuo sinun on "vieno helinä" t.se

ASIKAINEN AKU 08.03.2010 18:20

Meidän autossa -08 Ducato Twin on myos sama harmi. Takuuhuollossa vaihdetaan uudet iskarit kun eivät löytäneet muutakaan mahdollista syytä. Pitäisiköhän katsoa ne työkalut. Ei vielä ole kovin tutut ne työkalut kun ei vielä ole niitä tarvinnut.

KUNNAS TAPANI 08.03.2010 22:52

Näinkin voi olla. :)

KIVILAHTI JARMO 14.03.2010 16:20

minulla 07 sitikka ja samanlainen kolina yulee arvelin että tulee kallistuksenvakaajan kumista

KARKULAHTI TAISTO 17.03.2010 20:58

Moro vaan!

Minun on myös Fiat AL-ko 16"alustainen 2007 vuosimallinen Ducato,josta kuului nuita outoja kolahduksia kuoppaisilla sorateillä ajellessa. Tampereen Delta Autossa kuitenkin kolahtelut loppuivat kun vaihtoivat "vakaajanakselin"!

HIETALA PEKKA 18.03.2010 21:56

Juuri eilen korjattu ko.vika Keminmaan Delta Autossa jossa asia hoidettu tosi hienosti.Eli etuiskateiden pohjaanlyönti kumit lyhennetty !Tyyppivika koska kumiaines (varsinkin pakkasessa) erittäin kovaa ja liikevälys liian pieni.Ovat kehittäneet jonkun keinon millä voivat lyhentää kumit paikoillaan.Työaika 0.9tuntia. Että joskus myös kehuja DELTA-AUTOlle!

HAAPANEN TIMO 19.03.2010 17:14

Onko korjaus tuollainen, jos jouset lyövät pohjaan?

KATEISTO EERO 19.03.2010 18:13

Minullakin kolisi jostain oikealta edestä, mutta tänään, kun Turussa lämpötila nousi plus kuuteen, kolina lakkasi. Mistähän johtui. Auto Citroen -08 Jumper menee kuitenkin maanataina huoltoon!

HIETALA PEKKA 20.03.2010 09:12

Kyllä tämä kolina johtuu ainakin 07-08 autoissa siitä että pohjaanlyöntikumi on alunperin liian pitkä ja materiaali on liian kova.Kumin ja rungon väli on alkujaan vain noin 15-20mm ja kun jousi antaa aikanaan hiukan periksi(veltostuu)alkaa kumi lyömään pohjaan joka montussa.Kun taas kuminlaatu on sellainen joka kovettuu pakkasella seuraa näistä se terävä kolina siellä etu päässä.Ovat vaihtaneet sen pohjaanltöntikumin tuotannossa jossain vaiheessa ,luultavasti-09 mutta mehän ostajat emme tiedä alustan valmistusaikaa joten uutta ja vanhaa versiota liikkuu eri vuosina rekisteröityissä autoissa.

MARTTUNEN RAIMO 25.03.2010 18:15

Käytin ducaton vuosihuollossa Tampereen autokeskuksessa (takuu silloin vielä voimassa).Ajettuani sen jälkeen noin 100 km alkoi kuulua etupäästä kolina terävissä montuissa ja polanteisella tiellä.Itse ajattelin että etuiskunvaimentajat kolahtelee. Menin tampereen delta-autoon koska iskunvaimentajakorjaus kaikki uusittu koko paketti 6.5.2009 tämän jälkeen ajettu 10000 km. Auto koeajettiin asentaja sanoi että alapallonivelet kolisee. Menin autokeskukseen koska vika olisi pitänyt huomata huollossa ei alapallonivelet ala noin kolista 100 km ajonjälkeen.Sielä kohauteltiin olkapäitä ei voi mitään takuu meni juudi umpeen.Tämänjälkeen piti mennä oikein kunnon asiantuntijalle italia-motorsiin. Sielä oltiin melko varmoja mistä kolina johtuu,kuitenkin Mikko teki koeajon, sen jälkeen päätettiin että etuiskunvaimentajien kumityynyt vaihdetaan. Nyt työ on tehty ducato kulkee ilman kolinoita.Tämän jälkeen kävin delta-autossa,mielestäni olisin saamassa jotain hyvitystä koska korjauksesta on kulunut vajaa vuosi ja ajettu vain 10000 km.Tuntuu vähän oudolta tehdä joka vuosi iskariremontti. Tulos on nyt vähän sellainen etten saa mitää. Mikko vei osat delta-autoon lupassivat hyllystä uudet,mutta Mikko ei ottanut jos ne kaikki on yhtä huonoja ei niitä voi käyttää italian-motors laitti tarvikeosat aika näyttää miten toimivat. Tänään keskeltuani puhelemitse delta-aton korjaamopäällikön kans tulos oli aika laiha.Laittavat nämä osat autoon ja kokeilevat kuuluuko kolinaa.Mistä tiät onko tulos oikeudenmukainen kun en pääse näkeen enkä kuuleen.Italian-motorssissa olin mukana ja sain ottaa kuvia.Meillä on pitkäaikainen asiakasuhde ei ole ollut mitään kinaa työnlaadusta. Viimeisessä huolossa piti tehdä kampanjakorjaus päivittää uusi ohjelma,vaikea sanoa tehtiinkö mitään luotamus mennyt täysin näihin huoltoihin.Tuntuu oudolta teettää huolto merkkiliikkeessä ja sen jälkeen viedä korjattavaksi asiantuntijalle johon voi luottaa. Viisaammat käyttävät auton ensin asiantuntevalla tarkistuksessa ennen huoltoa ja takuuajan loppumista. Nämä on vain mun ajatuksia toivottavasti on jollekkin jotain apua.

KATEISTO EERO 25.03.2010 18:54

Vehon huollossa ilmoittivat, että jääkokkareet moottorisuojan sisäpuolella kolisivat. Sinne kertyy väkisinkin sitä sulamisvettä, joka jäätyy ja sitten lämpöasteilla sulaa.Luulen, että ainakin osalla nämä kolinat johtuvat juuri näistä syistä. Kiristivät vielä sisälokaritkin lisäruuveilla, saattoivat nekin kolistella. Enää ei kolise.

MÄKELÄ JANI 27.04.2010 09:34

Syksyllä vein priimaa tavaraa konesuojaan, nyt käyttöönotossa kolajaa niin pirusti, aivan kun iskarin yläpäässä sentin tyhjää eikä mistään kumista tietoakaan. Lämpötila oli yli +10. Laitteena Ducato -08 omalla alustalla.

Tämä taitaa olla sen liian pitkän stopparikumin aikaansaannoksia. Onko kokemuksia "palautuuko" normaaliksi ajon myötä ?

HAAPANEN TIMO 27.04.2010 17:34

Iskari hajonnut jo viime syksynä, mutta et ole huomannut. Talven aikana jämähtänyt kiinni koska on ollut vettä sisällä, ja nyt kolisee helkkaristi. Voi lopettaa kolinansa ajon jatkuessa, mutta rikki on edelleen.

Tälläinen tapaus oli esillä täällä juuri äskettäin, kilometrejä 30000. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.