Saksan arvolisävero!

HAKALA VESA 07.03.2010 17:02

Soommoro!

Tarkoitus hakea Saksasta asuntoauto.

Minkälainen ilmoituksen hinta pitää olla että tulee ne verot maksettua sinne Saksaan? Eikä siis enää veroja Suomeen.

Näyttää olevan erilaisia merkintöjä ainakin ilmoituksissa. Esim. (VAT reclaimable, 19%) , (VAT reclaimable) , MwSt. nicht ausweisbar, MwSt. ausweisbar Kaikissa ei lue mitään mutta mm. tälläisiä merkintöjä löytyy.

LASSUS EVALD 07.03.2010 20:02

heippa,

ostimme viime syksyllä saksasta asuntoauton. ALV on 19% saksassa verrattuna 22% suomessa. Että säästyy 3% jos voi maksaa alv saksassa. Jos ostat auton joka on vanhempi kuin 6 kk (rekisteriin otettu pvm)tai jos on ajettu enemmän kuin tietty km määrä (muistaakseni 6.000 km mutta en muista ihan tarkkaan)silloin maskat alv hinta saksassa ja ei tarvitse maksaa alv suomessa. Eikä mitään autoveroa.

Kannattaa kysyä tietoja vähä joka paikalta. Käydä katsastusasemille, kysyä tuttavilta .... Suomessa löytyy paljon joka on hakenut as auton saksasta.

Lycka Till!!

LEHTONEN TIMO 07.03.2010 20:26

Kun tuot matkailuauton Saksasta on Suomen verovapauteen kaksi vaatimusta. Autolla on ajettu yli 6000 km ja on ollut rekisterissä yli 6 kk. Kun nämä kaksi täyttyvät ei asuntoautoautoa veroteta maahantuonnista. Mikäli jompi kumpi ei täyty,tulee veroseuraamuksia.

HAKALA VESA 07.03.2010 20:30

Soommoro!

Kiitos vastauksista. Olen yksityinen ja tarkoitus tuoda käytetty asuntoauto. Ilmoituksissa vaan niin monenmoisia merkintöjä mutta ilmeisesti liikkeiden hinnoissa on paikallinen alvi niinkuin pitääkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.