REKISSTERISTÄ POISTAMINEN

SUUMÄKI HEIKKI 02.03.2010 10:01

Moniko on jo laittanut "kiesinsä" seisomaan? Mitkähän vakuutusyhtiöt hyväksyvät alle kuukauden seisokin? Saattaa tulla vakuutusyhtiöiden vaihdoksia, niiltä yhtiöiltä jotka eivät myönnä kuin minimissään kuukauden pituisia seisokkeja.

OINONEN JUKKA 02.03.2010 11:31

Kun laitoin marraskuussa auton talvilepoon,kysyin Fennialta ko.asiaa. Ei ole väliä,seisooko päivän tai kuukauden,vakuutukset lasketaan päivä kohtaisesti. Olen kuullut,että joillakin yhtiöillä on joku minimiaika.

HANNUS ARI 02.03.2010 12:12

Joko tuo poistaminen onnistuu netin kautta?

OINONEN JUKKA 02.03.2010 12:21

Kysyin samaa asiaa silloin syksyllä,eikä vielä silloin ainakaan onnistunut,kertoivat asian olevan vireillä ja ehkä tämän vuoden aikana pitäis onnistua.En tiedä tämän hetkistä tilannetta,helpottaisihan se asiaa,vaikka itsellä ei olekkaan kuin 3 kilometriä katsastuskonttorille ja 7 kilsaa vak.yhtiöön.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 02.03.2010 14:19

Nettirekkarointi onnistuu aikaisintaan toukokuussa 2010. Pohjola mm.osaa ohjelmoida koneensa siten, että päivänkin seisonta kirjautuu. Tämä meidän jäsenetu- iffimme ei osaa noteerata kuin vähintään kuukauden seisokin, pitäisköhän liiton yrittää neuvotella sopimuksia himpan notkeempien yhtiöiden kanssa?

KIISKI ANTTI 02.03.2010 14:42

Mites nykysysteemillä muuten tehdään seisontaan laitto kun menee talveksi kaukomaille. Ajetaan auto Epsanjaan ja lennetään papereiden kanssa Suomeen laittamaan auto seisontaan?

Saako edes asuntoautossa asua kun auto on seisonnassa?? kyllä kai luulisi?

HINTIKKA ARI 02.03.2010 15:27

Miksi Pohjola tekisi mitään alle 30 päivän poistoille kun kerran vakuutusehdoissa lukee että poistoaika pitää olla vähintään 30 vrk? Tarkistin asian vakuutusehdoista noin tunti sitten kun harkitsin ottavani autoni käyttöön kahdeksi viikoksi ja sitten taas jatkuisi poisto mutta ei enää 30 päivää...

TUOVINEN PENTTI 02.03.2010 17:59

Nordean vakuutus hyväksyy päiväpoistot ja on muutenkin edullinen vakuutusyhtiö.Tuulilasivakuutus kuuluu kaskoon ilman lisämaksuja.IF:stä ei saa tuulilasivakuutusta ollenkaan matkailuautoille.Intekroidun matkailuauton tuulilasi on kallis jos se menee rikki.Vaihdoin IF:tä Nordeaan juuri tuulilasivakuutuksen takia.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 02.03.2010 18:45

Arille! Soitan huomenna Pohjolaan ja tarkastan tilanteen, onko saamani virkailijan tieto ollut virheellinen. Huomenna informoin!

UUSIKYLÄ PENTTI 02.03.2010 20:02

Kyllä .IF:stä saa tuulilasivakutuksen Intekroidun matkailuautoon Tullut tänävuonna

LUOTO KARI 02.03.2010 21:55

Minulla oli juuri ennen etelän hiihtolomaviikkoa auto hitusen alle 4 viikkoa liikenteestä poistettuna ja vakuutukseni ovat Pohjolassa. Virkailijan mukaan ei ole mitään alarajaa, vaikka päivänkin poisto onnistuu, tosin eihän siinä mitään järkeä ole.

FAGERHOLM IRMA 02.03.2010 22:10

Haluan kertoa, kuinka sain autoni ns. seisontaan siksi aikaa, kun oleskelen Espanjassa samalla paikalla, tänä talvena n,4,5 kk. Otin asiasta selkoa jo ennen lähtöä, sekä vakutusyhtiöltä että katsastuskonttorilta. Kirjoitin valmiiksi valtakirjat tyttärelleni sekä seisontaan laitosta että sen lopettamisesta, kirjoitin niihin oman allekirjoituksen, mutta unohdin kirjoittaa nimeni siihen rek.otteen omistajaosaan, mutta onneksi tyttäreni osaa vieläkin sen kirjoittaa, muisto kouluajalta. Sitten otin teknisen osan mukaan, perille päästyäni tytär meni kats.konttoriin allekirjoitettujen papereiden ja rahan kanssa, se onnistui hyvin. Uutta rek.otetta eivät meinanneet antaa hänelle, mutta puhumalla sekin onnistui. Nyt ensi viikolla ennen lähtöäni hän käy taas kats.konttorissa ja laittaa auton takaisin liikenteeseen, jonka hinta on nyt jo 12,00 euroa. Minä tulen Suomeen vanhan rek.otteen kanssa, mutta haen tytöltä uuden voimassaolevan heti Vuosaareen päästyä, onneksi ajomatkaa on vain noin 3 km. Suomessa on parempi olla oikeilla päivämäärillä oleva rek.ote. Toivottavasti asia tuli selväksi. T. Irma

REINI SEPPO 02.03.2010 22:16

Arvon keskustelijat ,älää sekoittako LASI ja TUULILASI vakuutusta toisiinsa ! Lasi vakuutuksen asiakkaanmaksettava osuus 540eur.( omavastuu ja bonus menetys !)
Tuulilasin vaihto töineen 310 eur. Tosin korjaamalla suoritettuna (onnistuvat kiitettävästi) ,ei omavastuuta

SKARP TARJA 03.03.2010 00:59

Nyt kun, toivottavasti, tuo liikenteestä poisto tulee mahdolliseksi tehdä netin välityksellä ja hintakin pitäisi puolittua niin ei ole enään ongelma etelänmatkaajille tehdä liikenteestä poisto. Auto parkkiin ja etsimääm nettiyhtey ja homma hoitoon. Muuten suurin hävijähän tässä poistojutussa tulee olemaan vakuutusyhtiöt. Meillä auto postettu liikenteestä 13.1.10 ja tulee käyttöön n.kolmen viikon päästä.Säästöä tulee ihan mukavasti kun meidän vakuutuksilla ja näillä muilla pakollisilla maksuilla päivää kohti maksu on nyt 5.19€. Käymme kahdenviikon reissun Wienissä ja eikun taas seisontaan ja säästämään.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.03.2010 09:55

Kuten eilen lupasin, soitin juuri äsken Pohjolaan, edellä antamani tiedot pitävät kutinsa. Liikennekäytöstä poiston voi tehdä vaikka yhdeksi päiväksi ja silloin kun auto ei ole liikenteessä, ei vakuutusmaksua eikä käyttömaksua kerry.

Siis, ei ole mitään vuorokausimääräistä minimiseisonta-aikavaatimusta, vaan tässä tapauksessa pelaa yllättäen terve järki, kun ei ole käytössä,ei ole maksujakaan, mot.

OINONEN JUKKA 03.03.2010 09:59

Kaikki muu tuli selväksi,mutta autoa seisontaan laittaessa,miksi pitäis ssada uusi rekisteriote.?

HINTIKKA ARI 03.03.2010 10:19

Soittamalla saat tiedon että minimiaikaa ei ole rekisteristä poistossa vaan vaikka yksi päivä hyvitetään. Sopimusehdoissa (Autoturva, autovakuutusehdot kohta 8.2.1) sanotaan että "on oikeutettu saamaan hyvitystä... ...jos ajoneuvo on yhtäjaksoisesti poistettuna liikenteestä 30 päivää."

Kumpaako uskon... puhelimessa sanottua asiaa vai kirjallista sopimustekstiä? En tarvitse miettiä edes.

HINTIKKA ARI 03.03.2010 10:29

Kohtaa 8.2.1 ei sovelleta autoihin, vaan autoihin sovelletaan kohtaa 8.2.2 jossa ei siis ole mitään minimiaikaa.

HINTIKKA ARI 03.03.2010 10:31

Koska entinen rekisteriote ei ole voimassa enää kun uusi on kirjoitettu. Uusi kirjoitetaan aina, ja uudessa lukee että auto on poistettu liikenteestä.

OINONEN JUKKA 03.03.2010 10:49

Auto seisonta vakuutukseen 09.11.2009.Vakuutusyhtiön leima ja virkailijan nimikirjaimet,teknisen osan sivu 1 alalaita,kohta käsittelijän merkinnät.En saanut uutta rek.otetta,tällä samalla taas saan auton uudelleen käyttöön,luultavasti silloin tulee uusi ote.

HAAPANEN TIMO 03.03.2010 17:26

Mulle annettiin katsastuskonttorilla uusi ote. Tässä otteessa on ylärivillä kohdassa "Rajoitukset" teksti: "Ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä. Vehicle taken off the road."

Lisäksi kohtaan "Erikoisehdot" ilmestyy teksti "Ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä, Tavallinen poisto 28.10.2009"

Ellei uutta otetta anneta tulee ruksi vasempaan alanurkkaan kohtaan "Poistettu liikennekäytöstä. Avställt"

Jälkimmäisessä tapauksessa olisi jollain tavalla mahdollista ajella ulkomailla, eikä sitä huomattaisi niin helposti kuin englanninkielisellä poistotekstillä varustetulla otteella.

Veikkaisin vakuutusyhtiön virkailijan toimineen vastoin ohjeita.

@timppa

OINONEN JUKKA 03.03.2010 18:44

Samasta vak.yhtiöstä sain toissa syksynä uuden rek.otteen ja viime syksynä en. Aikoinaan riitti soitto ja hommat hoitui. Koko ruljannsi turhaa paperin vekslausta. Nyt kun noin kinokset tosta pienenee,ensin vak.yhtiöön rek.otteen kanssa,samalla reissulla auto pois talviteloitaan. Jos ei ole talven aikana ilmaantunut mitään 2:n päivän sisälle katsastukseen (katsastus vasta kesäkuu,onpahan alta pois) ja taas uusi rek.ote.En ota kantaa virkailjan toimintaan,koska kysyin syksyllä,saanko uuden rek.otteen,ei kuulemma tarvitse.Onhan se hyvä,että täältä palstoilta löytyy tieto,taitoa,onko toimittu oiken vai väärin. Minä veikkaan vaan raveja,jotka alkavat klo. 19.00 V5. Kesän odotusta kaikille.

KAUPPI ERKKI 03.03.2010 19:56

Olen jukan kanssa samoilla linjoilla miksi se ei riitä että käy ilmoittamassa koska auto otetaan käyttöön tai otetaan pois käytöstä

Mitä minä teen uudella rekisteriotteella koska ilmoitusosalla tämä homma hoidetaan pelkkää kusetusta koko homma poliisilla on sillä samalla sekunnilla tiedot autosta kun virkailija on ne koneelle syöttänyt ei poliisi tarvitse rekisteriotetta enää mihinkään periaatteessa ei katsastusmieskään sitä tarvitsisi

Mutta kun suomessa autoilijoita halutaan rahastaa mennen tullen niin niin se tietotekniikka toimii autoasioissa autoilijaan päin hyvin harvoin niin että se jotenkin hyödyttäisi autoilijaa

Poliisi on ostanut meidän rahoilla semmoiset laitteet autoihinsa joilla se pystyy valvomaan reaaliajassa sitä onko meidän auto liikennekäytössä vai ei kiertelevät jopa huoltamoiden pihatkin helpon rahan toivossa ei tarvita mitään rek otteen tietoja rekisterikilpi riittää

Matkailuauton pitäisi saada siirtää sen maan lipun alle missä pääsisi pienimmällä verolla vähän samaan tyliin kuin laivatkin suomalaisesta verottajastakin saattaisi saada yhteistyökykyisemmän kumppanin.

PALIN MATTI 03.03.2010 23:02

Lopetit Ari lukemisen liian aikaisin, tai sitten luit liian vanhaa textiä. Tuo minimiseisotusaika poistui vakuutuksista samalla, kun ilmoitusvelvollisuus vakuutusyhtiöön poistui. Nyt siis ilmoitus menee AKE:n kautta näissä liikennekäytöstäpoistotapauksissa.

MANNINEN RISTO 04.03.2010 00:50

Niinhän se ilmoitus menee, mutta katkeaako vakuutus myös sillä hetkellä. Kyllähän yhtiöt mielellään vejättää näissä asioissa.

SUUMÄKI HEIKKI 05.03.2010 11:56

Vakuutuskatkoksen minimiaika tuntuu olevan eri käytäntö eri vakuutusyhtiöissä. Pohjantähtden minimipituus on kuukausi, joten heiltä ei saa hyvitystä ainakaan lyhemmästä seisokista. Miten mahtaa (varmuudella) olla muilla yhtiöillä. hekuli

OINONEN JUKKA 05.03.2010 15:41

Ainakaan Fennialla ei ole minimiaikaa,vakuutusta maksetaan käyttöpäivien mukaan. Vakuutus yhtiöitä tuntuu olevan pilvin pimein,en vielä 58vuoteen ole kuullut yhtiöstä Pohjantähti.

PALIN MATTI 05.03.2010 16:07

Laajennetaanpa vähän Juhan maailmankuvaa: http://www.pohjantahti.fi/

PALIN MATTI 05.03.2010 16:08

Siis Jukan...

..ttu tätä saittia!

ASIKAINEN MATTI 05.03.2010 16:19

Trafi vastasi sähköpostikyselyyni, että ilmoitusmenettely netin kautta tulee mahdolliseksi kevään kuluessa ja maksaa 6,50 €. Tarkoittanee 13 € yhteensä (liikennekäytöstä poisto ja liikennekäyttöön otto). Kun vakuutus ja käyttömaksut ovat yhteensä hieman yli 3 €/pv, niin menettely alkaa olla järkevä yli 5 päivän seisokista alkaen. Edellytyksenä on tietenkin, että myös vakuutus hoituu päiväkohtaisesti.

OINONEN JUKKA 05.03.2010 17:38

Kiitos Matti. "Jos olisin eilen kuollut,en olis totakaan tiennyt" Eihän toi Pohjantähti mikään poikanen olekkaan,mutta 16vuotta Kotkassa ja sitä ennen yli 20 vuotta Kouvolassa asuneena, en ollut kuullut ko.yhtiöstä,vaikka vakuutuksia on ollut koko ajan.Ei ainakaan yhtiö tuhlaa mainosmarkkoja.

MANNINEN RISTO 05.03.2010 17:49

Tapiolassakin sanoivat käyttöpäivien mukaan.

PALIN MATTI 06.03.2010 12:14

Tiäkkö Jukka, että rehelisyyen nimisä pittää munki tunnustaa, että eka kerran näjin täälä tuomosen vakkuutusyhtiön nimen.

Se on tuo Google sammonen laitos, että jos jotaki pannee ihimettelleen, ni sieltä löytyy apu ja asiat seleviää.

PALIN MATTI 06.03.2010 12:17

Niin juuri. Tietenki köyttöpäivien mukkaan se mennee. Homma muuttu vakkuutusyhtiöisä sillon samala ku muuttu tuo seisotussysteemiki, eli se ilimotus alettiin tekkeen katastuskonttorila ja siittä alako menneen automaattisesti ilimotus myös vakkuutusyhtiöle.

SIREENI LEO 06.03.2010 14:42

Mitenkäs hoitelette palo/varkausvakuutukset? Käyttöönottovaiheessa mielenkiintoinen sekamelska maksettuja ja maksamattomia laskuja. Varsinkin kun vakuutukset suoraveloituksessa. Kokemusta on.

OINONEN JUKKA 06.03.2010 15:33

Aika hyvä kysymys,jos asiat hoidellaan netin kautta.Nyt se on helppoa,kun istuu asioita henkilön kanssa nokakkain.Minä jätin palo-ja varkausvakuutuksen voimaan seisonta-ajaksi.Syksyllä kun auto seisomaan,tammikuussa tuli vak.maksu palo-ja varkauden osalta.Eiköhän kuukauden päästä taas liikenteeseen ja siitä ne kaikki vakuutukset alkaa pyörimään.

PALIN MATTI 07.03.2010 01:47

Nythän on asia niin, että liikenteestäpoistossa jäävät automaattisesti voimaan nämä palo- ja varkausvakkuutukset. Niistä ei tartte ite erikseen huolehtia. Ja niitten ossuuesta ei tietenkään se maksuossuuskaan katkia.

Simppeli hommahan tämä.

INGMAN JENS 15.04.2010 20:03

Onko kenelläkään tietoa koska homma hoituu netin kautta? Huhtikuussa luvattiin aikaisemmin.

OLLIKKALA PENTTI 15.04.2010 21:40

täällä saitti palstalla keskustelijoillä näkyy olevan antipatioita tiettyjä v-yhtiöitä kohtaan kun kirjoitetaan totuuden vastaista textiä,saattaa kuulua, peri suomalaiseen Tai savolaiseen elämäntyyliin kirjoittaa suorastaan potaskaa. Tarkistin tänään ifin v-sopimukse autojen osalta. Rekisteristä poisto v-maksun maksu hyvitys on 365 osaa vuosi vakuutus hinnasta per päivä, takaisin maksu laskentaan oikeuttaa yli 30 päivän rekisteristä poisto.sen lyhyempää rekisteristä poistoa ei varmaa suositella kuin,kenties laihialla,jos sielläkään- Toiseksi joku kirjoitti naurettavan summan lasivakuutuksen € määräisestä oma vastuusta se on ifin v-sopimuksen 17.10.2009 mukaan 150 € jos lasivaidetaan.jos lasikorjataan ei ole omavastuuta.Kun kirjoitellaan € määräisistä hinnoista,ne kannattaa julkaista € merkillä varustettuna niin suomalainenkin osaa laskea onko hinta/tai palveu paikallaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.