VVM:n kosto

SOLANO OLAVI 24.02.2010 13:55

Valtiovarainministeriön kostoisku kaikille matkailuauton ostajille ja käyttäjille. Koska matkailuautot ovat autoverovapaita (ns.nollavero)niin nyt sitten on keksitty rangaistus siitä,että voit tuoda matkailuauton euroopasta ilman autoveroa.Jäljet taitavat johtaa taas "sylttytehtaalle" eli Kuitusen porukkaan,joka on tottunut värkkäämään näitä kaikenlaisia rangaistusveroja autoilijoille. Koska tämä on kansallisesti päätäntäkelpoinen,niin ei EY:n tuomioistuin ehkä ota kantaa koko asiaan. Taas on siis kieroiltu ja lyöty nurkan takaa autoilijaa.Tämä varmasti kostautuu ja verotulot jäävät valtiolle pienemmiksi kuin on laskettu,koska autot pannaan seisomaan herkemmin. Siis yhtä tyhjän kanssa,mutta saadaanhan kiusata matkailuautoilijoita.

PALIN MATTI 24.02.2010 16:55

Mikä tämä uusi rangaistus nyt sitten on? Kerro vähän tarkemmin. Ainakaan tiedotusvälineissä ei ole ollut juttua mistään uudesta 'rangaistuksesta'.

HÄNNINEN JUKKA 24.02.2010 17:21

Äläs nyt. Just joku päivä sitten ilmotettiin, että valtio joutuu maksamaan satoja miljoonia liikaa perittyjä autoveroja takaisin. Jollainhan konstilla valtion taskut on saatava tasapainoon. Monet riemastuvat palautuksista, me matkailuautoilijat, jotka heille niitä valtion ( = meidän )palautuksia maksamme, nyt sitten vaan nyreksimme kurjaa kohtaloamme. Vaan kuinkahan moni kuuluu molempiin porukoihin ? Veikkaan että aika monta tuhatta löytyy. Mulle on tullut kahdesta 2003-2006 tuodusta henkilöautosta (omaan käyttöön) valitusten kautta palautusta rapiat 2000 euroa. Annan siitä taas osan itselleni ( = valtiolle ) uuden korkean matkailuajoneuvon päästöveron muodossa. Ja rahahan on luotu kiertäväksi, eikös vaan ? Mitens kamraateilla ?

SOLANO OLAVI 24.02.2010 19:17

Matkailuauto on M1 luokkaan kuuluva vähintään 1875 kg painava ajoneuvo joka on autoverosta vapaa.Sen pitää myös täyttää joitakin muita vaatimuksia mm.korkeuden ym.suhteen. Koska matkailuauto on vapaa autoverosta,siitä ei mene tuodessa autoveroa. Vaikuttaa siis vahvasti siltä,että oli helpompi määrittää matkailuautolle MASSAAN perustuva ajoneuvovero,kuin alkaa keksimään uutta autoveroa,mikä olisi ollut erittäin hankalaa. Koska tämä käyttövero on huomattavasti suurempi(ja epäoikeudenmukaisempi) matkailuautoille kuin muille,joilla on CO2 päästöperusteinen vero,niin vaikuttaa ihan siltä kuin tämä olisi eräänlainen "rangaistusvero",koska ei saada perittyä autoveroa maahantuonnin yhteydessä ja jotain piti keksiä. VVM:n "aivoriihi"päätti siis ehdottaa tätä ja se meni läpi eduskunnassa.Tämä VVM:n klikki on myös surullisen kuuluisa ns.ELV-verosta,jonka EY tuomiosituin totesi laittomaksi ja valtio joutui palauttamaan yksityisille maahantuojille kymmeniä miljoonia.

KUUTTI MARKKU 25.02.2010 08:11

Ehkä kyseessä ei ole kosto, vaan esimakua tulevasta. Matkailuautot ovat olleet vapaita autoverosta, ja nykyisentyyppinen oston yhteydessä maksettava autovero tulee pikapuoliin poistumaan myös henkilöautoilta. Autoveron poistumisen yhteydessä myös henkilöautojen vuotuiset käyttömaksut tulevat nousemaan tuone 300-700 euron vuositasolle. Verotukseen on tulossa muuutoksia polttoaineverojen osalta viimeistään 01.01.2011, joten on todennäköistä, että samassa yhteydessä päätetään myös autoveron poistosta. Autoveron poisto tulee laskemaan uusien autojen hintoja tuhansia-kymmeniä tuhansia, joten se suoritetaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Vuotuisten käyttömaksujen nostosta ilmoitetaan sitten vaalien jälkeen. Matkailuautoilijat ovat vain koekaniineina tässä asiassa verottajalle, ja koska matkailuautoilijat eivät ole nousseet barrikaadeille, voidaan henkilöautoille suorittaa samanlaiset, saastemääriin perustuvat vuosimaksun korotukset.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.