Kaikki verot polttoaineeseen

SALONEN MARKKU 09.02.2010 09:17

Kaikkien autojen päästömaksut ja verot pitää siirtää polttoaineen hintaan. Vain tällä maksetaan se todellinen kulkuneuvon päästö ja ajetut kilometrit. Jos on vanhoja enemmän kuluttavia vehkeitä niin mitä sitten?,kyllä nykyinenkin kalusto vanhenee. Tällä päästäisiin kerralla siihen kunnon tulokseen ja olisi oikeudenmukainen kaikille.

LAHTI ANTTI 09.02.2010 09:28

Tulihan juuri eilen radiosta uutinen, että ensi vuonna käytäntö tullee muuttumaan. Dieselin hinta noussee jonkin verran ja käyttövoimavero laskee, tai toisena suunnitelmana on, että dieselin hinta nousee reilusti ja käyttövoimavero poistuu kokonaan. Asia tulee käsittelyyn ensi syksynä ja laki voimaan ensi vuonna.

Bensiinin hinta tulee säilymään nyky tasolla.

SALONEN MARKKU 09.02.2010 09:53

Juuri sitä tarkoitin että KAIKKI moottoriajoneuvoverot pitää siirtää polttoaineen hintaan, jossa olisi kepulaisten traktoritkin mukana. Uutisesta jäi se kuva että vähän viilataan sieltä sun täältä ja vanhoja maksuja jää.Yrittäjillä on kuitenkin keinot saada rahansa takaisin ilman uusiakin lakeja. Tätä typerää korjailua tämä hallitus on tehnyt jo liian monissa päätöksissä.Ensin vähennetään ja sitten onkin puoluelupaukset osittain täytetty, sen jälkeen taas lisätään....tämä on ...

KAUPPI ERKKI 09.02.2010 10:04

Eihän se käyttövoimavero (Dieselvero) ole mikään iso matkailuautoissa

mutta tämä painoon sisällytetty ajoneuvovero sehän ei uutisen mukaan ole häviämässä mihinkään vaan rasitus entisestään lisääntyy jos käyttövoimaveroa lähdetään rukkaamaan mutta tätähän minä tässä vähän pelkäsinkin että näin tässä tulee käymään

NYYSSÖNEN KAJ 09.02.2010 11:27

"KAUPPI ERKKI Eihän se käyttövoimavero (Dieselvero) ole mikään iso matkailuautoissa "

Vai ei ole minulla 510€/vuosi tiiselivero

KAUPPI ERKKI 09.02.2010 13:34

Minähän kirjoitinkin matkailuautoista enkä mistään katiskoista

NYYSSÖNEN KAJ 09.02.2010 14:39

katiska? Minulla on tavallinen 3,5 tonnia kantava matkailuauto.

SALONEN MARKKU 09.02.2010 14:56

Nämä kaikki käyttömaksut ja verot johtuu omistamisesta eikä käytöstä. Niissä veroissa mitä verotetaan käytön mukaan on jonkinlainen tasapuolisuus esim. sähkölaskussa huomasin olevan sähkövero erikseen mainittu( olikohan tuokaan kulutuksen mukaan). Kuinkahan pitkään tuokin on ollut , vai onko nyt vaan merkattu selvemmin. Kyllä EU sai tästä Suomesta virkamiehineen sellaisen piikin lihaansa, että muut EU kansat vielä äänestää meidät pois kun huomaavat mistä maasta kaikki hullut lait tulevat vielä heillekkin.

PERIAHO JIMY 09.02.2010 15:15

Tiedämpähän ainakin ketä en tule ikinä äänestämään loppuelämässänikään, niihin kuuluu joka sorkka vai sanosko apina eduskunnasta, joka äänesti päästöveron puolesta, toivottavasti joku muukin olis äänestämättä ja sais virhevalinnat eduskunnasta takasin palkkatöihin ja tavallisiksi veronmaksajiksi, se pistäis vähän hymyilyttää...

SALONEN MARKKU 09.02.2010 15:31

Tämä Pertti Salovaarakin (keskusta)jää kuulemani mukaan pois kansanedustajan töistä. Hänelle tärkeitä asioita olivat perheet ja liikenne. Miten kävi : köyhä Suomalainen köyhtyy - kouluttamattomia pakolaisia virtaa samalle elintasolle ja ei varmaan työelämään. Ajoneuvojen verot kasvaa epäoikeudenmukaisesti. No, vaikkei teemat menneet niinkuin lupasi, niin 8n vuoden kansanedustajatyöstä tulee täysi eläke 3 vuoden kuluttua kunhan on 3 vuotta täydellä rahalla ensin huilaamassa rankan työn jälkeen, josta taisi mennä ainakin vuosi sairaslomilla. Nyt kuulemma riitti kun sai asiansa toteen. Tuohan on täyttä......

KAUPPI ERKKI 09.02.2010 21:22

Ei kai niitä kansanedustajia sitten tarvii vaihtaa jos siirryttäisiin kokonaan siihen "kolehtihaavi" äänestykseen jossa äänestettiin Niinistölle epäluottamuslause

Tai sitten jos haluttaisiin äänestää sieltä omalta paikalta niin äänestys napin sijaan olisi semmoinen neljän ruudun näyttö vähän niinkuin hedelmäpelissä olisi jaa, ei, poissa, tyhjää ruudukko sitten vaan painettaisiin käynnistä nappia ja tulos mikä se nyt kulloinkin sattuu olemaan olisi äänestyksen tulos jäisi se puoluekuri pois niinkuin Niinistönkin epäluottamus äänestyksessä.

TORKKO JUHANI 12.02.2010 14:22

Olen ketjun aloittajan kanssa samaa mieltä,että kaikki veroluontoiset maksut pitäisi olla polttoaineen hinnassa.Näinollen maksu olisi käyttömäärään perustuen oikeudenmukainen.Muuten ei mulle ole avautunut tämä verojen vaikutus saastuttamisen estämiseen.Minne nämä kerätyt maksut menevät ja miten ne pienentävät saastumista?

KOSKINEN OLLI 12.02.2010 15:26

Minne rahat menevät. Katsoppas tuota.

http://www.ulkoministerio.fi/Public/default.aspx?nodeid=41481&contentlan=1&culture=fi-FI

TORKKO JUHANI 12.02.2010 16:44

Ei kyllä aukea vieläkään(sama pää kesät talvet)-- Kyllä rahaa tuntuu menevän vinkuintiaan ihan kiitettävästi,mutta miten se maailma pelastuu kun mun koppiauton verot moninkertaistetaan??

PALIN MATTI 12.02.2010 19:15

Tuo on hyvä! Samala saatassiin kaikki ulukomaalaisekki pois Soumesta. Ei kai kukkaan hullu tänne tulis ajelemaan autoilaan semmosila rapian kahen euron pensahinnoila.

Hyvä! jessss!

KOSKINEN OLLI 12.02.2010 20:48

Niin. Tarkoitatko Palin, että ulkomaan kilpiin rekisteröity auto kulkee vähemmillä päästöillä?

PALIN MATTI 12.02.2010 21:04

En tarkota. Meinaan vaan, että jos vaikka ranskalaisela maksaa kotimaassaan pensa 1,3 euroa litraltaja vaikka Ruåttisa 1,4 euroa litralta, ni ei kai se aja vasitela tänne Suomeen maksammaan 2,1 euroa litralta siittä pensasta. Jääpi tuohon vähän etelämäksi se.

Sitä mie meinaan.

KOSKINEN OLLI 12.02.2010 22:01

No, sittehän sinä Palin tarkoitat sitä että Suomessa rekisteröityjä autoja kohdellaan väärin kun niillä on kiinteä päästövero. ?

MANNINEN ESA 12.02.2010 23:28

Woe Koskisen Olli,ettäs oletkin terävä ja lystikäs. Huh. Ihan pittää ottaa nitro, jottei veri purskahda ulos. Käykääpä kaikki katsomassa Ollin osoitteessa, niin voitte sympatiseerata maamme viisaita päättäjiä. Kyllä karavaanareita pitää verottaa enempi. Eihän noihin maamme verorahat riitä millään. :)

Ollilta lainaus: "Minne rahat menevät. Katsoppas tuota."

http://www.ulkoministerio.fi/Public/default.aspx?nodeid=41481&contentlan=1&culture=fi-FI

PALIN MATTI 13.02.2010 08:08

Tarkoitan tällä sitä, että jos Suomessa suomalaisilta nyt ajoneuvoverona kerättävä kustannuserä siirretään Suomessa kaikilta polttoaineen ostajilta perittävään veroon, niin silloin sen veron maksajina ovat myös maassamme liikkuvat ulkomaalaisetkin.

Yritän tässä nyt perätä visioita niistä mahdollisista menetyksistä, mitä voisi aiheutua maamme joutuessa yleisesti sikakalliin polttoaineen aiheuttamaan arveluttavaan maineeseen.

Sikakalliin ja sikakalliin, riippuu tietenkin paljonko se veronkantotavan muutos sitten korottaisi sitä polttoaineen hintaa. Laskekaapa joku, jolla on mahdollisesti lähtötiedot käytettävissä, niin tuo korotuksen määrä. Voihan se olla ihan huomaamatonkin tai sitten suorastaan luotaantyöntävän suuruinen.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 13.02.2010 10:33

No Matti, voin vakuuttaa, että jos se m-autoilijoilta perittävä korotettu ajoneuvovero perittäisiin polttoaineen hinnassa, sitä ei noteeraisi kukaan, pari senttiä litraa kohden!

Mutku se olisi näille arkadian pösilöille liian johdonmukaista (se maksaa, joka saastuttaa ja saastuttaminen on suorastaan verrannollinen poltettuun polttoaineeseen) ja yksinkertaista ja ymmärrettävää meille kuluttajille, vieläpä meidän omassa kontrollissamme (jos emme halua saastuttaa, emme polta sitä polttoainetta ja tästä ilmastonsäästöstä meitä ei rangaistaisi kilomaksulla).

Hyvät ja viisaat ratkaisut ovat juuri niitä yksinkertaisimpia, noista meidän arkadiapelleistä on fiksua vähän pyöritellä asioita solmuun, jotta köyhä kansa ei hiffaisi, miten vähällä järjellä koko mylly pyörii. Amen!

MANNINEN ESA 13.02.2010 10:52

Lainaus Veli-Pekalta: "Hyvät ja viisaat ratkaisut ovat juuri niitä yksinkertaisimpia, noista meidän arkadiapelleistä on fiksua vähän pyöritellä asioita solmuun, jotta köyhä kansa ei hiffaisi, miten vähällä järjellä koko mylly pyörii."

Hyvä, että joku hiffaa, se on Veli-Pekka. Allekirjoitan. Sangen yksinkertaista:

Miten sillä koulu/koulutuspohjalla, minkä yksittäinen ns. ministeri omaa/pitää hallussaan, voi max. 4 vuoden minis- teriyden aikana tulla hallitsemaan oman ministeriönsä alaan ja lainsäädännölliseen alueeseensa kuuluvat asiat. Ei sitten millään. Sellaista robotti-ministeriä ei ole olemassakaan. Tuskin on omilta kiireiltä aikaakaan pereh- tyä kaikkiin koukeroihin. Ministeriöissä työskentelee satamäärin virkamiehiä, joiden tehtäväkuvaan kuuluu eriytettyjä asoita, jotta joku aina oppinut / lukenut ihminen tietää jonkin spesifisen asian. Esim. Kyselin juuri linja-auton muuttamista M1-autoksi ja täytyy tässä kohden kehaista Suomen liikenneministeriön työntekijöitä. Kun joku ei aina kysymääni asiaa "hallinnut" / osannut, hän antoi seuraavan "tietäjän" nimen ja kylläpä tulin perin juurin vakuuttuneeksi, että siellä asiat osataan. Vastaukset sain aivan muutaman hetken viiveellä ja yksi päivä riitti kaikkien asioitteni selville saamiseksi. Kiitos vaan osaava liikenneministeriön väki. Ilman teitä ministerit olisivat ihan pallohukassa olevaa porukkaa. Ja teille herrat/rouvat ministerit sanon, että laittakaa joskus ihan oikeasti tämän maan asioita kuntoon, eikä pidetä sitä omaa lehmää aina ojassa.
NYYSSÖNEN KAJ 13.02.2010 10:53

Minä kannatan attä vero polttoaineeseen! Saisimpa ajella suurimman osan vuotta verotta. Minä kun tankkaan pääsääntöisesti ulkomailla ja kotiin palattaisiin silloin täydellä tankilla. Hatkittavaksi tulisi myös tankkikapasiteetin nosto 300L-->600L

Esanjassa Dieselin hinta 0,96€ mitenkäs siellä Suomessa Algarvesta kaj

KATEISTO EERO 13.02.2010 12:51

Kanarialla oli halvimmillaan 63 senttiä per litra

VALLIUS MARTTI 14.02.2010 19:30

Ei misään nimessä veroja poltto aineseen.Sen voisi ratkaista samalla tavalla kuin ratkaistiin TV lupa maksu siitä tehdään meedia maksu ja sen joutuu maksamaan kaikki suomessa asuvat vaikka ei televisiota omistaisikaan mutta media maksun joutuu maksamaan,Suora ehdodus arkadian mäelle että auto veron mutaa niin että jokainen suomessa asuva maksais autoveron vaikka ei autoa omistaisikaan.Tää olisi sitä demokratiaa jota harastetaan arkaadian mäellä näin päästäis yhteis ymmärykseen tästä karavanareita piinavasta epäoikeuden mukaisesta verosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.