tarvitaan niksejä virtalukon kanssa.

KALAJAINEN PASI 07.02.2010 11:58

tervehdys! ajattelin pyytää apua karavaanihenkisiltä kanssaveljiltä. itselläni on asuntoauton lisäksi kakkosautona vanha nissani. nyt olis katsastus edessä ja virtalukon kanssa on ongelmia. avaimen voi ottaa pois asennossa kuin asennossa.

olisko kenelläkään jotain niksiä millä avaimen sais pysymään virtalukossa auton ollessa käynnissä. katselin pikkuisen netistä apuja. jotkut suositteli aseöljyä lukkopesään. löysin myös niksin että avainta kun koputtelee alasimenpäällä hieman litteämpään muotoon niin johan alkaa pysyyn pesässä eikä pysty ottaan pois auton ollessa käynnissä.

eli onko kellään kokemusta avaimen litistämisestä tai muuta konsteista. auton pitäis saada katsastuksen läpi vaan. rahaa en viitsisi enää sijoittaa nissaniin sillä auto alkaa oleen sen verran iäkäs. uus lukkopesäkin maksaa varmaan satasen paikkeilla.

kiitokset etukäteen vinkeistä!

TAMMINEN MIKKO 07.02.2010 12:05

Poikkea jossain "pikasuutarissa" missä tehdään niitä avaimia ja pyydä tekemään hiukan leveämpi. Kyllä se niin onnistuu. Jo pelkästään uusi avainkin saattaa riittää, on näet terävämmät kulmat ja puree paremmin kiinni.

JOKINIEMI PETRI 07.02.2010 14:29

moi.toimi noin kun tamminen kirjottaa,ja jos ei onnistu tekeen leveänpää.lyö siihen avaimeen alasimen päällä,kuulapää vasaralla pari napakkaa iskua.avain leviää hiukan.kokeile tätä myös vanhaan avaimeen

MANNINEN RISTO 07.02.2010 17:37

Minulla oli sama vika ja teetin uuden avaimen. Sillä selvisi.

PALIN MATTI 07.02.2010 18:57

Joissain autoissa se avaimen pää painaa virtalukkopesän pohjaa ja siten ilmoittaa avaimen olemassaolosta. Avain kun kuluu, niin sen vaikutus häviää. Hanki siis uusi avain. Helpoin tapa korjata tuo vika.

KULMALA JUKKA 07.02.2010 19:00

terve

mutta mene sellaiselle avaimen tekijälle joka osaa lukea sen avaimen koodin niin saat kunnollisen avaimen, kopioimalla tulee vaan samanlainen, tosin joskus sekin jää senverran teräväksi ettei heti irtoile pesästä.

JOKINIEMI PETRI 07.02.2010 19:10

toi on ihan yleinen vika vanhoissa japsi autoissa.avain ja virtalukon haitat kuluu.sit kun uuskaan avain ei pysy lukossa sitten ei voi paljo muuta tehä kun virtalukko vaihtoon.

PENTTINEN ARTO 07.02.2010 19:33

Minulla oli myös sama vika ja joka korjattiin , mutta kuinka ollakkaan noin kk. korjauksen jälkeen lukko meni ajaessa jyrkässä mutkassa lukkoon ja auto saman tein poistui ajoradalta. Tuli Kuusankoski kamaa siitä. Jäi pieni pelko selkäytimeen miten voi käydä jos avain lähtee auton käydessä pois virtalukosta.

PALIN MATTI 07.02.2010 19:58

Mitenkä voi vahingosa mennä tiukasa kurvisa ajaesa ohojauslukko pääle? Ei oikkeen mee jakelluun nyt.

VIRTANEN HANNU 07.02.2010 20:58

Juuri samanlainen ongelma oli minulla kuin Pasillakin, auto vain Hiace. Mene lukkoliikkeeseen vanhan virtalukon kanssa, lähettävät pajalle (olikohan Mikkelissä) jossa laitetaan uudet sisukset lukkopesään. Maksoikohan jotain 25 euroo, eli paljon halvempi kuin koko uusi lukko. Mukana tuli myös uudet avaimet 2 kpl.

JOKINIEMI PETRI 07.02.2010 21:06

paliinille.hei etkö tie virtalukossa on haitat.kun työnnät avaimen virtalukkoon haitat vapautuu myös.rattilukko on jousikuormalla määrätyjen haittojen takana.kun kulunut avain putoo lukosta.rattilukko lukkiutuu pienestä ohjausliikeestä.tämän taki juuri leimakonttorilla ollaan tarkkoja et avain ei voi vahinkossa pudota virtalukosta.

HALMEENMÄKI JUHANI 07.02.2010 22:30

Rattilukossa ei koskaan kannata pitä muuta kuin minimimäärä avaimia. "Kilon punnus" syö mekanismia!

Rattilukkoon ei saa ruiskuttaa yhtään mitään jos se on paikallaan. Rattilukon haittoja voidellaan öljyämällä avain ja viemällä se lukkoon. Perusteellinen huolto tehdään poistamalla lukkopatruuna, puhdistamalla haittamekanismit ja voitelemalla ne.

Avaimet olisi syytä uusia ennenkuin ne kuluvat sukkapuikon näköisiksi. Kulunut avain tuhoaa ajan mittaan myös lukkopatruunan SEKÄ sen pesän.

Oikean uuden avaimen tekee lukkoliike, ei suutari. Helpoiten uuden avaimen saa Nissanin tapauksessa huoltokirjalla, siinä on avainkoodit. Oikein hyvä lukkoliike ei tarvi kuin avaimen: autotehdas on käyttänyt vain tiettyjä avainkoodeja, ja ohjelmisto osaa päätellä uuden avaimen koodin kuluneestakin vertaamalla sitä mahdollisiin tuotannossa käytettyihin.

Unohda siis suutari, vasara tai suihkeet kun kyse on oman auton lukoista. Uusi oikea avain ei paljoa kymppiä enempää maksa.

PALIN MATTI 08.02.2010 00:18

Raju on kaarrekiihtyvyys autossa, jos avain lentää itestään lukosta pois. Tai sitte sulla on silitysrauta avamenperänä.

PENTTINEN ARTO 08.02.2010 16:19

Voi voi kun ei tullut sanottua että avain oli virtalukossa , kun se riivattu napsasti ohjauslukkoon. Korjaamo joka korjasi maksoi viulut oikeuden päätöksellä,katsatusmiehen todistus ratkaisi kun avain lähti irti lukosta auton käydessä. lukkoa ei olis saanut korjata vaan vaihtaa uusi.

PALIN MATTI 08.02.2010 16:28

Olisko joku ristiriita tuosa sun lausunnosa?

Ensin sanoit: "...avain oli virtalukossa , kun se riivattu napsasti ohjauslukkoon".

Sitten kerrot: "...katsastusmiehen todistus ratkaisi kun avain lähti irti lukosta auton käydessä".

JOKINIEMI PETRI 08.02.2010 16:38

siisa jumalauta paliin.oletko sä oikeesti noin tyhmä vai saivarteletko sä aina joka asiaan.siis tää on helppo tajuta.auto käyny leimalla.hylätty virtalukon viallisuuden taki.sitten joku markan suutari sen muka korjannmutta mutta kun ei olekkaan korjannu.naps ajossa rattilukkon ja siitä mäkeen.no tietysti se leimamies joka auton hylkäs raastupaan todistaan et lukko oli viallinen.siinä teki markansuutarin tuhansien vahinkon.

PALIN MATTI 08.02.2010 19:23

Tyhymähän mie. Näkkeehän sen jo päältäki. Nyt ku sannoit, että ei se avvain sitte kuiteskaan irronukkaan siittä virtalukosta ajon aikana, ni asia on harvinaisen selevä.

KALAJAINEN PASI 11.02.2010 12:58

kiitokset kaikille. auto meni katsastuksesta läpitte. pari kertaa vasaraa annoin ja tein katsastusavaimen. tuli niin tiukka että en meinannut itekään saada avainta ulos. no jokatapaukessa nyt on katsastusavain ja kävin teettämässä uudenkin avaimen arkikäyttöön.

KAUPPI ERKKI 11.02.2010 16:58

Kiva lukea näitä onnellisesti päättyneitä tarinoita

Onko totta ettei edes vasara osunut peukaloon.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.