4. vuodenaika, ns. talvipaketit, mutta ne muovit!!!

LAHTI RISTO 05.02.2010 12:59

Etelän autoista tehdään talvipaketeilla ympärivuotisia (ns.Suomi-autot),mutta materiaalit unohtuvat. Ulkopuolella olevia muoviosia pitäisi lämpötilajännitysten takia joko lyhentää osiin, laittaa sekaan lujitteita (esim. lasikuitu). Paras olisi luopua muovisista kulmalistoista kokonaan, onko alumiini parempaa? Sisäpuolella kaarilistat lyhenevät pakkasilla ja aukeavat raot ovat rumia. Vessan muovista valetulle lattialle 100 kiloisen (hmm...miehen)ei sovi astua ennenkuin sisälämpötila on tunnin verran ollut vakio... Hobbyni muovit on maahantuojan luvalla tilattu. Laitattamista kannattaa harkita vasta kun pakkaset loppuvat? Matkamökissäni on "komea", kaareva takapalkki. Tietysti muovia. Olen funtsinut ja lujuuksia laskenut.Se "vetelee", koska muotona on kulma? Kylmän kiristyksessä tiettyyn kohtaan kohdistuu pahin. Ja "raps". Olisiko tänä talvena rapsahtanut "euroopassakin"? Ehkä Algeriassa asti? Siis olen toiveikas viestin perille menosta Saksan, Italiankin tehtaita myöten! En syytä merkkiä, samat ratkaisut vaivaavat muitakin Terveisiä vaan, ei risat muovit menoa haittaa. Eikä tuleva autoveron korotus. On tämä pyörille rakennettu elämä poikaa - pakkasillakin!!!

SUOMINEN TAUNO 05.02.2010 14:24

Puhut asiaa. Minulla oli aiempana autona Autoroller 3 vm 99 ja siinä asunto-osan helmat ja puskurit olivat muovia. Tietenkin sitten aivan riekaleina. Ducaton muovipuskuri oli vuosienkin jälkeen vielä aivan uudenveroinen. Ilmeisesti käytetyissä muoveissa on eroa.

Uutta autoa hankkiessani ymmärsin sitten koputella materiaaleja ja tutkia, missä on muovia. Toistaiseksi ovat nyt muovit kestäneet, mutta pitänee koputtaa puuta.

PULKKI MARTTI 05.02.2010 20:00

Ristolla on ainakin asenne kohillaan.Tottahan se on että ei pikkujutut aikamiestä haittaa, vaikka harmittaahan se joskus että joutuu maksamaan täyden rahan tehtaiden koekaniinina olostaan.

PYLKKÖ RAIMO 06.02.2010 20:07

Heikoista muoveista on kokemuksia myös minulla.Rimorin helmat ovat pakkaseen sopimattomia "näkkileipä" muovia. Samat kokemukset listoista sisällä,kuin jutun avaajalla,lyhenevät pakkasilla ja jättävät rumasti saumat näkyviin. Alumiini se olisi varmaan poikaa,mutta kai se on liian kallista koritehtaille??.Tietysti vain näiden halpisautojen tehtaille. Naapurin isännän Grandugasta halkesi alkovin alapohja tuulilasin päältä pakkasella.Listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkälle..

SAARI RISTO 12.02.2010 19:57

Samanlainen Hobby ja talvisäilössä katon alla, mutta kylmässä. Oven vieressä oleva kaareva muovinen vaunun pystylevikepaneeli on mennyt useammasta kohtaa poikki tämän talven pakkasessa. Säröjä on melkein kaikkien kiinnitysten kohdalla. Liikkumavarat on unohdettu. Nyt se sitten vuotaa ellei korjata. Korvaakohan tiiveystakuu? RÖö

KERÄNEN LAURI 13.02.2010 15:32

Olen myös "onnellinen" Hobbyn omistaja vuodesta 06.Tuonti auto yksityiseltä ostin,takuuseen en ole mitään saanut.Ne kuuluisat harmaat pysty muovit olleet riesana ja takavalot kertaalleen vaihdettu kun heijastimet meni pilalle.Nyt suunnitteilla tuunata ja ottaa kokonaan ne muovit pois ja uudet erillaiset valot taakse.Jo tutun korjaamon kanssa joka tuntee tapauksen.Koristeethan ne vaan on.Muuten tyytyväinen kesäisin kun vaan harrastan tätä lajia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.