Ei käynnisty!

TARVAINEN VEIKKO 04.02.2010 16:09

Lisäyksenä alkuperäiseen asiaan. Tukado kyllä starttaa hyvin, ja akun - kenkää käytetty irti. Mutta ei vain lähde tulille. Neuvoista kiittäen Veikko.

NOUSIAINEN ASKO 04.02.2010 16:21

Saako varmasti polttoainetta jos saa vaika ilmaa suodattimen tivisteestä.

Oli kerran tavella tämmöinen vika.

JANHONEN MATTI 04.02.2010 17:02

Yrittääkö edes käynnistyä. Sekin jo kertoo jostakin. Jos hehkut menneet niin tuskin kuitenkaan kaikki kerralla eli ainakin joillakin sylintereillä yrittäisi käynnistyä. Tietenkin jo hehkun rele menee niin silloinhan tietenkin mykistyy kaikki hehkut. (Voi olla myös niin, että joka hehkulla oma rele) Sammuuko hehkun merkkivalo lainkaan ennen starttausta? Tuleeko startatessa savua pakoputkesta?

Jos diesel pyörii kunnolla ja hehkut toimii niin silloin käynnistymisen esteenä on käytännössä vain polttoaineen puute. Siihen taas voi olla hyvinkin monia syitä.

Mitä polttoainelaatua tankissa on? Milloin olet vaihtanut suodattimen? Toimiiko polttoaineen matalapaineinen siirtopumppu?

Oletko muuten koettanut käynnistää vara-avaimella. (Virtalukko tunnistaa avaimen koodin.)

Olethan katsonut, että kaikki sulakkeet on ehjiä ja virta kulkee niiden läpi mm. siirtopumpulle. Liikuttele samalla sulakkeita hieman jos mahdollista.

Tuo käynnistyksen esto voidaan toteuttaa box-ohjatussa common rail -koneessa niin monella tavalla, etten käy edes arvaamaan miten Fiat on sen toteuttanut.

TERVO JARI 04.02.2010 17:08

kysytään, tai ilmoittais että on vieny vermeen korijuaamolle tai jotain vastaavaa . . .

Jos kysyy, pitää olla kommentoimassa vastauksiin muutoin menee "plörinäks"/ arvuutteluksi koko vastaus ketju . . .

Jari

TERVO JARI 04.02.2010 17:17

kommentoida tuohon asiaan,

Kun vastaat johonkin kirjoitukseen valitse: OSALLISTU KESKUSTELUUN.

ÄLÄ valitse silloin: ALOITA UUSI KESKUSTELU vaihtoehtoa, sillä jos tän vaihtoehdon otat aloitat silloin uuden keskustelun ja viestisi ei mene vastaukseksi siihen keskusteluun johon alunperin oli tarkoitus kirijoottaa.

Tässä oli syy edelliseen "purkaukseeni" kun urputin tuosta kun asianomainen ei kommentoi vaikka kysytään, oli vaan aloitettu vahingossa uusi keskustelu, "män pakka sevon".

Se vielä vinkiksi että piisaa kun "yhdellä saralla" aloittaa keskustelun, jos kirjoittaa saman asian useammalle osiolle, se sekoittaa vaan vastaustulvan . . .

Jari

KAUPPI ERKKI 05.02.2010 14:05

Kokeile jos ns kolarikytkin on lauennut koska se sulkee polttoaine syötön tankista

Kytkin sijaitsee akun vieressä rintapellissä musta rasia painetaan yläpuolelta jos kuuluu naksaus niin avot muuten pitää lähteä katsomaan kristallipallosta.

TARVAINEN VEIKKO 13.02.2010 16:28

Kiitos vastauksesta.Anteeksi tyhmyyteni, en häiritse enempää.

LAHTI ANTTI 13.02.2010 16:41

Älähän nyt Veikko, selviskö syy siihen alkujaan esittämääsi kysymykseen?

Ja et sinä täällä ketään häiritse. Mukaan vaan!!!

TAMMINEN MIKKO 13.02.2010 19:30

Palanut. Oli huohottimen sähkövastus oikosulussa ja ajonesto oli samassa sulakkeessa. Otin vastuksen johdon irti ja vaihdoin sulakkeen ja eiku menoks. olisko ollu 2004 malli.

NOUSIAINEN ASKO 15.02.2010 10:33

Enhän minäkään ole mikään (nörtti) tulee aina kirjoitusvirheitä ja pottuilua mutta en lannistu veikolle vaan vastaukseksi!!!!

TERVO JARI 15.02.2010 16:46

ku painoin enttteriä, kun olisi pitänyt käyttää hiirtä. Joten nyt se mikä piti tulla edelliseen:

Kopio:

Kiitos vastauksesta.Anteeksi tyhmyyteni, en häiritse enempää.

Kopio loppu.

Nuot "virheet" ei ole tyhmyyttä vaan tämän "laudan" aloittelijalle Aataminaikaisuuden aiheuttamia "mokia".

"Syytön" sinä olet, ei tuota tiedä välttämäti ennenkuin sen joku kertoo tai itse huomaa jälkeenpäin. Ja tällä laudalla et voi jälkikäteen viestiäsi korjata/poistaa jolloin vahinko on tapahtunut ja piste.

Ei muuta kuin jatka keskustelua, ei kantsi hernettä nenään vetää noin pienestä . . .

Jari

LIIMATAINEN HANNU 15.02.2010 19:24

Tuollainen käynnistymättömyys vaivasi joskus meidän firman pakua, oli Sitikka mutta samoja koneita siihen maailmanaikaan- Sitä yritti merkkikorjaamo, ei muuta saanut aiaksieksi kuin ison laskun. Sitten kuulin jostakin pienestä pajasta Keuruulla, soitin ja taidettiin peräti hinata auto sinne. Seuraavana päivänä jeppe soitti että hakekaa auto pois. Se vika oli sellainen että polttoaineen syöttö sai jostakin pikkasen ilmaa eikä suostunut käynnistymään. Joskus lähti tulille mutta akkukin oli silloin jo liki finaalissa. Vika ei ollut iso mutta se piti tietää, merkkikorjaamossa ei tiedetty.

KANGASMÄKI REINO 16.02.2010 15:38

Olisko ollut Jouko Storkin paja Keuruun Jukojärvellä?

LIIMATAINEN HANNU 16.02.2010 15:57

Saatoipa hyvinkin olla, en enää oikein muista tarkasti, mutta jotenkin nimi kuulostaa tutulta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.