öljysuodatin huonosti kiinni

GRANBERG ANDERS 31.01.2010 18:08

auto huolossa kesäkussa ajettu n. 7000km. Nyt kuin käyttin hiihtämässä jouluna niin kottin tulessa huomasin lätäkön auton alla. Tarkemin kuin tutkin niin suodatimesta tihkuu ja suodatin kiristyi käsin noin puolikierrosta. mikä on tämän sannut aikaan. huolimaton huoltomies, suodatin huonolatuinen, pakkanen????. auto katsastetin marraskussa silloin ei ollut vuotoa olin vielä itse auton alla ja todetin katsastusmiehen kanssa että on täysin kuiva moottori.

TERVO JARI 31.01.2010 18:10

huollon syy, lämpötilaerot "repii" sen auki . . .

Tää on korjaamoille "tuttu juttu" . . .

Korjaamolta kuultu ja itsekki koettu . . .

Jari

VÄLIAHDE JUSSI 31.01.2010 18:50

Kyllä epäilen vahvasti huolimatonta huoltoa,jätetty liian löysälle. Kato siitä onko kierteet ehjät(kun vaihdat sen).

PALIN MATTI 31.01.2010 18:59

Onko sen kierteitten kunnolla enää väliä, kun se kuitenkin vaihdetaan?

Yleisin syy löystymiselle on se, että suodatin on asennettu kuivana paikalleen.

VÄLIAHDE JUSSI 31.01.2010 20:02

Näin minäkin ajattelen huolimaton asennus ,kun on näin tapahtunut pitää löytää syy siihen,jos se on pantu liian kuivana on se, joko huolimattomuutta tai taidon puutetta,eli =huolimaton työ. Onhan noita vioitettuja kierteitä niissä nähty. Tarkistus kannattaa tehdä vaihdon yhteydessä,tässä tapauksessa.

HALMEENMÄKI JUHANI 01.02.2010 17:09

Suodattimen tiiviste kuuluu voidella puhtaalla öljyllä ennen asennusta, ja suodatin kiristetään ihan näppivoimin. Kierteen alussa käännetään varovasti jotta varmistetaan meneminen oikeille jenkoille. Yleisin tapa pilata on kuivalla tiivisteellä ja työkalun avulla kiristys: pahimmassa tapauksessa saadaan tiiviste rikki ja varmistetaan vuoto jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Myös väärille jenkoille saaminen on melko helppoa ja yleistä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.