Talvirenkaissa hurja hintahaitari

NIKOLA MIKKO 30.01.2010 18:20

Tuli aika hankkia 4,2 tonniseen Ivecoalustaiseen m-autoon talvirenkaat.

Soitttokierros Tampereen seudulla, mielessä Misukat tai Continentaalit 195 75 16 C, antoi seuraavan tuloksen:

-Michelin ja Nokilalainen Vianorilta n. 900 € kuuden renkaan sarja asennettuna. -Bridgestone Noranza 2 First Stop Tampere (STS) 680 € plus metalliventtiilit 20 € asennettuna -Nokialainen 2 kpl plus 4 kpl pinnoitettuja ketjuun kuulumattomalta yrittäjältä 610 € asennettuna -Continental Vanco Ice Contact (Vanco Vikingin seuraaja) Lielahden Rengassentteristä 660 € metalliventtiilein asennettuna.

Joten Continentalit tuli alle ostettua. Olivat vain 50 € kalliimmat, kuin pikkuyrittäjän paketti, joka sisälsi kaksi uutta ja neljä uudella pinnalla varustettua yhden kierroksen maantietä jo nielleitä renkaita.

Lisäksi tuli oikeanlaiset venttiilit, jotka vaaditaan jos rengaspaineet ovat yli 3,5 bar. (Vianorin sivujen mukaan raja on 3 baria).

Näyttää siltä, että hintataso rengasmarkkinoilla vaihtelee paljon ja jotkut ketjut voivat myydä renkaita samalla hinnalla ulos, mitä pikkuyrittäjä maksaa niistä ostaessaan renkaita sisään. Siksi soittokierros kannattaa aina. Myös syksyn talvirengasrumban laannuttua, voi hintastaso nyt olla hieman edullisempi.

Venttiilien suhteen kannattaa olla tarkkana, koska jos vahvemmista venttiileistä ei erikseen mainitse, voi saada pyöriinsä venttiilit, jotka eivät kestä matkailuajoneuvossa käytettäviä korkeampia rengaspaineita. Muutamat matkailuajoneuvokauppiaatkin ovat myyneet autokaupan yhteydessä rengassarjoja, joissa on ollut tavalliset kumiventtiilit. Kysymys on tietämättömyydestä, koska oikeanlaiset venttiilit eivät maksa juuri enempää, kuin tavalliset.

Turallista jääkautta

Mikko

VALLIUS MARTTI 30.01.2010 20:30

Nyt onkin se aika talvesta joloin saa kohtuu hinalla nastoitettuja renkaita on vain se huono puoli että kaikkia kokoja ei aina tahdo löytyä ja maahantuojilakin on monia kokoja loppu ja ne ei enää täydennä talvi varastojaan,ja nyt on se aika joloin ruvetaan täyttämään kesä renkas varastoa.

PUUMALA RAIMO 31.01.2010 10:21

Ostin syksyllä 2 kpl Bridgeston Noranza Hangon First stopista .Ventiileista ei tietoa Päälelaitettuina 200 euroa. T Raimo.

NIKOLA MIKKO 31.01.2010 10:58

Mikä koko?

HIRVONEN JOUNI 31.01.2010 11:24

Vianorilla on näköjään mennyt jakeluun tieto venttiileistä. Meille laittoivat tavaaliset venttiilit ja sanoivat että ei saa laittaa 5,5 bar painetta niinkuin ohjeessa sanotaan... eivät osanneet silloin sanoa miksi. Vaihdettiin sitten jälkikäteen vahvistetut venttiilit jotka ostin Euromastersilta kun Vianorilta ei niitä saanut. Ei muuten Vianor halunnut vaihtaa venttiileitä takuuna joten en minäkään ehkä osta uusia renkaita Vianorilta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.